Zakdoek met krantenpaginaElke maand gaan er ongeveer 500 bedrijven failliet. Waar gaan hun producten naar toe? In de afgelopen maanden kocht Droog op veilingen ruim 5000 producten, variërend van hondenmanden tot zakdoeken. Ontwerpers werden uitgenodigd om deze items als basis te gebruiken voor een nieuw ontwerp. Studio Makkink & Bey liet op de doodgewone zakdoeken krantenpagina’s drukken. Het zakdoekje werd in een doosje geleverd met daarin een borduurring en borduurgaren. Op de Salone del Mobile in Milaan werden de zakdoekjes te koop aangeboden. Je kon zelfs één of twee uur borduurtijd erbij kopen. Leuker is het natuurlijk om het zakdoekje zelf te borduren.Foto’s: Stephanie Grätz

18 gedachten over “Zakdoek met krantenpagina

 1. “zakdoek leggen, niemand zeggen, kukeleku zo kraait de haan….”
  Zakdoekjes borduren, een kadootje van Sinterklaas. 4 zakdoekjes voorbedrukt, en dan met steelsteekjes daar overheen. Een mooi gehaakt kantje hadden ze al.
  Nostalgie!!
  En nu zijn er ook velen theedoeken aan het borduren, geïnspireerd door Dijn.

 2. Even zit ik hier een beetje bij te komen , en dus even iets anders dan rommelen en ruimen .
  En dan weer zo,n leuk onderwerp .
  Hoe meer leuke steekjes en ideetjes ik tegen kom , hoe meer ik er naar verlang .
  NAALD EN DRAAD . . . . . !!!!!!!!!

 3. perfekt idee! ook geweldig in verband met recycling. Zo worden die lapjes ineens een cadeau of een hebbedingetje en als zodanig ineens weer meer dan bruikbaar.
  jammer dat we niet in Milaan waren 😉

 4. Wat leuk en bijzonder zo geniet ik nog altijd van een heel bijzondere zakdoek heel origineel in een modern CD doosje met daarop geborduurd GENIET 3. Dit is me heel dierbaar en heeft een bijzondere plaats in de keuken gekregen waar het steeds een moment van bezinning is te genieten van het te bereiden maal en er van te genieten als iedereen aan tafel zit. Zelfs ’s morgens vroeg bij een kopje thee groet ik de komende dag met geniet voor drie.
  Het is bijzonder iets te krijgen wat met zoveel liefde en geduld gemaakt is en te ervaren dat het blijft doorwerken. Toeval, heerlijk zo nu en dan je log te lezen en altijd iets bijzonders erin te lezen
  Chapeau. Groet maria.

 5. @Marcella, ik was daar ook graag geweest!:-) Ik had graag een zakdoekje gekocht. Volgens mij zijn ze nu niet meer te koop. Ik heb op de website gezocht, maar kon niets vinden.

 6. @maria habraken, goh, ik ben er helemaal stil van. De zakdoekjes die gekoppeld zijn aan een bijzondere dag hebben voor mij een speciale betekenis en nu ik hier lees dat dit voor jou ook nog steeds is, ben ik zeer ontroerd!
  De zakdoekjes heb ik met veel liefde en plezier gemaakt mede om de mensen te vertellen dat je moet genieten van het leven.
  Voor wie niet weet waar het over gaat, is hier de link naar de zakdoekjes:
  http://berthi.web-log.nl/berthi/2006/10/tweentwintig_ke.html

 7. Wat een leuk idee om een zakdoekje in een cd doosje te verpakken.

 8. Ik sta verstelt over de ideeën die mensen hebben en uitvoeren. Hoe houd je mensen aan het werk en hoe verdien je geld. Gelukkig hoef ik alleen te genieten van handwerken.

 9. zakdoekn, om je neus in te snuiten , je tranen te drogen en dan de zeer speicale met herrinneringen, de kantjes de ……..ga maar door wat moeten we zonder een neusdoek?? basje

 10. Als ik het goed zie heb ik een set van deze zakdoekjes, niet bedrukt en niet geborduurd!
  Onder mijn kussen heb ik altijd een stoffen zakdoekje liggen. Voor de rest gebruik ik papier. Maar een papieren zakdoekje in het beddegoed kan in de was belanden en dat doe ik mezelf niet aan!

 11. @Mieke S, ik heb al een paar keer een papieren zakdoek in de wasmachine gehad.Ik raad het niemand aan! Tegenwoordig controleer ik alle kleding voordat het de wasmachine ingaat.

 12. Papieren zakdoeken komen regelmatig bij in de machine terecht, maar ook gewone notitiepapiertjes, pennen, baterijen en geld. En het laatste is dan van mij. Bij de heren geef ik altijd aan, draai je kleding buitenste naar binnen en haal je zakken leeg. Ja, mam krijg je dan te horen. Gelukkig zijn de heren nu zo groot dat er geen legertje slakken meer in de zakken zit. Vroeger stond de wasmachine bij de tuindeur. Na het spelen buiten werden de kleding direkt in de wasmand gegooid met gevolg dat er soms nog wat levende opjecten in de zakken bleven zitten. Heeeeel voorzichtig opende ik dan de zakken. Met tanden op elkaar geklemd en met opgetrokken lippen bekeek ik dan de inhoud. Je wilt niet weten wat ik soms tegen kwam. Nu lach je erom vooral als ik de zakken weer aan het controleren ben.

 13. @Hilda, nu kun je ons wel mooie verhalen vertellen, maar toen dacht je er logisch anders over.
  Ben je eenmaal gewend om alles te controleren, dan kom je er niet meer vanaf!:-)

 14. Wat een helmaal leuke ingeving om de zakdoekjes op deze manier te versieren.
  hoe meer ideetjes, hoe spannender…..
  Groetjes Anje.

 15. Ooit eens een zakdoek gekocht met een plattegrond van Parijs er op….maar waar is die gebleven ??? k’ga eens op zoek en probeer me ondertussen te herinneren waar die gekocht was.
  net nu het mooi weer geworden zit mn Zeeuwse vakantie er op..maar toen er minder mooie dagen waren heb ik toch maar fijn van al die tentoonstellingen en Musea kunnen genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *