Gütermann & CoMet zo’n groot reclameaffiche trek je de aandacht op de markt. Je kunt er niet omheen en de marktkoopman hoopt via deze ludieke manier veel kopers naar zijn kraam te lokken. Ik vraag me af of het hier om een oud origineel affiche gaat of een kopie? Op de foto zie je dat het affiche opgerold kan worden en dan mooi in een koker past. LiaS zag deze Gütermann & Co reclame in de zomer van 2008 op de markt van Zwolle.

De eigenaresse van dit reclameaffiche heeft inmiddels gereageerd. Jennette van Goor heeft de poster op zeil laten afdrukken. Op haar website staan meerdere afbeeldingen van Gütermann affiches.

10 gedachten over “Gütermann & Co

 1. Alleen al bij het lezen van de bekende naam zie ik de prachtig glanzende rolletjes in mooie kleuren voor me .
  Berthi het lijkt wel of je in mijn voorraden zit te spitten .
  Het is weer een onderdeel van wat ik heb dat al tijden voor mij verborgen heeft gezeten . Ik moet zelfs goed nagaan hoe het doosje er ziet . Het was een handigheidje met twee lagen boven elkaar dat je uit kon klappen . Nu ga ik steeds meer verlangen om alles uit de dozen te toveren .
  Deze prachtige reclame plaat kan natuurlijk gemakkelijk een copie zijn .
  En wat deze plaat nog meer oproept , dat ik mij weer zie ronddolen over de Zwolse markt .
  De eerste Juni van dit jaar was ik precies 55 jaar in het westen van ons land . Nog wel eens in Zwolles dreven vertoefd , maar niet over de markt gewandeld .
  Weer even terug op de zijden garens op rolletjes , het was prachtig materiaal .

 2. Dat stamt uit de tijd dat wij nog in de ooievaar geloofden en moeder een paar dagen in bed moest liggen omdat de ooievaar in haar been had geprikt.
  Gütermann bestaat nog steeds en heeft prachtige garens, ook gebruik ik hun kralen om de balletjes te maken.

 3. Ik heb van die doosjes met spelden en klosjes garen, ook met die oude Gutermann afbeeldingen.
  Dat was dus ook de reden om die doosjes te ……..sstt
  Altijd makkelijk een voorraadje toch?!!!
  @Elma, bij ons kwam de vroedvrouw met een koffertje en daar zaten de kindjes in. Tenminste dat was wat ik dacht (hoe de rest erover dacht weet ik eigenlijk niet, toch eens vragen). Alsof m’n ouders ze voor het uitzoeken hadden 😉

 4. Mooi! Ik heb een aantal keren voor de deur van de fabriek in Gutach gestaan. Volgende keer zal ik een fotootje maken. Er zijn ook doosjes met vier klosjes garen te koop waar die oude prentjes op staan. Aan de staat van de poster te zien is dit een nieuw exemplaar.

 5. @elma, grappig om te horen dat de ooievaar in het been van de moeder had geprikt. Ik ken alleen het traditionele ooievaarsverhaal.
  Zo heeft iedere streek zijn eigen verhaal over de geboorte van de kinderen.
  In West-Friesland komen de kinderen uit de kool. Trees van Praag borduurde dit tafereel op één van haar geboortemerklapjes:
  http://berthi.web-log.nl/berthi/2006/01/merklap_welkom_.html
  @Antje, daarom alleen al moet dit merk blijven bestaan.
  @ine, de oude afbeeldingen blijven het altijd goed doen.
  Haha, handwerksters willen altijd een voorraadje hebben!:-)
  Wat zullen de kindjes het benauwd hebben gehad in het koffertje!
  @marcella, ik denk ook dat het hier om een kopie gaat. Een marktkoopman zal niet gauw een oud exemplaar ophangen. Het is overigens een geweldige vondst van hem. Je trekt met deze poster alle aandacht van de vrouwen, en het publiek dat de markt bezoekt bestaat merendeels uit vrouwen.

 6. Beste mensen ik ben Jennette van Goor en de eigenaar van de kraam met de reclame. Deze poster is afgedrukt op zeil want normaal was het op papier en dat is niet zo geweldig op de markt. Ik heb deze mogen maken met toestemming van Gutermann ik heb de poster daar hangen om dat ik dat zelf mooi vindt maar ik ben erg blij dat ik er ook nog mensen plezier mee doe. Er vragen mij heel veel mensen of hij te koop is maar daar is hij te duur voor. Ik heb een website maar doe er niet veel mee, maar daar staat een poster van gutermann op en die kunt u gratis downloaden. http://Www.vangoorzelfmaakmode.nl dan naar tips daarna op poster..er is er een daar zit een rand om heen en die kunt u downloaden.voor de rest werk de site niet zo goed maar dat komt door tijdgebrek.
  Met vriendelijke groet Jennette

 7. @Jennette van Goor, leuk dat je hier een reactie plaatst. Ik zal je gegevens toevoegen aan de log.
  Het affiche is echt een aandachtstrekker. Je kunt er niet omheen.
  @Tiny, zeker weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *