Trouwplannen…

Heeft je zoon of schoonzoon trouwplannen en zoekt hij inspiratie, kijk dan mee naar het trouwpak van James, Duke of York, dat gemaakt is in 1673. Dit bijzondere pak bevindt zich in het Victoria and Albert Museum waar Anneke SK het voor ons tot in detail fotografeerde.Een jurk van prinses Diana mag niet ontbreken in het meest beroemde museum van London. Het is een jurk met schitterend handwerk, oneindig veel parels zijn er op vastgenaaid.De originele trouwjurk van Lady Di zal zich niet in het Londense museum bevinden, maar het zou zomaar kunnen dat vandaag het museum is overgegaan tot de aankoop van het pasmodel van haar legendarische trouwjurk, gemaakt van ongebleekte katoen door Elizabeth Emanuel. Deze jurk die later exact is nagemaakt in zijde, kwam vandaag onder de hamer bij Kerry Taylor Auctions. Taxatie: 8000-12000 pond.

Heeft je dochter of schoondochter trouwplannen en zoek je inspiratie, kijk dan mee naar de trouwjurk van prinses Diana.

14 gedachten over “Trouwplannen…

 1. Met zo’n prachtig uitgedoste bruidegom wil ik de jurk van de bruid wel eens zien!!!!!
  Ik trouwde in 1982. Het viel me toen op dat er zoveel modellen á la de jurk van Diana te koop waren.
  Was wel een échte prinsessejurk 😉

 2. Wanneer je in deze kleding zou kunnen trouwen roep ik direct JA, ik wil.
  De zwarte jurk die vandaag of van de week ook geveild wordt van prinses Diana vind helemaal geweldig.

 3. In dat trouwpak heeft heel wat uurtjes handwerk gezeten, goeie grutjes, zeg!! Hoe zou een bruidsjurk er in die tijd er eigenlijk wel niet uit gezien hebben?? De pareltjesjurk van prinses Diana is een pláátje! Ik weet alleen niet of al die pareltjes wel zo lekker zit op een stoel, hahaha!
  Groetjes, Collie

 4. Prachtig die kostuums!!
  Inspirerend!
  En niet alleen voor trouwlustigen : )

 5. Het is toch jammer dat de mannenmode door de jaren heen zoveel versoberd is! Ik mag dat wel, die versiering aan de ‘heren’kostuums.
  Prinses Diana werd eigenlijk pas na haar huwelijk een mode-ikoon. Haar trouwjurk heb ik altijd de misser van de eeuw gevonden, zowel wat betreft het model als de stofkeuze. Haar latere kleding vond ik veel mooier en beter bij haar figuur passen.

 6. @ine, tja, zo gaat dat altijd!
  Toen ik in 1983 trouwde was de ‘Griekse’ stijl erg populair.
  @Tijm, vooral het mannenkostuum is super!
  @Mieke S, Diana voelde zich in het begin heel onzeker over haar kleding. De zwarte avondjurk waar Hilda het over heeft, droeg Diana bij haar eerste officiële optreden. Zij dacht dat zwart een goede keuze zou zijn. Charles zei dat alleen mensen die in de rouw zijn zwart dragen.

 7. Wat een schitterende foto van een detail van het kant. Het is een Venetiaans naaldkant uit de eerste helft van de 17e eeuw. VENISE Á GROS RELIEF, bedenk eens hoeveel steken hier in verwerkt zijn en hoe lang er aan gewerkt is.

 8. Wie het breed heeft, laat het breed hangen.
  Wat een pracht! Dat zal me een lieve duit hebben gekost!

 9. Kant Elma en nog eens kant. Kasten, laden, muren gevuld met kant. Waarschijnlijk komt dat ook nog wel aan de orde. Alleen al voor de afdeling kant moeten liefhebbers er naar toe.
  Anneke SK

 10. O en Elma bedankt voor de uitleg over het kant. Ik heb totaal geen verstand van kant. Ik zie alleen maar dat dit heel mooi werk is. Nu ik, dankzij jou, de naam ervan weet kan ik er meer over opzoeken.
  Anneke SK

 11. @Anneke SK, kant vind ik het meest moeilijke onderdeel van de handwerktechnieken. Ik ben me er nooit in gaan verdiepen omdat het een studie op zich is. Je moet ontzettend veel tijd stoppen voordat je enige kennis van het kant hebt vergaard. Interessant is het wel, maar dat is zoveel. Dan toch maar keuzes maken!
  Gelukkig hebben we Elma die ons elke keer opnieuw haarfijn uitleg kan geven.

 12. Beste Berthi,
  Het V&A is altijd geweldig om te bezoeken, vergeet vooral de textiel afdeling niet, waar je ook alles mag fotograferen en bestuderen, in één woord een geweldige mogelijkheid om toegang te krijgen tot zeer oude stukken.
  Sary maas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *