Spinster van Sardinië

Aty stuurde vanuit Sardinië de ansichtkaart met de spinster van Sardinië. De spinster is zeer ervaren. Kijk eens hoe dun de draad is die zij spint. Je zou bijna zeggen dat zij blindelings dit karweitje kan klaren. Zij is niet de jongste meer. Haar gezicht en handen vertellen dat zij een hardwerkend leven achter zich heeft liggen waar spinnen een onderdeel van was. Ik vermoed dat deze vrouw de beste en oudste spinster van Sardinië is. Terecht dat zij vereeuwigd is met een prachtige afbeelding van zichzelf op een ansichtkaart.

De ansichtkaart uit Sardinië brengt mij op een idee. Het wordt een nieuw project, TEXTIELPOST. Onder mijn lezersgroep zijn vast mensen die een textielreis gaan ondernemen of tijdens hun vakantie een textielonderwerp tegenkomen en misschien vinden lezers vanuit het buitenland het ook leuk om mee te werken aan dit nieuwe project. Wat is de bedoeling? Als jij in het buitenland bent, dan zou ik het geweldig vinden om vanuit jouw plaats of omgeving een beschreven textiel/handwerkkaart te ontvangen. Deze ansichtkaart plaats ik vervolgens op mijn blog zodat wij een mooi overzicht krijgen van textiel uit de hele wereld. Natuurlijk kunnen we via internet de prachtigste afbeeldingen vinden maar het is toch erg leuk om de vertrouwde ansichtkaart opnieuw in het zonnetje te zetten. De afbeeldingen van ansichtkaarten zijn uniek en niet op internet te vinden. Rechts in de zijbalk heb ik al de nieuwe rubriek Textielpost geplaatst. Hieronder komen de links te staan naar de logs waar ik de ontvangen kaarten bespreek. Als beloning stuur ik je een textielkaart vanuit Nederland. De kaarten die ik ontvang ga ik bewaren in een schoenendoos waar ik later weer iets mee wil gaan doen. Er borrelen al ideetjes op. Voorlopig schrijf ik mijn gedachtekronkels op papier en stop de papiertjes bij de kaarten om te laten rijpen.
Vind je het leuk om mij een beschreven textielkaart te sturen vanuit het buitenland of vanuit Nederland als je in ons eigen landje blijft, mail me dan via het mailformulier dat linksboven te vinden is op mijn blog. Ik ben benieuwd naar je mening over dit nieuwe project en kijk uit naar je reactie.

Aty kwam al eerder voorbij op mijn blog. Hier laat zij haar Volendammerlap zien. Haar dochter Maria maakte ons wegwijs in de geschiedenis van de brooddoek uit Sardinië, en hier is een fraaie herderstas uit Sardinië te zien en hier vertelde Maria over pibbiones.

31 gedachten over “Spinster van Sardinië

 1. Nou snap ik je helemaal , je prachtige nieuwe plannen die groeien stilletjes onder je gips en zullen daar tot bloei komen . Ik vind het weer heel mooi wat je bedacht hebt . Al kun je hier ook vaak wel werelds rondreizen , maar srakjes zijn er nergens grenzen meer en ook al zitten we thuis , kunnen we toch wereldse belevenissen hebben met naald en draad . Ik juich het toe !

 2. Berthi wat heb je toch een geweldig Archief…gauw nog weer even alle artikeltje aangeklikt over de brooddoeken enz. geweldig !!
  Je plan met de kaarten dat moet toch niet zo moeilijk zijn…vooral met de vakantietijd voor de deur, ik had eerst begrepen dat het een zelfgemaaktekaart moest zijn , maar als het maar over handwerk of textiel gaat is het goed ??
  We wachten in spanning af.. groetjes van LIES

 3. Erg leuk idee Berthi, daar doe ik graag aan mee. Leuk dat dat zo allemaal op komt borrelen en er een nieuwe rubriek is ontstaan.
  Ik verzamel ook al wasjes voor een web-log en ga hier ook naar uitkijken.
  Groetjes

 4. We zijn nog aan het bedenken wat we in de vakantie gaan doen. Maar als we in het buitenland terecht komen, dan stuur ik je uiteraard een mooie textielkaart!

 5. @Lies Huizer, nee nee, geen zelfgemaakte maakt deze keer. Een “ouderwetse” gekochte ansichtkaart van de streek, land, stad, eiland of gebied in het buitenland. Een goed voorbeeld is de spinster van Sardinië.
  @Willy, Saskia en Elza, enig dat jullie zo enthousiast reageren.
  Wij hebben elkaar al via de mail gesproken.
  Het zou leuk zijn als dit nieuwe project van de grond komt.

 6. Leuk idee, ik doe als ‘armchair traveler’ gewoon mee. Ik lees namelijk mee want ik ga niet naar het buitenland. Genieten van jullie verhalen én kaarten doe ik vast.
  Groetjes uit de playa del achtertuin.

 7. Heel leuk. Normaal ben ik op vakantie altijd al op zoek naar mooie of bijzondere kaarten en sla geen kaartenstandaard over, maar vanaf nu wordt het speuren naar kaarten heel speciaal. Voor jou, Berthi trouwens wel heel leuk post te krijgen vanuit de hele wereld. Tenminste ik ga er van uit, dat er overal wel een textielkaart te vinden is.

 8. Al zittend en rustend ontstaan toch de mooiste ideeën.
  Zo komt er een heel unieke documentatie over handwerken over de hele wereld.
  Een reden om een reisje te gaan maken.

 9. Mogen het ook kaarten zijn die je al een keer ontvangen en bewaard Hebt?

 10. tja, nu MOET ik weer op stap gaan, gelukkig zijn Duitsland en België ook buitenland en niet zo ver weg voor wie in het smalste deel van Nederland woont..groet Elly

 11. Prima idee Berthi! Had je dat al per mail willen melden, maar daar kwam het door omstandigheden nog niet van (schrijf ik je nog wel) Lijkt me trouwens toch ook leuk om vanuit NL een kaart te sturen, dit voor de thuisblijvers, of is dat niet je bedoeling Berthi? Er zijn hierboven een paar reacties die me tot deze vraag aanzetten.

 12. Helaas zou je van mij ook geen kaart kunnen verwachten. We blijven namelijk ook in nederland. Maar zoals Elma al voorstelde mag een oude kaart of een gekregen kaart ook? Het idee is schitterend. Je wordt toch geen concurent van HZG?

 13. Wat een leuk idee ,en Berthi dat brengt ook interessante postzegels !

 14. erg leuk idee Berthi, ik zal je in elk geval een kaartje sturen …al is het wel van vakanties die al voorbij zijn…..beetje smokkelen mag…toch? hahahah

 15. uit nederland kun je natuurlijk leuk een kaart sturen van een museum waar je bent geweest (bv museum voor naaldkunst heeft leuke kaarten ,in friesland 1 van de knottedoek ;)))
  weet je wat alleen zo jammer is ,mijn kaarten (die ik kon vinden) zitten in een dienblad en daar doe ik dan weer moeilijk afstand van…en de rest…tsja die kan ik in deze verzamelhut niet vinden…je wilt niet weten hoeveel stapeltjes ,mapjes etc ik al tegen ben gekomen…..wat kan een mens een hoop bewaren …en eerst denk je dit is een logische plek om het neer te leggen ….maar als je die plek niet meer voor de geest kunt halen …was ie toch niet zo logisch…
  nou eh …ik had heel veel andere plannen voor vandaag ,maar ik zal die kaarten vinden hihihihi

 16. De eerste kaart gaat vanmiddag op de post! Geen ansichtkaart wél textiel!

 17. hahahahah kaarten met boeken erop ,heel veel gedichten kaarten ,prachtige art nouveau kaarten…maar textiel…no way!!!!
  ik ga verder>>>>>
  zo t wordt toch lekker opgeruimd joh (NOT)

 18. Erg leuk idee Berthi, ik zal aan je denken. (doe ik toch vaak genoeg) Misschien kom ik hier nog iets tegen.

 19. jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa gevonden ,het laatse mapje…bij het kratje met boekenlijsten, boeken te lezen, hahaha niet te missen , heeeel logisch dus eigenlijk!!! not…
  ze komen naar je toe 😉
  heb je de postbode gewaarschuwd???? lekker voor jou alles bekijken…

 20. Hoi Berthi, ik ga zeker voor je op zoek, deze zomer! En dan hoop ik je brei-gerelateerde jkaarten te sturen uit Zweden, Schotlanden de Shetland eilanden. Ben heel benieuwd naar alle bijdragen, liefs, Miriam

 21. Natuurlijk doe ik mee! In Nederland zijn ook leuke textielkaarten te vinden.
  Anneke SK

 22. Wat een leuk idee! Ik vraag bijna ieder jaar aan vrienden en kennissen hetzelfde als ze op vakantie gaan. Als ze mij een kaart sturen dan graag een met “iets van textiel” erop. Vaak krijg je dan hele leuke kaarten. Mocht ik er dit jaar zelf een vinden dan zal ik zeker reageren. groet.

 23. Volgens mij heb al heel wat enthousiastenlingen. dit project gaat helemaal goed komen.Hilda vroeg of je geen concurrent wordt va HzG. Mmm.. een eigen blad? Je weet maar nooit! Maarre, ik doe zeker mee hoor!

 24. @Wijni, het lijkt me ook dat er overal wel een mooie textielkaart te vinden is en textiel/handwerkliefhebbers kom ik altijd tegen bij kaartenstandaards en vaak levert het ook nog eens een gezellig praatje op.
  @Elma, het leukste vind ik om vanaf nu te beginnen aan Textielpost. De spinster van Sardinië is de eerste beschreven ansichtkaart en zal het hart vormen van de andere kaarten die volgen.
  @Elly, België en Duitsland zijn voor ons om de hoek!:-)
  @Frouke, leuk dat jij ook enthousiast bent. Inderdaad moeten textielkaarten vanuit Nederland ook een onderdeel gaan vormen. Ik ga dit toevoegen aan de log.
  @Hilda, nee hoor, ik word geen concurrent van HZG. Zoals ik hierboven al schrijf zal ik een zinnetje toevoegen dat textielkaarten uit Nederland ook niet mogen ontbreken bij Textielpost.
  @Mien B, zoals je weet let ik ook altijd op de postzegels. Daarom is ook het mooiste als de postzegel op de ansichtkaart is geplakt en niet dat de kaart in een envelop wordt verstuurd. Dus echt de ‘ouderwetse’ ansichtkaart.
  @Hilly, een beetje dan!:-)
  Je moet die mooie kaarten in het dienblad laten zitten. Iedereen heeft kaarten waar hij/zij moeilijk afstand van kan doen.
  O, ik zet je aan het werk!:-) Wel leuk werk hoop ik!
  Enig, ik laat me verrassen! Zal ik je eens iets verklappen? Op de schaakclub is een man die de post sorteert en hij vertelde onlangs dat de meeste post die bezorgd moet worden in onze straat bij ons in de brievenbus beland!:-)
  Voor Textielpost is het ook leuk Nederlandse textielkaarten toe te voegen zoals ik hierboven al schrijf. Ik zal een zinnetje toevoegen aan mijn tekst in de log.
  @Mieke S, ik houd de brievenbus in de gaten.
  @Jeanny, heel erg leuk!
  @Miriam Tegels, helemaal te gek!
  @Anneke SK, je hebt helemaal gelijk! Leuk dat je ook meedoet.
  @Anita A, leuk!
  @Marijna, geweldig dat er zoveel lezers enthousiast reageren. Ik denk, dat niet ik alleen nieuwsgierig ben naar de komende ansichtkaarten, maar vele lezers evenzo.
  Erg leuk dat jij ook meedoet.
  Een eigen blad… nou nee, wel een nieuw boek!

 25. Waarschijnlijk dat ik nog eens een vakantie zal vieren in Niemandsland , ik wilde wel naar Balkonia , maar dat is momenteel niet zo,n aanrader .
  Of er in Niemandsland mooie kaarten met jouw opdracht te koop zullen zijn , dat is nog te bezien .
  Maar je plan zal zeker slagen en iedereen heeft er wel zin in zo te horen .
  Ik wens je heel veel succes en blijf je natuurlijk volgen .

 26. 3 jaar geleden heb ik wel 10 dozen met prachtig antiek stukken kant (waaronder ook stukken geklost) band, tussenzetsel. band, kant en brocant katoen etc. geërfd van een oude dame die ik begeleide wanneer zij op poppenhuisbeurzen stond. Ook nog antieke bloesjes etc. Zijn er misschien restaurateurs van antieke kleding die interesse hebben om e.e.a. over te nemen
  of misschien een speciaal stukje zoeken er is van alles. Zelf ben ik nu ook 70 en ben bang dat straks misschien alles in de…. U weet wel gaat verdwijnen.
  Mijn telefoonnummer = 020 – 6836377. Mvrgr H.van Schie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *