Glover by Jo Lawrence

Neem even de tijd voor deze leuke animatiefilm van Jo Lawrence.


10 gedachten over “Glover by Jo Lawrence

 1. dat was een gezellig en komisch wakker worden dank je wel, basje

 2. heel leuk filmpje
  het is inderdaat lekker wakker worden voordat je aan de huishoudelijke arbeit gaat en daarna naar het werk

 3. Mijn huishouding zal nu ook leuker worden. Vooral afdrogen. Waarom? Gisteren kregen we visite vanuit Zeeland. Ze namen geen zeeuwse mosselen of babbelaars mee maar thee/handdoeken. Niet uit Zeeland maar uit Bocholt, Duitsland. Net over de grens bij Nijmegen. Daar staat een textielmuseum waar nog linnengoed wordt geweven. Deze thee/handdoeken zijn blauw/wit geweven met een paar draadjes rood/groen/rood erbij in. Door extra schaften toe te voegen of weg te laten krijg je eenvoudige of wat luxe doeken. Voor de liefhebber:www.lwl-industriemuseum.de

 4. heel leuk! verbeelding aan de macht.
  en ik heb zo’n naaimasjien – was nog van mijn oma. een heerlijk ding, ik heb er vroeger nog heel wat mee genaaid.

 5. Het mooiste aan dit zeer knap gemaakt filmpje vind ik het mooie naaimachientje, prachtig om te zien hoe hiermee de handschoenen worden genaaid.

 6. Vandaag was ik hier al eerder om even rust tegenieten van het filmpje .
  Wat er hier ook dagelijks te zien is het brengt mij altijd ergens heen .
  Och het snelle vrolijke naaimachientje , het leek wel moeders naaimachiene waarop ik ook mijn eerste naaimachinesteken heb geleerd . Het was best een geweldige machine , volgens mij waren er nooit veel problemen mee . Maar dan bedenk ik wat was toch het merk , ik weet het niet meer .
  Waarvoor mijn moeder nog meer haar naaimachine gebruikte , om de lakens mooi glad geperst te krijgen . Even samen met z,n tweetjes de lakens goed spannen en opvouwen en dan een tijdje onder de machine . Er was toch al strijkgoed genoeg te doen . Het was een perfecte methode , de machine was zwaar .
  Alle wandelende handschoenfiguurtjes die er vrolijk rondtrippelden in de film deden mij denken aan mijn vader , die zo mooi schaduwbeelden op het behang kon laten zien met zijn handen en dat waren meestal ook vaak dieren of fladderende vogels .
  Het was best nog een aardig lang filmpje , ik heb mij er best mee vermaakt , er had wel een pauze ingelast kunnen worden , net zoals in de bioscoop , komt er iemand met met een versnapering in de aanbieding .
  Of zoals heel vroeger in Indie er een man rondging met VENIS Pepermunt , omdat de Indonesiers moeilijk de V uitspreken , hoorde je dan roepen , Penispepermunt !
  Dit was even een ondeugend einde van deze dag .

 7. @Gerrie, wat zijn je herinneringen toch altijd mooi. Van al je verhalen die je hier hebt opgeschreven kun je een fraai boekje samenstellen. Het zal wel even duren voordat je al je reacties hebt uitgeprint!:-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *