Textielpost – Wales ITilleke Schwarz: ‘Alweer een textielkaartje. Ik zit namelijk in Wales in het Ruthin Craft Centre vanwege mijn expositie, lezing en workshop. Prachtig museum met goede voorzieningen, incl. thee met scones, room en jam. Dus je begrijpt… het leven van een kunstenaar gaat soms over rozen.’

Van 24 juli tot 8 september zijn werken van Tilleke Schwarz te zien in het Ruthin Craft Centre in Denbighshire, Wales. Dus mocht je toevallig in de buurt zijn…

Helaas heeft Tilleke geen info over de kaart, maar het is wel textiel. Nu ben ik zelf op internet een beetje gaan surfen om proberen te achterhalen wie de kunstenaar van bovenstaand werk is. Ik zocht het bij de kunstenaars die op dit moment eveneens met hun werk exposeren in het Ruthin Craft Centre. Is het van Julie Arkell, of Janet Bolton, of Lucy Casson, of Eleanor Glover, of Lindsey Mann, of Linda Miller, of Craig Mitchell, of Deirdre Nelson, of Robert Race, of Freddie Robins. Na het rijtje kunstenaars afgegaan te zijn die met enig werk exposeren bij de tentoonstelling Smile, denk ik dat de dame in zwart jurkje met rode lippenstift, rode gelakte nagels, rood tasje en rode hakjes wel eens bij Craig Mitchell zou kunnen horen. Nee, toch niet Craig Mitchell, volgens Ruthin Craft Centre gaat hier om Jessica Watson.

Tilleke Schwarz is één van de kunstenaars die onderdeel vormen van de 62 Group. Onlangs hebben zij een nieuwe website geïntroduceerd.

11 gedachten over “Textielpost – Wales I

 1. Bij het zien van deze dame denk ik he mevrouw katoen . Maar bij Wales zal het wel wol zijn , ook goed te zien eigenlijk .
  Echt mijn eerst gedachte was net een katoenplant met zo,n prachtige bol .
  Er is dus meer te doen met wol een heel mooi kapsel zomaar van een schaap en dus eens niet gesponnen en geweven tot stof .
  Toch kan ik erg genieten van de prachtige katoenbollen , ik zag ze wel eens in een bloemenwinkel , kom je met een bosje katoen thuis . Wel heel apart . Dat ik zo opeens met de katoen bezig ben , komt dat ik onlangs bij het bladeren in tijdschriften zoals Seasons zo,n prachtig katoen foto tegen kwam .
  Zo,n heerlijke pluk wol is ook leuk te gebruiken om er kabouters een kapsel en baard mee te geven , of Sinterklaas .
  Wat zijn er toch mooie materialen , ik kan er van genieten wat het schaap voor ons heeft . Eigenlijk is de mens zo brutaal om de schapen gewoon uit te kleden en pakken we gewoon haar kleding af .
  Dit wordt weer een dag om te filosoferen over het schaap . En Tilleke heeft haar naaldkunst gewoon even overzee gezet en laat de mens daar ook stil genieten .
  Wat een werk is dat met al de voorbereidingen .
  Een hele organisatie . Tilleke ik wens je veel succes !
  Het is natuurlijk wel heerlijk om anderen te vertellen over al je liefde steken op stof neergezet .

 2. Bij het nader bestuderen van deze wollen dame kun je toch goed zien dat ze geheel van wol is . Wel een beetje vreemde voetjes , als paardenhoefjes lijkt het wel .
  Zullen we een naam voor deze mevrouw bedenken ?
  Mevrouw Wollewat , Woolderig , Woelie
  Wollig , Wolly
  Ik zou wel even over d,r kapsel willen voelen . . .

 3. @Gerrie, zo vroeg op mijn blog en dan ook al zo goed uitgeslapen zodat je mij duidelijkheid geeft. Weet je wat ik dacht? Dat de benen, armen en het gezicht van keramiek waren. Aldoor hield ik de textielkaart op afstand om een beter beeld van deze dame te krijgen. Fout, fout! Ik moet er met mijn neus bovenop gaan zitten. De kaart heb ik opnieuw uit de schoenendoos gehaald, mijn bril afgezet en de dame van dichtbij bestudeerd. Warempel, je hebt gelijk Gerrie, dit is een wollige dame. Nu zie ik het pas. Nee, dan is deze dame niet van de hand van Craig Mitchell. Maar van wie dan wel? Dat blijft vooralsnog een raadsel.

 4. Deze pop doet mij denken aan de poppen die wij vroeger van nylonkousen maakten en dan vulden met schapenwol. Het waren dan vooral oma’tjes en niet zo’n hippe dame als deze.
  Tilleke heeft maar een mooie plek om te vertoeven met haar kunstwerken.
  Het is wel een zoekplaatje, wie heeft deze dame gemaakt?

 5. Bij Craig Mitchell zag ik keramiek en deze ‘diva’ lijkt mij gemaakt van textiel.
  Misschien kan Tilleke ontdekken wie de maker of maakster is.

 6. Leuke kaart van Tilleke. IK hoop dat ze veel plezier heeft in Wales. Op de site van het craft centre kun jzien wat een mooi modern gebouw het is. Ik zou er ook wel een even rond willen lopen. Je kunt de site ook en het Wales lezen!!! Hahaaa… beetje lastig voor de meesten van ons. Maar wel grappig dat je keuze kunt maken in de taal die je wilt lezen.

 7. Wanneer ik vroeger bij vrienden van mijn ouders kwam zat vaak de oudste dochter aan de eettafel. Zij was dan druk bezig poppen aan het maken van schuim. Karakter poppen met heel veel bonte keuren. Als ik dit dan zie komt zelf de geur van de keuken terug in mijn neus. Ik hou wel van deze bijzonder poppen. Nu nog achter komen wie de maker is.

 8. Zo vroeg op de morgen klik ik meestal nog niets aan om meer te kunnen lezen . Nu ik hier weer ben en het rijtje namen van kunstenaars bekijk , zie ik dat Janet Bolton ook een van de kunstenaars is .Ik bewonder haar enorm en een van haar boeken lag hier enkele dag geleden op tafel en heb ik weer met plezier in kunnen bladeren . Er is nog een boek van haar dat op mijn verlanglijstje staat .

 9. Waar ze ook van is gemaakt,het is een prachtig schepsel!
  Zeg Berthi,zou je mij kunnen helpen met de oplossing van een houten apparaatje op mijn web-log? Alvast bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *