Handwerkende vrouwen I

Met deze fotoserie van handwerkende vrouwen in Midden-Amerika wil Anneke Schoonenberg Kegel laten zien dat de vrouwen naast hun zware taken ook plezier hebben en vol overgave kunnen lachen.12 gedachten over “Handwerkende vrouwen I

 1. @Anneke SK, schitterende foto’s! Heel ontspannen zijn de vrouwen aan het handwerken op de markt. Je tijd nuttig besteden als er geen kopers zijn. De vrouw op de tweede foto heeft er echt veel plezier in. Ze is blij dat jij een foto van haar neemt!
  Ik vraag me af of de rok die ze dragen niet erg warm is.

 2. Ze hebben allemaal wel stevige rokken aan. Maar er wordt dan ook mee op de grond gezeten. Dus ze moeten wel slijtvast zijn.
  Heerlijke lach!

 3. Wat een kleurrijk geheel .
  Hoe bijzonder ze de hoofddoek/shawl op hun hoofd plooien .
  De tweede foto , waar de vrouw zo vrolijk lachend zit te kaarden , zie ik kunstige smallen banen in allerlei kleuren .
  Misschien halsdoekjes met een lange franje ?
  Er is heel wat te zien op de foto,s . Zo krijg je toch een beeld over een klein stukje van hun leven .
  Leuk dat hier weer fotoalbums te voorschijn worden gehaald om op Zuid Amerikaanse wijze hier wat versiering te brengen . Anderen schrijven ernstig tijdens hun vakantie een passende textielkaart bestemd voor het adres van Berthi , zo hoeven wij nooit stil te zitten er is altijd wat te beleven .

 4. Wij waren er begin maart. Het is daar dan winter. Misschien vandaar die dikke rokken. Het verbaasde ons ook. Ze slapen ook gewikkeld in die dikke rokken, een soort dekens. Het gebruik doet denken aan dat van Schotse quilts, net zo multifuntioneel. Het zijn dikke lappen rond het middel gewikkeld en vastgebonden met een riem. Het is ons wel opgevallen dat waar je ook komt er dikke kleding in de “wintertijd” wordt gedragen. En altijd iets op het hoofd. Zonder muts, doek, shawl of badhanddoek op het hoofd ben je kennelijk niet winterbestendig. De voeten daarentegen blijven bloot, met slippertjes. Niks geen dikke sokken alhoewel er toch veel gebreid wordt overal. Nee voeten blijven bloot. De mooiste breifoto heb ik ooit in Varanasi, de heilige plaats aan de Ganges in India gemaakt. Het was er bloedheet maar een mevrouw zat achter de marktkraam half gevuld met bananen en de andere helft bedekt door haar man die een dutje lag te doen, onverstoorbaar te breien. Het is nog een foto uit het analoge tijdperk dus niet zo gemakkelijk naar Berthi te sturen. Jammer want hij is zeer geestig.
  Veel kijkplezier,
  Anneke SK

 5. Sorry voor de Schotse quilts, ik bedoel natuurlijk kilts. Dat krijg je er nou van als je weken achtereen met lapjes in de weer bent om een quilt te maken.
  Anneke SK

 6. weer zo´n mooi foto ]ik kom dit jaar over de hele werled,. door niet uit mijn”hokje” te komen dankje wel allemaal basje

 7. Mooie serie foto’s. Apart gezicht die opgevouwen sjaals op het hoofd. Ik zie ook wel dat ze bijna allemaal dezelfde soort vestjes aan hebben maar dat is confectiekleding.

 8. Prachtige handwerken van mooie vrouwen! In Breda in het NCH hadden ze vroeger zulke dingen…maar niet die prachtig uitziende tomaten. Om zó in te bijten.

 9. mooie foto’s anneke , volgens mij hebben jij en je man best al wat mooie reizen achter de rug

 10. Dank jullie wel voor de complimentjes. En ja Hilly, we hebben wel veel gereisd maar nog niet zo veel als we wel zouden willen. De wereld is zo groot en er is zo veel moois en interessants te zien. Dus zolang de gezondheid het toestaat willen we nog wel wat meer reizen maken.
  Anneke SK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *