Geborduurde Afghaanse vierkantjes in Wilwerwiltz

Het is niet de eerste keer dat de geborduurde vierkantjes van de Afghaanse vrouwen hier voorbijkomen. In deze log, deze log, en deze log lees je over het mooie project van Pascale Goldenberg. Het was Mien B. die ervoor gezorgd heeft dat de geborduurde vierkantjes in Nederland onder de aandacht kwamen. Zelf maakte ze een prachtig tulpenquiltje met een geborduurd vierkantje dat helaas nog steeds spoorloos is. Het is te hopen dat het quiltje alsnog ergens opduikt bij de post…

Mien B. is op dit moment in Wilwerwiltz waar tevens een expositie is van quilts met daarin een Afghaans geborduurd vierkantje verwerkt. Saskia nam de auto om een dagje op en neer naar deze quiltstad te gaan en zag fraaie quilts met een geborduurd vierkantje.8 gedachten over “Geborduurde Afghaanse vierkantjes in Wilwerwiltz

 1. Wat is internet toch een heerlijke uitvinding. Prachtig toch, zo mee te kunnen genieten!
  Ik vind de een na laatste quilt het mooist uit deze serie. Moest even zoeken waar het afgaanse vierkantje zat. Het is een heel geslaagde verwerking ervan!

 2. Prachtig! Ja Mieke, dat is echt een “zoekplaatje”.
  Ik vind die luchtpostbrief ook grappig. En die laatste daar zou ik met m’n neus bovenop willen zitten.

 3. mooie quilts en fijn dat de vierkantjes nog steeds verder wandelen i de quilt en borduurwereld, De quilt met de vlieger doet me denkenan het boek…….help,help, fijnde zondag basje

 4. @Basje, … aan het boek de Vliegeraar!
  @lheurebleue, dat is wel de bedoeling.
  @Ine, in de laatste quilt zit heel veel verwerkt over dit project, o.a. foto’s en geborduurde vierkantjes zie ik. Eigenlijk moet je deze quilt in het echt zien.
  @mieke s, ja heel mooi hoe de quiltster de geborduurde palmbomen van het vierkantje gebruikt heeft voor haar quilt.
  Voor de tweede quilt zijn frisse vrolijke kleuren gebruikt. Het eerste quiltje doet aan het boek De Vliegeraar denken en net als Ine vind ik de luchtpostbrief grappig bedacht.

 5. Ooooh wat een prachtige manier om die vierkantjes te verwerken! Ik blíjf kijken naar het quiltje in oranje, schitterend vind ik dat.

 6. Het wordt tijd dat mijn “Afghaantje” van Mien ook verwerkt wordt.
  Als je al deze mooie resultaten ziet krijg je er zin in.
  Elma

 7. Geachte,
  Mijn man heeft een heleboel modeprenten gevonden van Chic Parisien Atelier Bachwitz, met de hand ingekleurd op doorzichtig papier maar ook op grote fformaten dikker papier. er zit zelfs een soort boek bij. We hebben zelf een beetje op internet zitten zoeken maar er is niet zo heel veel bekend van deze modeprenten. Misschien dat iemand hier meer van weet?
  u kunt als u er meer van weet mij mailen op mailadres patndan@casema.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *