Textielpost – GoesIk lees:

‘Hartelijke groeten uit Goes van de LimBrameisjes, EW – SG – IM.’


Een cryptische omschrijving van drie handwerkende dames. LimBrameisjes staat voor meisjes uit Limburg en Brabant. Dat was vrij snel te ontrafelen. Dan komen we bij de initialen. Allereerst wil ik zeggen dat ik het idee om de textielkaart op deze manier te signeren leuk bedacht vind omdat de dames naar een merklappententoonstelling zijn geweest en wel in Goes waar ik hier een log over schreef. In plaats van een merklap te signeren kozen ze nu voor de ansichtkaart. Om de initialen EW te ontcijferen had ik wat meer tijd nodig, maar de laatste twee waren niet zo moeilijk. Het zijn Els, Saskia en Ine die gezellig met zijn drietjes genoten hebben van alle fraaie merk- letter- en stoplappen in Goes. Wil jij deze tentoonstelling ook zien, dan moet je haast maken want je hebt slechts tijd tot 12 augustus 2010.

De afbeelding geeft een detail van de merklap van Anna Maria Verluyten. Zij werkte van 1826 tot 1829 aan deze lap. Zijden garen op 22-draads linnen. Formaat 47,5 x 49,5 cm.

18 gedachten over “Textielpost – Goes

 1. Door al die textielpost dreigt je brievenbus nog voller te raken dan je mailbox.
  Nog bedankt voor de leuke kaart.

 2. @Els W, o, maar het is allemaal zo leuk en boeiend! Ook deze kaart weer met de cryptische omschrijving. Weet je dat ik jou wel ken, maar niet van naam. Toen ik de foto bij Saskia zag, herkende ik je direct.

 3. Prachtige kaart met een heel mooi tafereel , een en al rust , vredig en landelijk , omgezet in vele steekjes . We zouden met z,n allen wel bij de brievenbus van Berthi de wacht willen houden .
  Leuke post ontvangen is toch steeds weer een feestje en daar genieten wij ook telkens weer van .
  Het is altijd post met een verhaal !
  Een verhaaltje voor het slapen gaan , waar we daarna de volgende dag nog steeds weer over kunnen napraten .

 4. @Gerrie, de combinatie textielkaart met verhaal maakt het plaatje compleet. Tot nu toe hebben we veel verschillende onderwerpen voorbij zien komen, en allemaal zijn ze even boeiend en interessant.

 5. Wat fijn om dit nog even te lezen, 12 augustus is snel, en ik wil er graag nog heen. Bedankt voor de tip, groetjes Lupineke

 6. Een rondje zeeland zat bij mij ook in de planning helaas ging dat niet door. Nu komt zeeland via Berthi langs ook leuk. Jullie hebben vast een leuke dag gehad daar hoeft niet aan getwijfeld te worden. En de Zeeuwsen zelf komen volgende week persoonlijk bij mij langs. Dan hebben we tijd te kort.

 7. Berthi, dank voor de prachtige retourkaart!
  We hebben zelf ook veel plezier aan jouw textielpost beleefd!
  NB: Ine waarschuwde al op mijn blog de dames die nog snel vóór donderdag willen gaan: ZONDAG is de expositie NIET te bezichtigen!!!

 8. Enig wat krijg je mooie kaarten.
  En natuurlijk heel leuk om met een groepje naar Goes te gaan.

 9. @Lupineke schrijft dat Groningen zo ver weg is, dat is ook met Goes. Niet alles lukt om te bezoeken. Maar dankzij deze web-log komen wij toch op erg veel plaatsen en ook minder vermoeiend.
  Het zal een erge leuke reis zijn geweest van de Limbrameisjes, waar over praten zij, die drie daar in de trein?

 10. Het leukste is Berthi, dat we niet eens dachten aan het signeren net als op een merklap. Onze initialen dat was om jou even te laten puzzelen.
  Jij verbond het een met het ander, en dat is nou zou leuk 🙂
  We vragen ons maar niet af of dat nou beroepsdeformatie is. Zoveel bezig met merklappen dat we het zelf niet meer merken 😉
  Deze foto geeft een detail van de merklap van Anna Maria Verluyten. Zij werkte van 1826 tot 1829 aan deze lap. Zijden garen op 22draads linnen. Formaat 47,5×49,5.

 11. Oh, maar ik hoef me niet te haasten hoor, het is een half uurtje op de fiets en ik ben er!
  Groetjes
  Miriam

 12. Heerlijk om zulke mooie post te krijgen.
  Het zal een zeer gezellige dag geweest zijn van de Limbrameisjes…….!
  Of het mij nog zal lukken om vóór 12 augustus in Goes te komen, weet ik niet.

 13. @lupineke, rennen dus…
  @Hilda, een leuk vooruitzicht!
  @Mieke S, helemaal mee eens!
  @Willy, bij deze wens ik je alvast een goede reis en een heel fijne merklappendag in Goes. Het is absoluut de moeite waard.
  @Jessie, dank je voor je compliment! Heel fijn om te horen.
  @Saskia, goed dat je nog even zegt dat de expositie zondag niet toegankelijk is.
  @Elza, dat vind ik ook!
  @Elma, het is fijn om te weten wat er allemaal te doen is in textielland. Lukt het niet om er naar toe te gaan dan biedt internet uitkomst.
  @Ine, haha, en ik dacht als eerste aan het signeren van een merklap!
  Dank je voor de extra gegevens want die staan niet op de kaart. Ik ga ze toevoegen aan de log.
  @Miriam, o, heerlijk is dat. Twee vliegen in één klap, een mooie fietstocht en een prachtige merklappenexpositie ineen.
  @Jeanny, ik denk dat jij de Kontich-lappen kent, net als ik, maar dan is het nog altijd interessant om ze weer opnieuw te zien. Die kans doet zich niet al te vaak voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *