ElektriciteitshuisjesReclame kom je overal tegen en tot mijn grote verbazing zelfs op elektriciteitshuisjes. Was ik op de fiets geweest dan waren de affiches vast aan mijn gezicht voorbij gegaan, maar nu ik regelmatig een wandeling maak, zie ik de wereld anders. Ik kijk om me heen en sta eens stil bij een mooie boom of plant. Hier en daar maak ik een kort praatje om daarna mijn wandeling voort te zetten en zo kwam ik vandaag de posters op de elektriciteitshuisjes tegen. Het ene affiche vertelt ons over de Zomerpret in het Zuiderzeemuseum. Een groot scala aan kinderacitiviteiten is er opgezet tijdens de zomervakantie en terwijl de kinderen aan het knutselen zijn, kunnen de klederdrachtliefhebbers de foto’s van Marken van Henk van der Leeden gaan bekijken. De verzameling foto’s laten bewoners in hun daagse kleding en in hun feestelijke Oranje- en pinksterdracht, en het mooie maar lege landschap van Marken zien. Deze tentoonstelling is tot en met 3 oktober 2010 te zien.Het tweede affiche maakt ons duidelijk dat NEMO de tentoonstelling Het huishoudparadijs tijdens de zomermaanden op de agenda heeft staan. Wat voor invloed heeft elektrische apparatuur op het huishouden gehad? Deze vraag – en vele anderen – worden beantwoord in NEMO’s interactieve en nostalgische zomertentoonstelling over mooie, gekke en bijzondere apparaten uit 100 jaar huishouden. De expositie is te zien tot en met 5 september 2010. In juli en augustus heeft NEMO extra lange (XL) zomeravonden: op vrijdagavond is NEMO open tot 21.00 uur.

12 gedachten over “Elektriciteitshuisjes

 1. zo zie je maar weer dat alle negatieve dingen ook een positieve kant hebben, de ying en de yang en ik hoop dat je voet het steeds beter gaat doen Berthi, keep on walking! groet Elly

 2. Daar heb je nou toch een van de redenen gevonden waarom ik niet fiets! Wat heerlijk dat je die stukken kunt lopen en tegelijkertijd om je heen kijken en fotograferen. Dan gaat het dus een stuk beter.

 3. Wat goed dat je weer rond kunt lopen en wat leuk dat je steeds andere dingen ziet.
  Sterkte met het pootje en ga zo door.
  Groeten ELza.

 4. Het veel ziend wandelen maakt ook dat je daardoor wordt afgeleid . Ik heb altijd iets van ik moet ook nog terug .
  Het is weer een mooie manier om jezelf te vervoeren .
  Vroeger moest ik het niet wagen om het dorp in te gaan met de fiets , het was altijd lopen . Ook niet zover , maar ja wanneer je ergens vlug naar toe wilt gaan .
  Met de fiets , dat was voor grote afstanden . Anders werd je lui gevonden .
  Toen ik voor de tweede keer leerde lopen , zo tussen mijn 18e en 20e ging ik er zo graag even vandoor . Onverwachts bij m,n Oom en Tante binnen stappen . Enkele weken logeren in Soestduinen in een prachtige omgeving . Met een Oom de bossen in naar de Stomperd , het was mijn eerste lange wandeling na veel jaren .
  Ik hoor m,n Oom nog zeggen , wat kan die Gerrie lopen . Dat was weer even een terugblik .
  Over de reclame , ik zie het knipogend ventje in mooi blauw , en dan de andere plaat wel uit lang vervlogen tijden , mevrouw met haar schortje druk in de weer .
  dat is toch leuk die vroegere plaatjes van jaren geleden . We vliegen door de jaren en telkens verandert er zoveel .
  Berthi ik wens je nog veel mooie wandelingen om te gaan en geniet ervan .
  Dat het steeds maar beter mag gaan .

 5. Bijzonder, dat er door van de nood een deugd te maken, een andere wereld voor je open gaat… Gek genoeg let je vaak helemaal niet zo op reclame, ik niet tenminste, ik vind het meestal storend en ontsierend. Goed dat je ons er op attent maakt, dat het ook informatief of boeiend kan zijn, zoals jij ons laat zien. Door de haast in ons bestaan lopen we dus letterlijk heel veel bijzonders voorbij…. groetjes van Lupineke

 6. da’s dan toch een positief ding van je voetmalheur: dat je je omgeving nu met meer aandacht bekijkt. en dan zie je zoveel meer …

 7. Fijn dat je weer op de been bent en niet alleen naar akelige, ongelijk liggende, tegeltjes hoeft te kijken maar ook weer oog voor de omgeving hebt. Dat betekent dat je langzaam maar zeker vooruit gaat.
  Anneke SK

 8. @Anneke SK, het gaat langzaam vooruit en het wandelen is een goede oefening. Toch kijk ik ook regelmatig naar beneden naar de tegels want je komt wat ongelijkheid tegen. Het is niet de bedoeling dat ik een ongelukkige val over een losliggende steen ga maken.
  Maar met wandelen kijk je heel anders naar de omgeving en zie je als het ware een nieuwe wereld om je heen.

 9. Ik wou net zeggen niet al te enthousiast om je heen kijken want zo kom ik ook nog wel eens ten val omdat ik graag om me heen kijk. Deze reclame fleurt zo’n huisje ook meteen op en zijn meteen leuke tips.

 10. Al wandelend doet Berthi voor ons tips op EN oefent haar voet ……….

 11. Wat goed, dat je weer te voet onderweg kunt zijn en dan tevens tijd hebt om ‘andere’ dingen te zien.
  Groetjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *