Knitting in Nature 2010

Miriam Tegels: ‘Traditioneel begint de week op maandagmiddag met een natuurwandeling. Na de onweersbui op de vroege middag arriveren onze gasten en wanneer de koffie en vlaai op zijn, trekt een ieder een lange broek aan voor een natuurwandeling. Hier vertelt mijn man/natuurgids Frans Tegels over het groot hoefblad.Dinsdag 13 juli is het thema van de eerste workshop de Moebius. Hier toont Linda het ontwerp dat ik speciaal voor deze week maakte. Het bevat een aantal interessante technieken zoals: de Moebius opzet, een kantpatroon met een diagonale lijn, een afhangende punt, het verwerken van verzilverde kraaltjes in het patroon. De Moebius werd het favoriete werkstuk deze week, op vrijdagmiddag waren enkele gasten zover dat de Moebius werd afgekant en geshowd!Gebreid werd er steeds weer en overal. Hier genieten we van een drankje op een terras in Brüggen, na een fietstocht langs Die Schwalmauen, (de meanders van riviertje de Swalm) en een korte stadswandeling.Op woensdag 14 juli is het thema van de breiworkshop: Kabelen zonder kabelnaald. In dit kleine proeflapje zit een variëteit aan technieken, naar links en naar rechts leunende meerderingen, naar L- en naar R-draaiende kabels,waarbij deze kabels worden gedraaid zonder de hulp van een extra kabelnaald. Wanneer je deze techniek eenmaal beheerst kun je hem toepassen in alle werkstukken met kabels, waarbij je tijd bespaart door effectiever te breien. Verderop in dit proefje zie je het minderen ná een kabel, het invoegen van knoopsgaten en de afwerking met een I-cord.Op woensdagavond bezoeken we Stitch & Bitch Roermond in café Willems. Ondanks het noodweer dat om 18.00 uur over de stad raasde vonden een groot aantal breisters hun weg naar dit bruine café. Uitbater Ton reikte handdoeken aan zodat we enigszins droog aan de gezellige avond konden beginnen. Behalve de gasten van Knitting in Nature en de vaste groep van Stitch & Bitch Roermond waren er deze avond gasten van de bevriende Stricktreff Kaarst aanwezig.

En zo snelt Knitting in Nature naar een afsluiting op vrijdag. Mijn moeder, Mien van Buggenum, verzorgt nog een laatste keer het ontbijt in de ruimte van pension Groenewoud. In de laatste workshop worden alle voorgaande werkstukken afgemaakt. Na een laatste gezamelijke lunch is het tijd om afscheid te nemen van elkaar en van Knitting in Nature 2010. Wie weet zien we elkaar volgend jaar weer!’

9 gedachten over “Knitting in Nature 2010

 1. Zo te zien is er ondanks twee stormen toch heel wat afgebreid.
  Wat een prachtige moebius-sjaal!

 2. Leuk om het verslag te lezen van een geslaagde breiweek.
  Mooie sjaal en die kabels zonder hulpnaald zien er ook mooi uit.

 3. Wat lijkt mij dat een heerlijke week om zo met elkaar te breien. Als het patroon moeilijk is zal praten en breien niet samengaan. Wat een prachtige sjaal, ik ben erg benieuwd van welke wol de sjaal gebreid is. De gifgroene kabelproefstukjes liggen prachtig op het tafelkleed in het motief van het servies Blau Saks.

 4. Hier had ik graag bij willen zijn, ik had er veel kunnen leren.
  Wat een gezelligheid bij elkaar, is wel aan de foto’s te zien.
  En dan een week enig!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *