Open Europese Quilt Kampioenschappen 2010 I

Afgelopen donderdag begon in Veldhoven het vierdaagse evenement de Open Europese Quilt Kampioenschappen. Het aanbod van een diversiteit aan quilts was groot, genoeg om veel inspiratie op te doen. Om kennis te maken met een nieuwe techniek of nieuw materiaal kon je deelnemen aan een workshop. Voor Fololo was een apart hoekje ingericht. ’s Middags was ik daar te vinden om de prijswinnaars te feliciteren van de wedstrijd Fololo – creatief voor Congo. Na deze feestelijke bijeenkomst nam ik de tijd om de vele quilts in me op te nemen. Een paar quilts heb ik op de foto gezet. Maar er komt nog een vervolg van Ine, zij was er ook en maakte eveneens foto’s.The Pier van Jill Gray uit Engeland.
Prachtig uitgevoerd detail.
Begegnungen van Karla Lindwurm uit Duitsland.

8 gedachten over “Open Europese Quilt Kampioenschappen 2010 I

 1. Geweldig! Gewoon doorgaan dus….Fijn je weer `in actie´te zien. Hier in H. een beetje vergelijkbare situatie. Ik kreeg een week vóór de opening nb gordelroos. Dankzij de overstelpende hoeveelheid hulp van het dorp en vrienden kwam alles toch op z´n pootjes terecht, zat ik op een stoel voor de galerie en ontving de gasten zittend en zonder zoenen, in plaats van als stralende gastvrouw rond te wandelen. Het weer straalde wel voor mij, 200 mensen aten gulyas op onze hof, de tentoonstelling werd heel positief ontvangen en nu is alles weer achter de rug en kan ik echt gaan uitzieken. Geen griepje, maar veel pijn en hopen dat die periode niet té lang duurt….Ben ik weer wat bijgetrokken dan schrijf ik je privé en misschien kun je dan wat mijn schrijfseltjes doen, over bv. de wikkeldoekententoonstelling waarvan ik dus helaas de opening miste, maar waar Eddy me vertegenwoordigde, en over een paar beelden van quilts die hier hangen, zodat jij écht even met de voet van de vloer kan blijven en je rust nemen en je laten helpen en verwennen! Hou je taai en liefs!

 2. Europese quiltkampioenen zijn echt goed. Dat is aan deze voorbeelden wel te zien.
  Fijn dat je dit nog hebt kunnen bekijken vóór je val.
  Ik ben ook benieuwd naar de foto’s van Ine.

 3. gelukkig dat je daar nog naartoe bent geweest. wat een mooie dingen laat je alvast zien. voorlopig kan je nu alleen maar met hulptroepen op tocht gaan …

 4. Het grootste nieuws in de log van vandaag vind ik niet de tentoonstelling maar het feit dat je er geweest bent! Geweldig Berthi, maar ga niet overdrijven!
  Frouke: jouw probleem was jaren geleden het mijne! De oplossing hier was een bezoekje aan en behandeling in de afdeling pijnbestrijding van het ziekenhuis en wat zalf tegen de jeuk. Na 14 dagen nergens last meer van. Mijn man heeft het ook gehad en had alleen wat pukkeltjes. Van andere mensen weet ik dat ze maanden ziek zijn geweest. Ik denk dat alle adviezen voor Berthi ook voor jou van toepassing zijn!
  Berthi, de strip pukkels in (o.a.) de Limburger van vandaag is meesterlijk maar ik hoop niet op jou van toeapssing. :-))

 5. Mieke, dank voor je bemoedigende woorden. er is nog hoop dus 🙂 Ik weet dat het heel verschillend kan lopen ermee, ben zelf nogal een snelle hersteller, dus daar reken ik een beetje op.De pukkeltjes zijn het minste probleem, behalve dat ze liever niet open moeten gaan en dat je moet hopen dat je het niet in je gezicht krijgt omdat het gevaar kan opleveren voor je ogen.Ik heb nog nooit zo vaak mn handen gewassen! Sorry voor dit medisch gebabbel. Ik hou er gauw mee op! Schrijf met jullie liever over gewoon mooie dingen…

 6. @Frouke, ach jee, jij ook al in de lappenmand en ook nog eens veel pijn. Ik hoop dat je snel herstelt en dan echt kunt gaan genieten van jullie tentoonstelling.
  Doe voorlopig rustig aan en ik vind het hartstikke leuk om t.z.t. te lezen over de wikkeldoekententoonstelling en de lezers van mijn blog mee te laten genieten. Maar eerst goed uitzieken. Heel veel beterschap.
  @Saskia, er was ontzettend veel te zien in Veldhoven en ook nog eens heel divers. De moeite waard.
  @lheurebleue, ik ben nergens zonder hulptroepen. Ik heb ze overal voor nodig.
  Het is een vreemde gewaarwording om voor bijna elk wissewasje iemand in te moeten schakelen. Het zij zo, het kan voorlopig niet anders.
  @mieke s, nee, nee, ik doe het rustig aan. Veel anders kan ik niet.
  Ik krijg vanavond het Dagblad en laat me dan graag verrassen door de strip Pukkels!:-)

 7. Veldhoven was een belevenis. Zoveel moois te zien.
  De regen ’s morgens hield me eerst tegen maar ben toch blij dat ik later alsnog ben gegaan.
  Je hoeft geen quilter te zijn om van al dat moois te kunnen genieten 🙂

 8. Ben blij dat je dit weer aan ons kunt vertellen . Nu eerst uitrusten .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *