Finn StoneMijn ‘val’schoenen stonden klaar om de container in te verdwijnen, maar toen ik Leg-go van Finn Stone zag, bedacht ik me. Misschien moet ik van mijn ‘val’schoenen een ‘kunst’object maken…32 gedachten over “Finn Stone

 1. Wanneer je kinderen of kleinkinderen hebt die nog graag met lego spelen dan zijn dit schoenen die je moet hebben. De meubels van deze ontwerper doet mij denken aan de jaren 70. Ze zijn wel gemakkelijk schoon te houden maar een kussentje erbij zal niet verkeerd zijn. En je schoenen Berthi zal ik maar niet weggooien. Volgend jaar zou je met plezier er oplopen.Je ongeluk had je ook kunnen krijgen met stevige stappers.

 2. Ik zou de schoenen beslist niet weggooien. Bewaren en gebruiken als waarschuwing….
  Die lego-schoen vind ik kostelijk!

 3. Dat is altijd moeilijk, wel of niet weggooien. Hoe bewaarderig is een mens.
  De vraag is zul je ze ooit weer dragen.
  Jaren heb ik ook schoenen bewaard, in de hoop ze ooit weer aan te kunnen. Na mijn knieoperatie heb je toch beperkingen en de hoge hakjes is verleden tijd. Laatst op weg naar het gemeentehuis op de Grote markt in Groningen waar een dochter van een vriendin trouwde toch maar mooie sandaaltjes met een hakje aan. Vanaf de parkeergarge, strompelend over de kinderkopjes betrad ik net op tijd de trouwzaal. Op de teruweg mijn vertrouwde ecco’s maar weer aangetrokken die ik voor het geval dat, toch maar in mijn tas had gedaan.
  De sandaaltjes met hakje maar weer in het schoenenrek gezet ze zijn zo mooi.
  Bij de Eccoshop in Utrecht maar vast een paar nieuwe sandalen aangeschaft die nu naast de mooie sandaaltjes met hakje in het schoenrek staan te wachten tot ze gebruikt worden.

 4. Ik puzzel een beetje over het formaat.
  Ik neem aan dat die zwarte pump een èchte schoen is. Dan is de leg-go dus een reusachtig kunstobject.
  Maar dan kloppen de formaten van de lego-stukjes niet. Of zijn het duplo-stenen?
  Of heeft hij misschien zelf uitvergrote lego-stenen gemaakt? Zou kunnen met zijn plastic-tic.

 5. Wel leuk hoor die legoschoentjes, misschien kun je het met leuke kralen versieren je valschoenen of met gekleurde pleistertjes of iets anders wat bij de val past.
  Maar er in ieder geval een mooi kunstwerk van. Groetjes Elza.

 6. Ik loop eigenlijk ook altijd op makkelijke schoenen, zal mijn schoenenkast ook maar eens opruimen. Daar zullen heel wat (goede)paren te voorschijn komen die ik nooit meer draag.
  De Leg-go schoen is leuk, maar ik laat de schoenen maar zo als ze zijn, dan heeft iemand anders er nog plezier van.

 7. Onze wiskundige, maakt haar berekeningen.
  Er zitten ook onderdelen in van ander speelgoed. Maar je weet toch ook dat je de foto’s kunt bewerken. In mijn speelgoedkist heb ik een blokje lego gepakt. 4 nopjes zijn 32 mm. dan kun je uitrekenen hoe groot de schoen is.
  Wat denk je nu, mens ga poetsen.
  Maar dat lukt even niet, met het opruimen te lang op mijn knieeën gezeten en kan nu even moeilijk lopen, dus even op de plaats rust.

 8. @Saskia, hier zie je een foto van de Leg-go in de Woolff Gallery:
  http://www.woolffgallery.co.uk/files/Image/Introducing/17.Finn%20Stone%20-%20Leg%20Go.jpg
  Het formaat schoen mag er wezen. Het is een blikvanger. Of het kleine legosteentjes zijn… moeilijk te ontdekken.
  @Hilda, de schoenen staan terug in de kast. Of ik ze nog ooit zal dragen betwijfel ik. Zoals je ziet is de zool erg dun en dat vond ik steeds minder prettig met het lopen.
  @Elma, misschien wil ik na maanden lopen op mijn Teva sandaal straks niet meer anders of kan ik niet meer anders… De toekomst zal het uitwijzen. Voorlopig blijft de Teva sandaal aan mijn voet want de zwelling zit er voorlopig nog, wel is de zwelling al veel minder dan in het begin.
  @elza, ik houd het in gedachten.

 9. Ik ben niet gaan meten en vergelijken maar had ideeën met knoopjes en lintjes en strikjes. En dan met een bijpassende tas 🙂
  Pas na Saskia’s opmerking zag ik mijn vergissing.
  Leuke lego-links zijn dat!
  Elma heel verstandig van je. Ik loop ook het liefste stevig, dan kóm ik nog eens ergens.

 10. @Ine, tegenwoordig heeft Teva mooie modieuze sandalen. Met het model dat ik draag ben ik heel tevreden.
  Dit model heb ik in het zwart:
  http://www.teva.com/ProductDetails.aspx?g=w&categoryID=&productID=4254&model=Ventura+Cork+2+Rialto
  Ideaal dat het bandje links zit, zo blijft het litteken vrij van druk. De klittenband kan ik zo strak aantrekken als nodig is. Ook dit is ideaal want in het begin was mijn voet erg dik, maar kon ik toch deze sandaal dragen.

 11. Met het zien van de beklede bezemsteel zal menig verzamelaar van de kleine dinkey toys het hoofd schudden en denken, wat jammer die horen niet opgeplakt te worden.

 12. Wat dacht je er van ze te pimpen vol met oude knoopjes !!
  Of strikjes van klederdracht stoffies !!;-))
  met lego is ook super !!
  (((zwaaii)))… MM

 13. @marian’ne m, knoopjes vind ik erg mooi, maar laat ik nu net mijn verzameling knopen weggedaan hebben. Ik heb nog een klein voorraadje in een plastic doosje. Ik houd het idee in mijn achterhoofd!
  Als extra verfraaiing kan ik strikjes van klederdrachtstofjes aan de bandjes van de schoenen bevestigen!:-)

 14. Nu vertelde ik hierboven in een reactie over de Teva sandaal. Dan wil ik er nog aan toevoegen dat de schoenendoos van de Teva sandaal de bewaardoos is geworden voor de textielkaarten!

 15. Berthi, dat moet dan wel een hele mooie doos zijn. Of is het geworden door de inhoud ;-))

 16. @Ine, het is de inhoud waar het om draait!
  Ik heb deze schoenendoos genomen omdat ik Textielpost min of meer verbind met mijn voet. Een beetje gekke combinatie, maar toch…

 17. Of je nog eens op kunstige wijze je valschoenen zult omtoveren , ik dacht het niet . Het voorval van de val vergeet je toch nooit .
  Maar de schoenendoos gebruiken voor zo,n prachtig project is een heel goed idee .
  Schoenen dozen hebben een mooie maat .
  Tegenwoordig komen hier geen schoenendozen meer in huis , jammer wel .
  Vroeger gebruikte ik ze graag .
  Nu worden mijn schoenen afgeleverd in een papierentasje , altijd met een potje schoencreme in de juiste kleur en een zacht doekje erbij . Dat laatste is een service van de zaak .

 18. Nou breekt mijn klomp !
  Was ik zoeven hier om mijn verhaal te doen .
  Zal ik niet te lang treuzelen anders word ik weer weggejaagd .
  Hier rechts in de kolom bij de laatste reacties staat vermeld dat ik gereageerd heb , weg berichtje , foetsie .
  Ik snap er niks van .
  Zit ik met een gebroken klomp . . .

 19. Het spookt hier , geloof ik !
  Of heb ik er geen verstand van hoe een computer werkt .
  Kan aan mijn computer liggen die begint vergeetachtig te worden .

 20. @Gerrie, ik merk dat weblogbeheer (of is het alleen mijn weblog) de laatste dagen rare kuren vertoont. Het is al vaker dat ik in de rechterkolom op een naam klik en dan geen reactie zie staan.

 21. Als je op de tijd let wanneer ik er over klaag dat het niet geplaats is .
  Er ligt bijna een uur tussen .

 22. Berthi, weet je waarom ik op die reaktie kwam?
  Vorig jaar was ik in alle vroegte den Bosch. Kom ik voorbij een winkel waar buiten een hele stapel prachtige dozen staan voor het oud-papier. Met een heel mooi paisleymotief.
  Eén zo’n doos heb ik de hele dag meegesjouwd en daar zitten nu kleine handwerkjes in ☺

 23. @ine, o, enig zo’n prachtige doos! Ik had die doos ook niet laten staan en deze doos is bij jou nu alleen nog maar mooier geworden. Kijk, als je ergens oog voor hebt, zie je het. Iemand anders is vast en zeker zo de ‘paisley’dozen voorbij gelopen, maar jij niet.

 24. Ik kan mijn schoen wel opeten, dat gedoe met weblog, vaak kan ik geen berichtje plaatsen of word het bericht weggeveegd.
  Hopelijk word het beter nu de software van web-log voltooid word. Wat dacht je, Berthi van een striept-boatjes schoen? Als je het doet krijg je van mij een striept-boatjen wat ik toch niet meer gebruik!
  Een fijne zondag toegewenst!
  groetjes Antje

 25. @Antje, o, dat is balen zeg. Een poosje geleden kwam het bij mij regelmatig voor dat een nieuwe log die ik aan het schrijven was plotsklaps eruit vloog. Vervolgens kon ik weer van vooraf aan beginnen. De laatste tijd gaat het goed… snel afkloppen!
  Striept-boatjes? Dat heeft met klederdracht te maken?

 26. Berthi wat een gewéldig idee! Dat zou toch geweldig zijn om je schoenen te versieren, met mooie knoopjes of zo of ook met dit kleurrijke lego, ik vind het enig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *