Quiltfestival in Wilwerwiltz 2010

In deze log las je de aankondiging van het Quiltfestival in Wilwerwiltz. Het quiltfestival begint morgen en duurt tot en met zondag.

Mien B: ‘Wij (Iet van de Vrande en ik) hebben gewerkt aan de presentatie van “Voetjebreed” (de quiltclub uit Someren, cursisten van Iet van de Vrande). Wij hebben weer gewerkt naar Ton Schulten. Kleine werkstukjes (20 bij 30 cm), allemaal dezelfde afbeelding uitgewerkt in je eigen gekozen kleuren. Daarvoor zijn er 19 ingeleverd. Dan koos ieder die mee wilde doen een schilderij en maakte daarvan een quiltje van 35 bij 45 cm. Hiervan zijn er 15 aangeleverd. Deze komen te hangen in het kerkje van Pintsch. Liefhebbers kunnen daar ook deelnemen aan een kleine workshop ‘Werken naar Ton Schulten’ of de workshop ‘Werken met textielkrijtjes’ (voor passepartoutkaarten). Ook hebben er verschillende cursisten nog een “bomenquiltje” gemaakt voor de wedstrijd “Bomen”.’

Mien B.: ‘Op de foto zie je mijn “bomenquiltje”, dit is de top die ik later nog machinaal heb gequilt met horizontale en verticale lijnen. Daar was ik vergeten een foto van te maken en het quiltje is nu al in Luxemburg. Zoals je kunt lezen in het programma zal er ook de tentoonstelling te zien zijn met de geborduurde “afghaantjes” internationaal (mijn quiltje is nog steeds niet tevoorschijn gekomen) en nationaal van Luxemburg.’

Mien B.: ‘We hopen op goed weer, met veel bezoekers en we zullen ons denk ik daar al die dagen heel goed vermaken en ervan genieten.’

Is Luxemburg te ver voor je dan kun je ook kiezen voor Paleis het Loo waar de expositie In de Koninklijke Poppenkraam de poppenverzameling van koningin Juliana laat zien. Meer dan zeshonderd poppen mocht deze koningin gedurende haar lange leven in ontvangst nemen uit handen van het Nederlandse volk. Vele hiervan werden nooit eerder aan het publiek getoond. De tentoonstelling loopt tot en met 1 augustus 2010. Bekijk hier een filmpje.

14 gedachten over “Quiltfestival in Wilwerwiltz 2010

 1. Prachtige compositie heb je gemaakt van je bomenquilt, Mien. Kleuren zijn ook weer zo goed gekozen.
  Jullie gaan fantastische dagen tegemoet, maar wat vind ik het jammer dat jouw quiltje met het geborduurde afghaantje nog steeds niet terecht is.

 2. Dat wordt vast genieten voor wie wil gaan .
  Mien je bomen zijn prachtig in mooie kleuren .
  Ik denk nog vaak aan je zoekgeraakte Quilt .
  Zou je ooit de moed hebben dezelfde nog eens te maken ?
  Je vraagt je toch af wat is er mee gebeurd . Ik heb het ook een keertje meegemaakt , niet leuk zoiets .

 3. Mien maak a.u.b. veel foto’s voor ons thuisblijvers!!!!!
  Ik heb het wél geprobeerd: een weekendje Luxemburg….maar nee echte huismussen!!

 4. leuk al die uitgaanstips voor de komende dagen. Zelfs als je thuisblijft (zoals ik) is het toch genieten van waar je heen zou kúnnen gaan 😉

 5. @Mien de bomen quilt is mooi de kleurencombinatie is prachtig.
  Zoals Ine al zei,”maak aub veel foto’s voor de achterblijvers”.

 6. Mien@ door al die mooie bomen zie je een heel bos. Prachtige kleuren, voor mij heb je de hoofdprijs.
  Elma

 7. mooie tentoonstellingen weer en de bomenquilt is super WAT EEN GELUK DAT THUISBLIJVERS ZO TOCH VEEL KUNNEN OPPIKKEN,

 8. Ik weet niet meer welke kunstenaar geprobeerd heeft om te verhinderen dat zijn naam en werk gebruikt werd voor het maken van quilts in zijn stijl maar het was NIET Ton Schulten. Een paar jaar geleden waren we in Ootmarsum en toen heb ik zijn vrouw gevraagd wat hij ervan vond dat quilters zijn werk ‘gebruikten’. Het antwoord: prima toch, de mensen zijn er mee bezig en wat wil een kunstenaar nog meer (of woorden van die strekking).
  Het werk van Schulten leent zich ook echt voor quilts en die van Mien tijdens de tentoonstelling in Roermond liggen nog vers in mijn geheugen. Veel plezier met jullie fototoestellen in Luxemburg.

 9. @mieke s, mooi dat Ton Schulten er zo over denkt. Het is toch een eer als mensen zijn werk bewonderen en er inpsiratie uithalen voor hun eigen werk, in welke vorm dan ook.

 10. @Gerrie, de link werkt. Een reden om weer even op bezoek te gaan bij Ton Schulten en te genieten van zijn fraaie schilderijen met mooi kleurgebruik.

 11. Hallo iedereen. Vandaag ben ik met DH gaan kijken in Wilderwiltz en omstreken. Nog nooit zoveel foto’s geschoten op één dag! Te moe om nu nog een stukje te schrijven. Maar morgenavond (vrijdag 14 mei) zijn de eerste foto’s te zien op mijn blog.
  Voor wie nog kan gaan: echt de moeite waard! Zelfs manlief vond het prachtig!
  Niet alleen de kwaliteit van de quilts, maar ook de omgeving werkt mee. Het zijn vier pittoreske dorpjes en de locaties zijn kerkjes, oude boerenschuren en zelfs een graanmolen. En verder heel veel groen landschap.
  Iedereen de hartelijke groetjes van Mien B. vanuit de kerk van Pintsch, waar zij met Iet vd Vrande en hun team workshopjes houdt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *