Textielpost – Parijs IWijni: ‘Vanuit een bloedheet Parijs een textielkaart. Vlakbij de Hallen kwamen we de handwerkwinkel La Droguerie tegen. Een winkel met duizenden kralen, knopen, bandjes en wol in alle kleuren van de regenboog. Na veel zoeken en lang wachten, ging ik met een 20-tal bandjes de deur uit. In de volgende straat rue Montmartre is Mokuba gevestigd. Mooier en sjieker dan La Droguerie, met het meest prachtige lint. Volgens mij zijn couturiers daar vaste klant. Een aanrader.’

23 gedachten over “Textielpost – Parijs I

 1. @Wijni, ik heb je e-mailadres niet zodat ik je via deze weg wil bedanken voor deze mooie textielkaart en de tips die je ons geeft.
  La Droguerie en Mokuba zijn twee winkels die de handwerksters graag in hun reisboekje noteren voor het geval ze in Parijs zijn. Velen zullen de nodige uurtjes nodig hebben om al het moois te bewonderen en het allermoeilijkste is een keuze te maken.

 2. la droguerie! een van mijn lievelingszaken – gelukkig kan je nu veel van de spullen van la droguerie bij julija’s shop in antwerpen kopen.

 3. Wat een geluk dat ze bij La Droguerie ansichtkaarten hebben anders hadden we deze adresjes gemist, of mogen er ook foto’s opgestuurd worden voor Textielpost?
  Leuke manier om de bandjes te verwerken.

 4. Fijn zulke leuke adresjes. Die willen we altijd graag horen want je weet maar nooit….
  Anneke SK

 5. @Willy, het gaat mij echt om een ‘ouderwetse’ ansichtkaart uit het desbetreffende land, verstuurd vanuit dat land en het liefste nog beschreven.
  Wijni (en ik dus ook) had mazzel dat ze een prachtige ansichtkaart hebben wij La Droguerie.

 6. Wat een prachtige kaart…Berthi zodoende vergeet je hopelijk je ongemak
  een beetje…we houden je wel bezig toch ??

 7. La Droguerie vind je in verschillende grote Franse steden. Ik ga naar Rijsel (Lille) als ik iets bijzonders nodig heb. Daar heb je nog speciaalzaken voor o.a. knopen, lint …

 8. Ik heb me echt zitten afvragen of Wijni op een terrasje in Parijs de bandjes in elkaar had gevlochten en de knoopjes erop gelegd, totdat ik rechtsonder klein de naam van de winkel zag staan! Die winkel houdt echt van de spullen die ze verkoopt: geen schreeuwerige reclame op de mooie kaart!

 9. Leuk om te lezen, dat La Droguerie niet alleen in Parijs is, maar dat er nog meer verkooppunten zijn in Frankrijk en België. Met de Thalys waren we binnen 3 uur in Parijs, maar voor zo’n speciale winkel is Antwerpen toch nog iets dichterbij huis.
  De winkel verkocht trouwens nog meer mooie textielkaarten

 10. @Wijni, de Thalys is een ideaal vervoermiddel om snel en op een ontspannen manier naar Parijs te reizen.

 11. Wat een leuke en mooie kaart!
  Vroeger, als tiener, verzamelde ik ansichtkaarten. Die met “groeten uit….”. Maar met Berthi’s textielpost is er zomaar weer een verzamelgebied bij!!
  Een kaart voor Berthi én een kaart voor mezelf 😉

 12. @ine, ik denk dat jij niet de enige was die de specifieke ansichtkaarten met ‘groeten uit’ verzamelde. Ik herinner me dat het eigenlijk heel gebruikelijk was om een dergelijke ‘groeten uit’ kaart te versturen als je op vakantie was. Die kaart gaf het ultieme vakantiegevoel! Met Textielpost brengen we dat idee weer een beetje terug, alleen op een net iets andere manier. Het is volop genieten voor mij, en ik hoop ook voor de lezers.

 13. Wat een mooi plaatje, kom maar eens op het idee om zo je waren te presenteren.
  Daar moet je alleen rond kunnen lopen of mensen bij je hebben die met het zelfde virus zijn besmet.
  Mokuba ken ik van het zijdelint, maar dat is nog maar 1 artikel.
  Wijni: Nu maar bedenken wat je met al die mooie bandjes gaat doen.

 14. Dit is toch een prachtig idee de vakantietextielkaartenactie van Berthi .
  Er is al veel moois voorbij gekomen en het eind is nog lang niet in t,zicht .
  We blijven er allemaal naar uitzien .
  Vandaag kwam de hulp en was ik al vroeg in de weer , later wil ik haar niet in de weg lopen en kan ik het wat rustiger aan doen . Even teletekst lezen en is er nog wat te beleven vandaag op TV . Oh in Belgie is het feestdag en defilé , waar meestal de hele koninklijke familie bij aanwezig is .
  Ze zijn dan gezeten op gouden stoeltjes , ja spreek dat even deftig uit . Het andere volk wat minder in rang mag plaats nemen op een soort witte plastic tuinstoelen .
  Het podium ziet er prachtig uit een verhoging met enkele treden aan de voorzijde zodat de hoge gasten zeer voornaam hun plaats kunnen innemen . Alles in fel rode bekleding uitgevoerd en met het groen van enkele sierplanten leek het wel een kerstplaatje .
  Altijd leuk als de gasten aan komen rijden .
  Kijken hoe er diverse begroetingen zijn en iedereen zijn plaats inneemt.
  Laat ik nu net even indutten bij dit gebeuren . Maar even later komt ook het echtpaar aanrijden met de nogal veel besproken prins , zoon van koning Albert en koningin Paola . Ik weet even zijn naam niet , het is niet de kroonprins .
  Het echtpaar is zover om plaats te nemen op een wat kleiner podium waar dus de wat verdere familieleden in rang samen zitten .
  Er volg een zeer innige begroeting tussen de twee schoonzusjes . De andere prinses is de dochter van Koning Albert en koningin Paola , zij is op dergelijke dagen altijd in een militair uniform gekleed .
  De twee dames zullen elkaar niet zo vaak ontmoeten , er volgt een drukke discussie tussen de twee . Ik volg het op afstand en weet natuurlijk niet waar ze over praten samen .
  De ogen van de prinses in uniform gaan langs het kleedje , van haar schoonzusje , zoals ze in Belgie plachten te zeggen .
  De japon in een mooie belijning vloeiend vallende stof in een beige kleur .
  De draagster van het kleedje laat haar handen langs de stof glijden .
  Dit kan allemaal op zo,n ogenblik dat het defilé nog niet is begonnen .
  Bijzonder om dit gesprek in stilte te volgen zonder ook maar een woord te horen .
  En dan het kan nog even wordt het bijpassende tasje getoond . Het was een prachtig geheel , ik vond het eigenlijk minder geschikt om het tijdens een militaire /burger parade te dragen
  Maar het gesprek van de twee koninklijke dames vond ik prachtig en heb er van genoten . Zo zijn vrouwen nu altijd belangstellend in wat de andere vrouw draagt , van koniklijke bloede of maar een gewoon mens . En omdat het over mode en textiel ging wilde ik dit toch even vertellen . Misschien hebben anderen deze discussie ook gevolgd .

 15. @Gerrie, nee, ik heb het niet gevolgd, ik kan er dus ook niets zinnigs over vertellen. De ‘beruchte’ prins is Laurent.

 16. Deze kaart doet me denken aan de vele linten en knoopjes er bij Smitje in Eindhoven te vinden zijn!

 17. Eerlijk gezegd zou ik zo wel een aantal schattige knoopjes van het scherm willen pakken . De lintjes zijn ook leuk . . .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *