Hand-tasje

De vraag naar kortere rokjes blijkt toe te nemen als het weer binnen drie dagen warmer wordt. Zodra de temperatuur op het punt staat te gaan dalen, worden er meer langere rokjes verkocht, aldus een onderzoeksteam van de Britse krant Daily Mail. Zij deden onderzoek bij de online veilingsite Ebay. Deze manier van voorspellen blijkt het afgelopen jaar vrij nauwkeurig te zijn geweest. Zelfs de korte hittegolf werd correct voorspeld door de minirokjes. Zeven dagen voordat de hittegolf uitbrak, bleek de verkoop van korte rokjes verdubbeld te zijn terwijl de weervrouwen en -mannen van het Britse meteorologische instituut pas enkele dagen van tevoren de temperatuurstijging konden voorspellen.

Nu kom ik de laatste weken weinig buiten zodat ik me niet kan richten op de lengte van de rokjes. Ik houd me voorlopig vast aan de voorspelling van de weervrouwen- en mannen. Zij beloven ons een paar zonnige dagen. Eindelijk kunnen we na een lange winter en een koud voorjaar onze handschoenen opbergen. Of toch niet?

Bij Hilke worden de handschoenen in ieder geval niet weggemoffeld in een lade of kast. Zij maakt unieke hand-tasjes van de handschoenen die geschikt zijn voor speciale gelegenheden.

17 gedachten over “Hand-tasje

 1. Wat een enig idee, wat zien die ‘hand’-tasjes er leuk uit! Hilke, ook jouw kletskopjes vind ik een geweldig leuk idee

 2. Juffrouw , wat heb je in je tasje ?
  Een poederdoosje en een poederkwastje .
  Een kaartje van de tram .
  En een heeeele lange brief van hem !
  Dat kon mijn moeder zo mooi even voordragen .
  Dit zijn echte gehandschoendehandtasjes !
  En de rokjes , och die moeten ook niet te kort worden met een malotigelegging eronder . Goed voor de jonge meisjes .
  Het beroerde is met ieder mens , je ziet jezelf nooit lopen , ja dan eerst zien dat je gefilmd wordt . Dan kun je ook pas goed beoordelen of er soms wat pondjes teveel zijn .

 3. Het woord hand-tasje krijgt zo een diepere betekenis! Mooie vondst.
  Net als de kletskopjes. Dit smaakt naar meer ideeën van Hilke.
  Het is al lang geleden dat ik een minirokje aan heb gehad.
  Mooi toch om te zien dat het onderbewuste van de mens meer weet dan het bewuste.

 4. erg leuk verzonnen zeg , ook haar kletskopje is erg leuk …de tekeningen vind ik zelf niet zo….
  fijn weekend!!

 5. Net als Saskia al heel lang geen mini rokje aan gehad. En dat laat ik ook maar zo. Op plekken waar ik niet zo inzicht sta van andere mensen wil ik nog wel eens een korte broek aan doen. Van weekend, eindelijk een zonnige weekend. En als je mooi goud gebruind bent een sjiek jurkje aan met een handschoentasje erbij. Bijna sex in de city.

 6. Een mens is eigenlijk een lelijk ding! Tenminste heel veel mensen in de zomer: vaak veel te dik, afzakkende knieën, blubberkuiten. Zoiets zie je in het dierenrijk niet! Daarom ook dat ik meer een wintermens ben. Dan zie je wat minder.
  Maar de tasjes van Hilke maken de boel er wel leuker op!

 7. Zomaar een gedachtekronkeltje….
  zou dit idee nou geboren zijn omdat ze nog maar één handschoen over had.
  Je weet wel Berthi, je verhaal over die eenlingsokken?
  ;-)))))

 8. Nu heb ik op de foto gezien dat Stef een vrouw is en leunt op haar stapel zakdoeken.
  Deze week zijn er ook weer een aantal bewerkte zakdoeken toegevoegd aan mijn collectie, altijd weer een feest om naar te
  kijken wat een mooie werkjes er gemaakt zijn.

 9. @Elma, leuk om te lezen dat jij een collectie mooie zakdoeken hebt. Dat wist ik nog niet.
  Zoals je weet heb ik ook iets met zakdoeken, maar niet dat ik ze verzamel. In een zakdoek kan een heel leven verborgen zitten. Dat maakt het zo speciaal.

 10. Berthi@ collectie is een groot woord.
  Ik zal ze eens keurig uitzoeken, ze liggen in allerlei dozen.
  Het gebeurt nog al eens dat er wat zakdoekjes op mijn weg komen.
  Met een gehaakt randje, een borduurwerkje of een kantje.
  De mensen die mij dit schenken weten dat het dan bewaard blijft.

 11. Ineens krijg ik een idee. In de zuurvrije plastic mappen 30 x 30 cm daar passen de meesten wel in en als ik dan weer wat gevonden, gewassen en gestreken heb kunnen ze meteen in het album, dan wordt het een echte collectie.

 12. @Elma, dat is een heel goed idee. Zodra de zakdoekjes netjes in een album opgeborgen zijn, haal je het album ook sneller tevoorschijn om ze af en toe te bewonderen.

 13. Wat een mooi idee van Hilke. Ik zag ineens al het losse kleingeld in de vingers van de handschoen gaan zitten, maar ik neem aan dat de binnenvoering dat voorkomt. Echt heel mooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *