Herinneringslapje van Willy

Op 24 april was Willy Peeters bij mij op bezoek en liet zij haar poëzielappen zien. Een idee dat jaren geleden ontstond, maar ze heeft veel meer ideetjes die ze ook uitwerkt. Al enkele jaren borduurt Willy een herinneringslapje na een uitstapje. Soms in kleur, soms in rood. ‘Net zo leuk als een souvenirtje’, volgens Willy.

Het merklapje begint met de gebruikelijke oefeningen van een rood schoolmerklapje. De zwarte motieven hebben betrekking op de zwarte Groninger lap, de letter B staat symbool voor mijn naam, de datum mag uiteraard niet ontbreken, de initialen W en L staan voor Willy en Liesbeth (samen waren ze op bezoek bij mij), en het jaartal 1660 staat voor deze merklap.

13 gedachten over “Herinneringslapje van Willy

 1. leuk dit lapje!
  Ja zulke souveniertjes blijven altijd mooi én hoef je ook niet af te stoffen 😉
  En vooral ook leuk omdat ik zo ook een blik kon werpen in het verleden. Met het (dubbele) verhaal over die lap uit 1660.

 2. Inderdaad Ine! Maar Willy, ál te veel uitstapjes moet je niet maken want zo’n lapje kost toch minstens twee avonden borduren!
  Maar wát een leuk idee, heel persoonlijk, en als je dan ook nog alles documenteert, wordt (is) dit een unieke verzameling werkstukken waar musea later om zullen vechten.

 3. Ja, die Willy ……..
  Willy was één van de bezoekers tijdens de “Open dagen” bij mij thuis in mei 2008. Welgeteld drie dagen later lag er een foto van een geborduurde herinneringslap voorzien van alle namen die op die dag aanwezig waren, datum, plaats en ook het “tot ziens” patroontje, dat de bezoekers mee hadden gekregen.

 4. De Herinnerings Doeken worden hier telkens weer aangedragen . Wat is het mooi en vertederend .
  Wat zijn wij zonder herinneringen .
  Ze mogen er zijn in zware tijden en op ogenblikken dat het leven ons vrolijk toelacht .
  Het is zo boeiend om te zien hoe een ieder het op zijn eigen wijze invult .
  Veel ideeen komen op ons af . Het kost inderdaad tijd en geduld .
  Laten we er mee door gaan en het resultaat elkaar laten zien .
  Herinneringen in woorden en symbolen van steken of anderszins geschreven kunnen helpen en je laten glimlachen .

 5. Heerlijk hoe Willy gebeurtenissen verwerkt in een merklap! Berthi, wat fijn dat je ons mee laat genieten!

 6. Wat een inspirerende blog weer. Van dit verhaal doorgelinkt naar eerdere blogs (zoals ik dat vaker doe bij het lezen van jouw blogs) en opnieuw van het ene prachtige verhaal in het volgende beland. Dank je wel voor het delen van jouw vondsten.
  Aan jouw nieuwe teksten te zien lukt het om ondanks de breuk en verplichte rust weer te schrijven. Betekent dat ook dat het alweer beter met je gaat? Veel sterkte en beterschap toegewenst.

 7. @ine, zonder dat je het vaak weet is iemand ver weg met een vergelijkbaar idee bezig. Het zweeft dan in de lucht. Grappig toch!
  Je ziet het zelfs bij schilders.
  Ine, dit is de start voor een collectie herinneringslapjes? Willy heeft zo’n 40 lapjes gemaakt. Leuk om een serie lapjes in een map te bewaren.
  @Loret, het is fijn om nu afleiding te hebben met de computer. Zo probeer ik ook zoveel mogelijk mijn logs door te laten gaan.

 8. Heerlijk zo’n herinnering helemaal in de sfeer die je bij je uitstapje proefde.
  Genieten
  Beterschap!
  Lieve groet Anje.

 9. Wat een leuk lapje! En wat een leuk idee!
  Dit is echt goed voor in een album.

 10. Leuk idee om zo een Souvenir-verzameling samen te stellen. Mooie uitvoering zo met het zwart erbij.

 11. heel mooi. maar als je na elk uitstapje zoiets moois en arbeidsintensief maakt, kan je niet te vaak een uitstapje maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *