Halve sok/teensok

Ik wil iedereen heel hartelijk danken voor alle lieve berichtjes, mails, post, telefoontjes en attenties die ik de afgelopen dagen heb ontvangen. Heel, heel veel dank! De belangstelling van jullie heeft me echt goed gedaan. Verrast werd ik door de ‘geborduurde’ kaart die Elza stuurde, en Mieke S. kreeg het spontaan koud toen ze mijn blote tenen in deze log zag en begon meteen een halve sok/teensok te breien waar ik veel plezier van heb. ’s Ochtends gaat de sok aan en ’s avonds laat gaat deze pas weer uit. Mieke S. mailde me het breipatroon en bij deze geef ik het door voor het geval jij ooit een dergelijke sok nodig mocht hebben. Uiteraard ga ik ervan uit dat het niet nodig zal zijn.

Nodig 15 gram sokkenwol, sokkennaalden nummer 2 en 2 uurtjes tijd.
Opzetten 72 steken (4 x 18) en ongeveer 10 toeren boord breien. Daarna 25 toeren recht. Dan elke tweede toer 4 steken minderen zoals je dat altijd doet bij een sok. Doe dit tot er 40 steken over zijn (4 keer 10)
Maas deze laatste steken tegen elkaar.
De teen lijkt breed maar dat moet, anders past de gipsvoet er niet mooi in!

Voor degene die liever bij de teen beginnen en met rondbreinaalden breien:
Zet 2 x 20 steken op volgens Judy’s Magic cast on method of door de draad in achten om de naald te wikkelen.
Brei 1 toer recht en meerder daarna iedere tweede toer aan het begin en einde van iedere naald totdat er 2 x 36 steken zijn. Brei 25 toeren recht en dan nog 10 toeren boordsteek en kant losjes af.

Lies Huizer is net als vele anderen besmet met het theedoekenvirus. Het is Dijn die de aanzet hiertoe gaf. AH is zeer blij met alle borduursters. De theedoekenhandel floreert!
Lies kocht net als haar voorgangsters een stapeltje doeken en hier zie je haar eerste fraaie uitvoering. Prachtig Lies!

Het zou teveel worden als ik hier alles zou plaatsen wat zoal door mijn brievenbus is binnengekomen de afgelopen dagen. Alles staat keurig op de boekenplank waar ik uitzicht op heb. Zo denk ik elke dag aan jullie.

Vanmiddag was ik in het ziekenhuis voor de eerste controle. Het oude gips werd vervangen door circulair gips. Dit blijft er vijf weken omzitten en mijn voet mag niet belast worden. Bij de volgende controle wordt een foto gemaakt en aan de hand daarvan wordt beoordeeld of loopgips de volgende stap is. Tot mijn verbazing kreeg ik vanmiddag te horen dat niet alleen het botje uit de kom was gegaan, maar dat ook de banden daaromheen gescheurd zijn. Je kunt beter een bot breken want dat geneest veel sneller. Het herstel gaat in ieder geval lang duren en of ik restverschijnselen aan mijn ongelukkige val overhoud is niet te zeggen. De kans bij mij is wel groter dan bij een botbreuk.

17 gedachten over “Halve sok/teensok

 1. Wat een leuk sokje. Daar heb je wel plezier van. Geef de genezingproces de tijd. Geniet verder van de cadeautjes en kaarten.

 2. Wat leuk en lief dat je zo verwend wordt. Met het circulaire gips ben je weer een stapje verder, maar zo te lezen ben je nog wel even onderweg. Sterkte en beterschap !

 3. wat ontzettend attent die sok en zo passend hier!!!!
  wat een tegenvaller verder voor je berthi, pffttt sterkte hoor!!

 4. weer een fase verder, jammer dat de vooruitizchten een langere genezings termijn inhouden, maar met alle aandacht komt je een heel eind verder, Iedere lieve gedachte helpt ook. (ervaring])

 5. Berthi fijn dat iedereen zo aan je gedacht heeft . Wat kunnen wij beter doen dan elke dag met een opgeruimd gezicht hier bij je langs komen .
  Ik wens je toe dat het genezingsproces goed mag verlopen .

 6. Wat moet je nou met een halve sok als je weer genezen bent….daar ga ik eens over peinzen 😉

 7. Wat een geweldige groep bloggers omringt ons toch Berthi, ik werd ook zo verwend met al dat liefs en het doet zeker heel veel goed. Geniet ervan en die halve sok vind ik wel helemaal het neusje van de zalm ;- )

 8. Een halve sok krijgt zo een hele positieve betekenis!
  En straks als geldzakje zoals Gerrie bedacht, of misschien kun je er een klein bloempotje mee aankleden.
  Ja Dijn heeft wat teweeg gebracht. Prachtig Lies!

 9. Mieke heeft een gat in de markt ontdekt. Teensokjes voor gevallen vrouwen, een superidee, Berthi je hebt anders erg koude voeten.
  Elma

 10. Het zijn net grote eierwarmers! Geniaal in alle eenvoud!
  Ik ben benieuwd hoeveel halve sokken er voor je gebreid worden. Ik hoop, dat je elke dag wat leuks op je voet kunt doen.
  Houd je taai!
  Tilleke

 11. @Tilleke, het lijkt inderdaad net grote eierwarmers. Mijn voeten blijven wel lekker warm op deze manier. Normaal ben ik altijd in beweging zodat ik geen last heb van koude voeten. Nu is dat wel anders als je bijna de hele dag op een stoel zit.

 12. Ik denk dat die teenmuts nog even op de pennen moet voor manlief.
  Het blijft ook zo koud weer en het valt wel tegen hoor.
  Af en toe mag hij er even op staan maar het schiet niet op.
  Jij nog heel veel geduld en sterkte met het pootje. Groetjes ELza.

 13. Dat valt niet mee met het vooruitzicht, dat het nog zo lang gaat duren. Ook de onzekerheid hoe het dan zal zijn. Lekker hoor dat je voet nu warm blijft. Geduld is een goede zaak. Heel veel sterkte!!

 14. @lheurebleue, ik hoop dat je deze teentheemuts (mooi woord) nooit nodig zult hebben.
  @elza, tja, ook voor hem geldt: Geduld hebben, alhoewel hij gelukkig veel minder geduld hoeft te hebben dan ik.
  @Jolp, dank je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *