Textielpost – Estland

The Dutch Knitters – Carla en Hilly – maakten met een groepje enthousiaste breiers een breireis naar Estland. Voor de WWKIP Day waren ze in Tallinn. In het park dat tegenover hun hotel lag, namen dertig breiers plaats voor hun KIP-dag. Gebrek aan media-aandacht hadden ze niet. Kijk voor foto’s en het verslag op de site van Carla.

Carla stuurde een fraaie kaart vanuit Estland. Het is een breipatroon voor handschoenen uit het plaatsje Kullamaa. Het dorpje ligt in de provincie Läänemaa.

19 gedachten over “Textielpost – Estland

 1. Wat leuk je project , het loopt als geolied .
  Eigenlijk wel oppassen geen olie vlekken op al die prachtige textielkaarten .
  Het breipatroon is voor veel te gebruiken .
  Ook geschikt om dit eens dubbel te breien , in een keer de voor en achterkant . Ik heb ooit een oefenlapje gedaan , maar ik bedenk dat ik nog steeds een oude belofte moet invullen . De achterkant in omgekeerde kleuren , wat voor wit is wordt achter zwart , en zwart wordt wit .
  Die belofte is al van zeer lang geleden toen ik in een correspondentie sprak over dubbel breien .
  Het zal er nu nog even niet van komen , maar het belofte vlammetje is aangewakkerd .

 2. Prachtig al die leuke en mooie textiel dingen die we via textielpost te zien krijgen. Ik hoop dat er nog veel kaarten zullen komen. Iedereen bedankt die berthi en ons allemaal hierin laat delen. groetjes Paulie

 3. @Gerrie, ik heb zoveel plezier in dit project en ik hoop dat de lezers net zoveel genieten als ik. Er liggen nog meer ansichtkaarten klaar om geplaatst te worden.
  Breipatronen zijn vaak ook als borduurpatroon geschikt.
  Heerlijk dat alles weer als vanouds is op mijn blog. Samen met Matthijs ben ik vandaag bezig geweest met de veranderingen op mijn blog. Heel toevallig was Matthijs thuis omdat hij een afspraak had bij de tandarts. Dat kwam dus mooi uit.
  Nu hoef ik geen extra tijd te stoppen om het een en ander uit te zoeken.
  @Paulie, leuk om je enthousiaste reactie te lezen over Textielpost. Binnenkort komt er een erg mooie blauwe kaart die je misschien bekend voorkomt…

 4. En zo komt er een mooie verzameling kaarten binnen. Berthi een fantastisch idee en wij mogen meekijken en genieten.
  Dank hiervoor !

 5. @Jeanny, ik bof toch maar. De mooie ansichtkaarten vallen bij mij op de deurmat en ik kan ze ook nog eens delen met jullie, wat ik met heel plezier doe.

 6. De textielkaarten zijn een schot in de roos.En zo als Gerry zal zeggen niet door de kaarten. Een mooi patroon om te breien of te borduren.

 7. Leuke kaart, en ook ik zag er al meteen een borduurpatroon in 😉
  Ook leuk om weer eens te kijken bij the Dutch Knitters.

 8. Wat een leuke kaart ! Toevallig heb ik vandaag een grappige quiltkaart op mijn web-log staan die ik kreeg van iemand uit Amerika.

 9. Prachtige kaart, mooi patroon.
  En o Gerrie…dubbelbreien…dat kan ik nog niet maar ik heb er wel al het een en ander over gelezen. Het lijkt me inderdaad een mooi patroon hiervoor. Toch maar eens uitproberen als ik alle andere dingen afgebreid heb…

 10. Wat een erg goed idee om een dergelijke kaart te laten maken.
  Dit is een schitterend patroon om dubbel te breien.
  Berthi geniet van haar post en wij genieten mee.

 11. @mieke s, het dubbelbreien vind ik een mooie uitdaging voor je. Ik denk dat jij dat heel snel onder de knie hebt.

 12. En als jullie de kaart al leuk vinden…… de reis was nog véél leuker! Wat hebben wij (de tien breireisgenoten) het goed gehad in Estland. Veel geleerd, gedaan, genoten. Estland heeft voor breiers zoveel te bieden. Er volgen nog een aantal blogjes op http://www.lifenknitting.net.
  Succes met je interesante kaartenproject Berthi, goed idee!
  CarlaM

 13. O ja, de kaarten met Estlandse breipatronen zijn bij de Afstap in Amsterdam gewoon te koop voor een eurootje per stuk……

 14. @Carla M, ik heb al mooie logs gelezen over jullie fantastische breireis. Het zal zeker niet de laatste breireis zijn.
  Dat is mooi om te weten voor breiers die regelmatig bij de Afstap komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *