Roemenië II

In deze log nam Thera ons mee naar het museum van Nicolae Popa in Roemenië. Vandaag reizen we met Thera verder door Roemenië.Thera: ‘Tijdens een wandeling werd ik een huisje binnengeroepen. Tussen twee piepkleine kamertjes hing een schitterend gebreid gordijntje. Verderop zat de toiletjuffrouw aan een blouse te borduren en weer een stukje verder hingen prachtige blouses voor de verkoop. De kragen waren met kraaltjes geborduurd. Stom, stom, ik heb ze niet gekocht. Een lekker kopje koffie met gebak staat zomaar op een schattig geborduurd tafelkleedje en in het pension waar we logeerden hingen twee ikonen, waar prachtige geborduurde sjaals om heen waren gedrapeerd. Zo kan ik nog wel even doorgaan, want als je er oog voor hebt zie je in Roemenië overal textiel.’17 gedachten over “Roemenië II

 1. Dit lijkt de handwerkhemel wel!
  Maar dat mooie kleedje met het kersen(?)-gebakje? Brrrrrr! Durfde je wel een hapje te nemen, Thera?
  Spijt dat je iets niet gekocht hebt op een vakantieadres, zoooo herkenbaar!
  En ik denk dat we niet de enigen zijn…

 2. Berthi ik denk dat je net je stoel achter de computer hebt verlaten en ik kruip er hier achter . Elke keer ben ik nieuwsgierig als een Aagje , wat je ons nu weer te presenteren hebt .
  Voor mij nog niet alles zichtbaar en een beetje schrollen , daar komt me toch een gloed van vele kleuren te voorschijn .
  Mijn ogen komen kijkgenot te kort . Oost Europa heeft toch heel wat te laten zien en veelal in sprankelende kleuren .
  Gelukkig dat veel niet verborgen blijft voor onze ogen . Dank zij dat er mensen het nu doorvertellen en aan ons showen .
  Dat zijn nu de mogelijkheden weer van deze tijd .

 3. Gelukkig heeft Thera zoveel foto’s gemaakt van al deze mooie werkstukken en kan ons er zo van laten meegenieten.
  Spijt hebben van het niet kopen van een handwerk in de vakantie is herkenbaar.
  Waar ik nog elk jaar van geniet is een rvs sappan van Hackmann, gekocht in een vakantie in Denemarken.
  Toen nog erg duur, maar onverslijtbaar. In Nederland waren toen alleen nog maar sappannen te koop van aluminium en daar wilde ik niet in koken, niet gezond voor zure producten.
  Dit heeft weer niks te maken met het mooie gebreide gordijntje. Maar elk logje roept zo je eigen gedachten op.

 4. Nog gekker: in de vakantie kopen we iets NIET waarvan we dan later spijt hebben. Weer thuis kopen we soms dingen WEL…ja waarom eigenlijk, waarvan we dan later spijt hebben… 🙂

 5. Prachtige werkstukken.Niet alles is naar mijn smaak maar het wandkleed had ik zeker proberen om te kopen. Doet mij denken aan het wandkleed die vroeger boven de divan hing. Alleen daar stond een vrouw op te spinnen of te borduren met een groot haardvuur erbij. De kleuren van het wandkleed past prima in ons huis.

 6. Mooi Thera, al die kleuren. Tja dat spijt hebben van iets niet gekocht te hebben ergens ver weg waar je niet zo vaak of nooit meer zult komen. Wij hebben er het volgende op gevonden. Je neemt niet je mooiste kleren mee, laat die achter in je vakantiegebied en de overgebleven ruimte in je koffer kun je dan opvullen met al de verleidelijkheden. Maar ondanks dat wordt er standaard op vakantiebestemmingen een extra tas gekocht. Wat zijn we erg he.
  Anneke SK

 7. Het is hier weer smullen hoor, dat slaat niet alleen op het heerlijke gebakje, maar ook op het prachtige borduurwerk en de kleden. Heerlijk om te zien.

 8. Ja Saskia,ik was hartstikke bang om te knoeien…enne…het was een frambozengebakje.
  Ik had mezelf voorgenomen om niets te kopen,omdat ik constant bezig ben om mijn verzameling” op te schonen”Zeg steeds tegen mijzelf:Hou je nu alleen bij….enz.enz.Dat lukte dus prima in Roemenie .Nou ja bijna,die mevrouw van dat mooie gordijntje had me niet zomaar naar binnen geroepen.Ze had wat zelfgemaakte dingen die ze wilde verkopen.Tja en wat doe je dan? Maar toen ik thuis kwam en de foto,s ging bekijken zag ik al dat mooie handwerk bij elkaar en toen kwam die spijt.En Mieke S..je hebt helemaal gelijk!!

 9. Prachtig inderdaad in Roemenie zie je nog overal handwerk. prachtig en bedankt voor de mooie foto’s

 10. Thera, precies wat je zegt: “Als je er oog voor hebt!” Ja dan zie je heel veel mooi handwerk in Roemenïe zoals je foto’s ook bewijzen.
  Dát had ik in gedachten toen mijn DH enkele jaren geleden voor een hulpgoederenreis naar Roemenië ging, maar helaas heeft hij zulke prachtige dingen nergens gezien en zijn medereizigers ook niet, zou dat komen omdat het allemaal mannen waren? Vast wel!
  Had ik maar mee moeten gaan …

 11. Buiten een beetje grijze bewolkte dag, maar hier straalt het je allemaal tegemoet. Mooi die kleuren!
  Thera, spijt van iets niet kopen….gelukkig heb je foto’s gemaakt.
  Zo lief die viooltjes van kraaltjes.

 12. Zucht…….wat een handwerkweelde.
  Wat knap en liefdevol gemaakt door de verweghandwerkhanden.
  Lieve groet, Anje

 13. Wat een prachtig en kleurrijk gordijntje en dan ook nog gebreid. Ik zie het hier thuis nog niet hangen, maar ik vind het schitterend. De vorige log van Thera had ik gemist, dus die heb ik zojuist gelezen en de filmpjes van Nicolae Popa bekeken. Wat een leuk en bomvol museum, daar zou ik dolgraag eens in het echt willen kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *