De modeafdeling van het V&A Museum

We gaan naar Londen waar Anneke SK ons meeneemt naar de modeafdeling van het Victoria and Albert Museum. Het zou teveel worden om alle fraaie kostuums te laten zien. Een kleine selectie geeft al een aardige indruk en verleid je misschien om het vliegtuig in te stappen voor een weekend Londen.20 gedachten over “De modeafdeling van het V&A Museum

 1. Schitterend, Anneke! Ik ben nog nooit in het V&A Museum geweest, maar ik vermoed dat je aan een dag niet genoeg hebt om al het moois te bekijken. Eigenlijk zou je meerdere keren naar dit museum moeten gaan.

 2. Wat een mooie plaatjes,die prachtige stoffen.
  Er is tot begin Juli ook een mooie tentoonstelling in het Victoria en Albert over Quilts van 1700 tot nu.Ook beschreven in het boek Quilts 1700-2010 Hidden Histories,Untold stories.De eerste 3 hoofdstukken bestaat uit mooie verhalen over de geschiedenis van de quilts in de vorige eeuwen,Het vierde hoofdstuk is teven catalogus van de werken die op de tentoonstelling hangen.Ik hoop het de volgende maand te gaan zien .
  Groetjes Lia

 3. en dat is niet het enige wat het V&A te bieden heeft op textielgebied, behalve de quilttentoonstelling waarover Lia hierboven in de reacties schrijft kun je je ook uren vermaken met de prachtige oude merk- en stoplappen en andere oude handwerklappen. Een absolute aanrader als je in Londen bent

 4. Deze korte reportage nodigt zeker uit om een weekendje London te boeken. Nu kijken dat er voor DH ook wat te beleven is, maar London bruist, dus dat gaat goedkomen.

 5. Wat mooi allemaal. En ik begrijp dat Lia en Marcella er al geweest zijn.Misschien een uitje voor in de toekomst.

 6. Birgitte, voor je DH is meer dan genoeg te beleven in het V en A. Kijk maar eens op hun site.
  Marcella misschien laat Berthi ook nog wel e.e.a.van de afdelingen die jij noemt zien.
  Anneke SK

 7. Londen: iedere ochtend een museum, ’s middags een park en voor de liefhebbers ’s avond een theater. Je schijnt er ook nog te kunnen winkelen….:-)
  Morgen een reactie vanaf mijn eigen pc in mijn eigen huis. Dank voor het meeleven!

 8. wat een moois komt er weer voorbij. Voor de thuisblijvers is het zo ook een uitje naar Londen dank e wel anneke. en de andere bloggers.

 9. Wat mooi….. textielsmullen is dit! Goed idee om dit eens als reisdoel te kiezen.
  Groetjes Anje.

 10. Vijf dagen geleden hadden we het hier over de chinese voetjes, en hier zijn de wespetailles!!
  Prachtig deze kostuums en ik zie ook schitterend borduurwerk.

 11. Vergeet niet de prachtige bibliotheek van V&A. Je kunt er gratis lid worden. Dat kan allemaal tijdens je bezoek. Je kunt dan zoeken en boeken opvragen uit hun collectie. De meest prachtige en waanzinnig oude exemplaren. Sommige zijn zo waardevol dat de bibliothecaris je aan een tafeltje naast hem zet zodat hij toezicht op het boek wat je inkijkt kan houden.

 12. Dit museum bezoeken dat kost tijd en dat moet je jezelf gunnen . Museum bezoek kan nooit maar voor even naar binnen gaan . Prachtig de costuums die hier getoond worden , mogen we toch een beetje meebeleven . Wanneer ik zou gaan zou ik zeker de veelzijdige collectie gaan bewonderen van William Morris !

 13. Heerlijk om al deze mooie costuums te zien.
  Gelukkig zijn er nog steeds mensen zijn ons mee laten delen van al het moois dat ze gezien hebben.
  Ondanks dat Berthi niet uit de voeten kan, wij toch elke dag weer een log hebben.
  Elma

 14. Geweldig om te zien. k’zou er ook wel naar toe willen.Al zal dat er voorlopig niet van komen.
  groetjes Antje

 15. Dit is de eerste fotoserie van Anneke SK. Er volgen er nog veel meer. De volgende keer komt een andere afdeling aan bod.
  @Lia, jij gaat naar een prachtige expositie in het V&A Museum. Ik wens je alvast heel veel kijkplezier en wie weet doe je veel inspiratie op.
  @Loret, dank je voor deze goede tip.

 16. @Mieke S., heerlijk dat je morgen naar huis mag. Ik kan aannemen dat het herstel volgens de planning verloopt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *