Een stap voorwaarts

De zes weken verplichte rust waren voorbij vandaag. Tijd voor de controle in het ziekenhuis. Als eerste ging het gips er vanmiddag vanaf zodat de röntgenfoto’s gemaakt konden worden. De beoordeling door de orthopeed volgde. Na overleg kwam het goede nieuws: geen loopgips!

Ik draag nu een elastische kous en vanaf woensdag begint de fysiotherapie. Tot die dag mag ik mijn linker voet niet belasten. Samen met de fysiotherapeut zal een schema opgesteld worden voor het herstel. Het zal stapje voor stapje gaan, maar al met al ben ik al een stap voorwaarts. Je begrijpt dat ik dolblij ben met de uitslag van vandaag. Ik hoop dat ik na enige tijd weer redelijk goed kan lopen en hopelijk zonder restverschijnselen.

Ik wil iedereen heel hartelijk bedanken voor de belangstelling van de afgelopen weken, de kaarten, de reacties op mijn blog, mails, en telefoontjes . Het was zéér hartverwarmend. Elke dag kijk ik naar alle kleurrijke kaarten die op de boekenplank staan. Ik geniet ervan. Het liefste zou ik alle kaarten op mijn blog plaatsen, maar dat is niet te doen. Ik heb er twee uitgenomen. Als eerste de speciale kaart van Paulie die ze in een rap tempo borduurde. Heel mooi! De andere kaart is ook geborduurd, alleen heel wat jaartjes geleden. Joke Visser stuurde de kaart. In het geborduurde envelopje stopte ze een briefje. Zo zie je maar dat geborduurde kaarten van alle tijden is.

Bij thuiskomst, na het ziekenhuisbezoek, lag de post op mij te wachten met daarbij een mooie stijlvolle eigengemaakte kaart van Elly. Dank je wel, ook voor alle lezers van mijn blog. Jullie zijn geweldig!

34 gedachten over “Een stap voorwaarts

 1. Gefeliciteerd met het goede nieuws. Heerlijk geen gips meer, maar toch is zelfs dat een beetje wennen in het begin. Ik hoop voor je dat het goed gaat met lopen.

 2. gelukkig Berthi, de tweede stap (spreekwoordelijk) is genomen, de rest volgt vanzelf en voordat je het weet lopen we elkaar weer ergens tegen het lijf!! groet Elly

 3. @Annita, ik hoop dat jij snel goed bericht krijgt over het herstel van jouw voet.
  Het is inderdaad weer even wennen zonder gips. Het lopen zal in het begin pijnlijk zijn en moeizaam verlopen.
  Als eerste heb ik vanavond twee keer een voetenbad genomen. Heerlijk was dat.
  @Elly, dat zou heel mooi zijn!

 4. He wat een opluchting !!
  Zal best wennen zijn en neemt tijd natuurlijk.
  Mooie kaarten en ja Paulie heeft een turbo hand/naald !!;-))

 5. Wat een goed nieuws! En verlost van het zware gips!! Wat fijn!!
  Succes met weer leren belasten en lopen.

 6. Gelukkig goed nieuws en nu stapje voor stapje aan de therapie………..

 7. het ¨roces van fydio is al een hele sta voorwaarts,(uit ervaring)en dat dat verveldne klompje !!!!!! eraf was was beslsit al een verademing, Nu kun je je voet weereens begroeten, terkte met de “peu”

 8. Wat fijn dat je gips eraf is, weer een stapje in de goede richting. Succes met oefenen en revalideren.

 9. Fijn! Sterkte met het harde werken aan de revalidatie! Dat wordt best nog een klus, maar volgens mij ben jij een enorme doorzetter, dus dat komt gewoon goed! En om in handwerktermen te blijven: zoals mijn grootmoeder altijd zei: “elke dag een draadje is een hemdsmouw in een jaar” !

 10. Fijn dat je die “zware”last kwijt bent, hopelijk gaat de revalidatie ook voorspoedig, sterkte voor de komende tijd.

 11. Heerlijk Berthi zo gaat het fijn, de rest zal hopelijk goed volgen hier op.
  Heel veel sterkte !! Geen loop gips lekker over geslagen.
  En dat alles maar naar wens goed mag komen.
  Liefs José

 12. Hoera, dat is goed nieuws. Niet nog langer dat snertgips. Op naar de fysio.
  Groetjes,
  Anneke SK

 13. Dat is goed nieuws! En nu: rustig aan, dan breekt het lijntje niet! Als voorbeeld: mijn operatie was gister 4 weken geleden en ik heb zondag bijna 2 uur gelopen! Na de eerste week was dat twee keer 15 minuten. Zo zie je maar…langzaam opbouwen en doorzetten EN….toegeven aan vermoeidheid en voldoende rust nemen tussendoor. Ik wens je nu geen sterkte meer, alleen maar HEEL VEEL succes!

 14. Ach Berthi, dit ongeluk van jou is helemaal aan mij voorbij gegaan. Het is in mijn vakantie gebeurd zie ik en dat logje heb ik gemist.
  Joke belde me op dat ze gevallen was in Amsterdam en dat ze in het gips zit. Zij vertelde ook over jouw ongeluk.
  Ik moet je van Joke bedanken voor je reactie en beterschap wensen. Ze heeft een laptop te leen maar niet altijd internetverbinding.
  Van mij ook van harte beterschap en fijn dat het een stapje voorwaarts gaat.
  Groetjes

 15. Wat fijn dat het zo goed gaat ! we hopen verder ook en dat we allemaal nog lang mogen genieten van jou blog
  Vriendelijke groet Henny

 16. Nu komt het moeilijkste moment, stapje voor stapje!!!!!!!!!!!
  Gelukkig ben je nu verlost van het blok aan je been.
  Verder heel veel sterkte met het weer voorzichtig leren lopen.

 17. Wat een goed nieuws Berthi, ik ben heel blij voor je dat je zomaar een fase kunt overslaan en zonder loopgips nu al met fysio mag beginnen.
  Het zal nog wel enige tijd en heel veel inspanning vergen, maar om weer helemaal zelfstandig en onafhankelijk te zijn is heel veel waard.
  Succes Berthi en sterkte!

 18. Ik wens je veel sterkte toe. Dit is een moeilijke en gevaarlijke fase. Je hebt gauw de neiging om even te leunen op je aangedaande kant. Niet doen hoor. Geef je zelf de tijd. Lopen heb je ook niet geleerd in een dag. leuke kaarten heb je gekregen.

 19. Dank je wel voor alle lieve aanmoedigingen. Ik moet heel voorzichtig zijn met mijn linker voet. Stapje voor stapje beginnen en vervolgens langzaam opbouwen. Ik wil niets forceren. Het zou erg jammer zijn als mijn geboekte resultaat teniet wordt gedaan.

 20. Berthi, wat een goed nieuws hier te lezen! En, als je één stap gezet hebt, volgen er ……. Gefeliciteerd. en nu maar oefenen met de therapeut.

 21. Een beetje laat, maar alsnog gefeliciteerd met het goede nieuws dat je geen loopgips hoeft en naar de fysio mag!! Zo’n kous lijkt me een stuk prettiger zitten dan gips!
  Veel succes met alle oefeningen die je moet gaan doen en dat je over een tijdje weer alles kan doen wat je gewend was!
  Groetjes, Collie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *