Klippan met ‘gebreide’ hoes



Hoeveel vestigingen heeft IKEA wereldwijd? Dit was de vraag die gesteld werd aan mensen die IKEA bezochten en een IKEA familycard bezitten. Ik had geen enkel idee, maar Peter waagde de gok op 225. Laat hij nou het dichtste bij het goede antwoord zijn. Wereldwijd zijn er 309 IKEA woonwarenhuizen. Peter mocht grabbelen in de doos en haalde een IKEA cadeaubon ter waarde van 60 euro naar boven. Dat kwam mooi uit. Thijmen heeft een nieuwe bureaustoel nodig en koos voor JOAKIM. Wat een pech, deze bureaustoel was uitverkocht. Weer terug.

Mijn aandacht ging niet alleen uit naar de bureaustoel. Ik kon niet om de Klippan bank heen met de nieuwe Navestad bekleding. Thijmen was niet te beroerd om de bank met de ‘gebreide’ hoes te testen.

20 gedachten over “Klippan met ‘gebreide’ hoes

 1. eerstdaags toch eens bij Ikea kijken hoe hij er in het echt uitziet..tís geen geld natuurlijk voor een bankje , normaal koop jet er nog geen stoel voor.
  Thijmen boft maar met zn bon … hij ligt wel erg uitgevloerd op die bank..nog na-wee-en van de vierdaagse ??

 2. Na alle feestelijkheden en lange topwandelingen mag er best een prijsje gewonnen worden in huize Smith .
  Jammer voor Tijmen dat het iets anders is geworden , maar je hoes is alvast door IKEA gebreid . Zo vanaf de foto is er al een aardig borduurtje van te maken .
  Tijmen is meteen een goede tester .
  Gefeliciteerd met jullie aanwinst uit de grabbelton na een juist genomen gokje .
  Spookte IKEA bij mij al enkele dagen door m,n hoofd , ik had uit een advertentie een afbeelding van een toiletborstel geknkipt om aan mijn neef te vragen dit een keer voor mij te kopen . Ik weet dat ik nog iets had gezien , maar zit me suf te prakizeren wat dat tweede iets is .
  Dacht moet maar eens op internet bij ze kijken . Ze hebben ook veel opbergdingen , echt om te smullen eindelijk alles eens op orde maken . Kijk ik werd hier dus ook even door IKEA wakker geschud .
  Eigenlijk jammer dat ze geen internet verkoop hebben , zou makkelijker zijn voor mij .

 3. Hihi, heb hem afgelopen zaterdag geaaid en meerdere spullen ook met borduur item.
  Waarom hebben ze mij niets gevraagd !!??;-))
  Leuk een prijs winnen.
  En mannen… een TOP prestatie !!

 4. Leuk zo’n prijs!
  En een grappige hoes. Toch nog eens overwegen om er zelf een te breien.

 5. haha, weet je wat een nog moeilijker vraag is: hoeveel Klippan-banken staan er in huizen in de hele wereld? ’t Is een goeie bank voor weinig geld, en het is geniaal om er zoveel verschillende hoezen bij aan te bieden. De gebreide hoes heb ik nog niet gezien, zal de volgende keer dat ik bij IKEA kom eens kijken. Zelf breien lijkt me een enorme klus. Niet alleen het breien zelf, maar ook om de hoes goed passend te krijgen.

 6. Leuk Berthi, ik zag ‘m in de vakantie in Zweden, daar wilde ik toch ook eens de IKEA van binnen bekijken. Je hebt meteen het gevoel alsof je in Nederland bent.

 7. Is de hoes nou echt gebreid, of is het stof met een gebreid motief erop gedrukt? Dat kan ik eigenlijk niet zo goed zien op de foto’s. Het lijkt met echt super om zo’n echt gebreide hoes te hebben. Je ziet tegenwoordig veel van dat hele dikke garen om tassen, poefs ed van te haken en breien, daar zou ik wel eens zo’n bank mee bekleed willen zien! Had toch al zin om weer een keer naar Ikea te gaan, en nu na je logje zeker! groetjes Lupineke

 8. We waren toevallig gister in Ikea Heerlen. De eerste dag van de eerste week van de schoolvakantie hier….hadden we dat maar niet gedaan: DRUK…Ik het langslopen heb ik de bank gezien. De kleuren vielen op! Maar ik ben niet van dichtbij gaan kijken. Met de drie kleine dingetjes was het daarna wachten voor de kassa. Zoals altijd bij Ikea Heerlen: hoe drukker het is, hoe minder kassa’s open zijn.

 9. weet je wat nou zo leuk is ??? zie je weer een reactie met een onderstreepte naam..ben je net zo nieuwsgierig als ik dan klik je er op en je bent gelijk weer op vakantie.
  Zo ging ik met Lupineke weer terug naar Zeeland…moet nodig nog eens gaan..heb nog maar een fraktie gezien van alle leuks wat daar te zien en te beleven is.
  Dank je Wel !!!!

 10. @Gerrie, IKEA heeft een grote keuze aan opbergmateriaal. Ik heb er al veel dozen en kratten mee naar huis gesleept.
  @MM, dat is toeval! Ze hebben ook een nieuw dekbedovertrek met een rode geborduurde rand en een poef met een ‘geborduurde’ hoes.
  @Tijm, dat is een leuke uitdaging voor jou.
  @Saskia, ideaal!
  @Bertie, dat is een goeie vraag. Eline en Luuk hebben op de flat de Klippan bank staan, maar dan met een rode hoes. Eline had de bank al op haar kamer in Nijmegen.
  @willy, grappig, alle IKEA vestigingen zijn dus op dezelfde manier ingericht, waar je ter wereld ook komt.
  @Jeanny, deze bank staat op een ideale plek opgesteld bij IKEA. je kunt er niet om heen. Bijna iedereen gaat even op de bank zitten.
  @Lupineke, de hoes is niet echt gebreid, het stofje heeft een bedrukt breimotief.
  @mieke s, wij gingen de andere richting op voor IKEA, namelijk Eindhoven. Wij dachten een goede keuze gemaakt hebben om op maandag te gaan. Een niet zo’n drukke dag dachten wij. Dat viel dus tegen. Druk, druk, druk! In Eindhoven waren wel praktisch alle kassa’s open, maar dan toch nog lange rijen.
  @Elza, het is echt een mooie hoes!
  @Lies Huizer, ik zag het bij Lupineke. Zeeland is en blijft toch een beetje jouw thuis… Ga maar weer snel naar je mooie provincie, zeker nu het zo mooi weer is.

 11. Ik heb ook een gordijn gezien met een rand van dit motief.
  Dat was bedrukt.
  Mogen wij concluderen dat je af en toe weer op ‘stap’ kunt/gaat !!??

 12. @MM, sporadisch ga ik op stap en alleen als ik met de auto kan gaan. Vandaag weer fysio gehad en het gaat nog zeker twee maanden duren voordat ik uit de voeten kan. Het is al een stuk beter dan in het begin, maar er zit nog een lastige pijn in de teen. Ik ga nu oefeningen doen om die teen meer te activeren, zoals een heuveltje op lopen. Nu belast ik de teen (on)bewust niet, waardoor de loop niet natuurlijk is.
  Enne… ik loop teveel met mijn ‘hoofd’, als je begrijpt wat ik bedoel.

 13. Berthi, zouden we eens een gokje wagen m.b.t. de omzetcijfers van Ikea op die bewuste maandagmiddag? :-))

 14. @mieke s, ik weet zeker dat ik er ver naast zou zitten. Eén ding weet ik zeker, het was veel, maar hoeveel…
  Misschien ben jij goed in gokken?:-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *