Dalton GhettiDalton Ghetti slijpt potloden en maakt er vervolgens meesterlijke kunstwerkjes van. Eén van zijn projecten is het alfabet. Borduren wij het alfabet op fijn linnen, Dalton Ghetti kiest voor een minuscuul alfabet op de punt van de potloden.Andere meesterwerkjes van Dalton Ghetti zijn onder andere:

Elvis Presley, een schoen, een knoop, harten, en gereedschap.

17 gedachten over “Dalton Ghetti

 1. Wat een geduld moet deze man hebben. Bij mij knapt soms de punt bij het slijpen al spontaan af. De schoen vind ik helemaal top om een puntje aan te zuigen.

 2. Wel leuk om te zien dat hij oude verweerde potloodSTOMPJES heeft gebruikt.
  Maar het is idd verbazingwekkend. Ook bij mij gaan de punten bij het slijpen soms al door.

 3. dat alphabet lijkt al een hele prestatie, maar als je dan de rest ziet…….
  En hoe komt een mens op dit idee? Heel bijzonder en nooit van gehoord!

 4. Wat verbazend, dat dat kan zeg!! Een enorme kunst om uit met zo’n klein puntje een letter te fabriceren… Hoe kom je er op, ik vind het ontzettend leuk en grappig om te zien!!
  Groetjes, Collie

 5. Bij het zien van deze miniscuule kunstwerkjes zag ik mijzelf al prutsend bezig om een potlood te slijpen , hetzij met een slijper of een handig mesje .
  Je moet zo voorzichtig te werk gaan en heel vaak breekt het puntje wat er dan tevoorschijn komt gewoon af .
  Knap werk deze kunststukjes , en we houden toch ook van kleine kunstwerkjes .
  Dit is grote kunst in het klein uitgevoerd .
  Maar de kunstwerkjes doen mij nog veel meer . Ik bedenk dat we tegenwoordig eigenlijk zo dagelijks heel weinig een potlood gebruiken . Er zijn overal pennen , de aloude vulpen zie je nog weinig . De kroontjespennen naast het inktpotje zijn al heel lang geleden verdwenen . Voor ons handwerktekenwerk kun je een potlood gebruiken . Hier in huis liggen veel potloden wil ik er een gebruiken is het toch even zoeken , ze rollen zo graag ver weg .
  Ook gebruik ik potjes met allerlei schrijfhulpmiddelen samen , altijd zoeken zit er wel een potlood tussen .
  Er ligt al een tijdje een potloodje te wachten op een klusje . Het was een gratis exemplaar , toegestuurd gekregen als reclame . Misschien is dit vandaag hier een wenk om te kijken of ik het poloodje dat klaar ligt nu ga gebruiken . Ja het was een prettig puntje en een goede hardheid , dat had ik al geprobeerd . Als het nu toch niet weer is weggerold . Want viel niet onlangs dat handige mandje , gekocht bij Ikea , van het tafeltje en vlak naast het mandje lag het potloodje . Daarachter wil ik nog weleens snel wat papierwerk wat ik na moet kijken , opstapelen . Eigenlijk is het niet de bedoeling om er een stapel van te maken , maar och het gebeurt gewoon .
  Mijn potlood mijmering is hier wel verteld , snel zoeken naar het kleine potloodje met puntje , zonder kunstwerkje .

 6. Wat een kunstenaar, om dit zó te maken. Doet me denken aan onszelf toen we onze trouwringen zelf maakten (in een workshop). Daar staan onze letters in, die werden uit een reepje metaal gezaagd, dat vond ik al minuscuul, maar dat was nog altijd groter dan deze ieniemienie-lettertjes.

 7. Hoe verzint een mens het!
  Ik zíe hem aan het werk: schimmig ateliertje, lamp aan die op zijn handen gericht staat, bril op het puntje van z’n neus, lichte frons tussen de wenkbrauwen en voorzichtig met z’n gereedschapjes in de weer.
  Mooi resultaat. Het lijkt me een aardige man!

 8. he! laat ik daar nu gisteren zelf al in concept een berichtje geschreven hebben (voor mijn collectie alfabetten)!!!! wat is dat toch met onze geesten 😉
  geweldig wat die man doet!

 9. Geweldig!
  Ja lheurebleue, het past heel mooi in jouw alfabettenreeks!
  Ik zie dat hij ook timmermanspotloden heeft gebruikt. De koolstofstift daarvan is breder en platter dan van “gewone” potloden.
  De zaag en de schoen bijvoorbeeld zijn van timmermanspotloden.
  Mooi ook hoe hij bij de zaag het handvat in/van het hout heeft gesneden!

 10. razendknap !!
  zijn vingers zoo zwart dat valt als handwerjkter het meeste op, een beetje een gruwel voor mij 😉
  En hoe giftig is dat spul, vroeger igg wel ??
  Ja met het alfabet moest ik natuurlijk aan Elisabeth denken !!

 11. Die potloodstompjes maken weer heel wat los….ik moet zo lachen om Gerrie..kon ze maar eens even op mijn bureau kijken…er ligt van alles..kan toch niet gelijk opbergen…sommige dingen moet je herlezen en nog eens op je gemak tot je door laten dringen…als ik het eenmaal opgeborgen heb is er weer zoveel anders wat aandacht vraagt.
  Zo kwam er vandaag weer een gedicht op de computer binnen…ik schrijf het even voor jullie op:
  Aanvaarding
  Wij kijken ten slotte
  met meer innerijke ogen
  waar liefde en leven
  samen gaan
  waar het leven opgaat in beminnen
  waar dankbaarheid en stilte
  elkaar ter zijde staan.
  Nou dat kan je toch niet zomaar
  in een keer voor gezien en gelezen houden ???
  Iemand anders schreef me: lees iedere dag iets moois..kijk iedere dag naar iets moois..luister iedere dag naar iets moois !!
  Is dat nou niet geweldig ??? Een fijne dag allemaal !

 12. Iedereen is het met mij eens dat het meesterwerkjes zijn, en ja Elisabeth, ik dacht gelijk aan jou toen ik dit alfabet zag. Het past perfect in jouw reeks. Wat een toeval dat jij net gisteren een logje in concept heb geschreven over deze kunstenaar. Dit is niet de eerste keer dat wij dezelfe gedachten hebben, en toch wonen we niet naast elkaar!:-)
  Maar… je moet wel dit alfabet ook op jouw blog plaatsen hoor, want het hoort bij de fraaie reeks alfabetten die je al liet zien. Echt doen!
  @Lies Huizer, jazeker, dit is echt super!

 13. Onvoorstelbaar wat een kunstenaar, om zo klein te kunnen werken.
  Ik vind het al een kunst om een potlood te slijpen. Hoe vaak breekt de nieuwe punt niet en kun je weer beginnen.
  Een timmermanspotlood slijp ik altijd met een beitel (gezien van de timmerman), de platte vorm past niet in een puntenslijper.

 14. prachtig wat een geduld en vakmanschap , stuk voor stuk ,die schoen en t gereedschap ,echt super ook het gat in het hout erg kunstig allemaal ,leuk dat je dit vond zeg!!!!

 15. Ongelofelijk, en als het mislukt slijp je de punt af en begint opnieuw…
  Ik zou geen potlood overhouden ben ik bang. Nu gauw de andere linkjes bekijken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *