The girl on the wall

We gaan verder met de kruissteek. Eigenlijk kunnen we beter overgaan tot de week van de kruissteek, want de komende dagen komt nog meer aan bod. Vandaag wil ik je kennis laten maken met The girl on the wall.

Het meisje op de muur is een unieke en persoonlijke geschiedenis van de afgelopen 70 jaar die verteld wordt via een borduurlap. Toen de klok op 31 december 1999 rond middernacht sloeg, besloot Jean Baggott dat vanaf dat moment haar leven besteed zou worden aan het geluk van het meisje op de muur. Ze begon haar borduurwerk dat een terugblik geeft op haar leven en de veranderingen in de wereld om haar heen. Geïnspireerd door een plafond in Lincolnshire Burghley House en door de geschiedenis onstaat een ontroerend verhaal van een gewoon meisje.

Jean Baggott werkte zestien maanden aan haar borduurlap. De lap bestaat uit 73 in elkaar grijpende cirkels waardoor een uniek portret ontstaat van het dagelijkse leven in West Midlands. Elk hoofdstuk uit haar boek heeft betrekking op een cirkel. Herinneringen aan haar thuis komen voorbij, waar het bad aan een spijker in de tuin hing. De kinderen luisterden naar Dick Barton op de radio terwijl hun moeders RAG tapijten maakten. Sommige cirkels hebben betrekking op de wasdag, of kinderziektes, of de wedstrijden die werden gespeeld in de velden en op straat. Op de website kun je een video zien waar Jean Baggott vertelt over haar borduurwerk.

11 gedachten over “The girl on the wall

 1. Wat een fijnheid van steken .
  Prachtig als zoiets tot stand kan komen .
  Het zal wel een groeiproces zijn en toch niet één geheel aan ontwerp . Ik heb nog niet alles goed gelezen , maar alleen even de fijne steekjes in me opgezogen .
  Er is heel wat kijkwerk te beleven . Gisteren heb ik wat oude patronen zitten bestuderen en dan zou je zo willen beginnen .
  Kan de rust nog niet vinden in de chaos .
  Want echt bij het zien van zoveel moois begint de stekenvreugde wel te prikkelen .
  Nou gewoon hier in stille ogenblikken mij even terug trekken en genieten .
  Laten er maar veel stille genieters hier vandaag voorbij komen . Ga even de herberg binnen van het prachtige stekenwerk .

 2. Wat een prachtige creatie! En dan te bedenken dat het idee zo mooi uitgewerkt is. Wat knap!

 3. Wat bijzonder! Het resultaat dat heel even op de videoclip te zien is, maakt een prachtige indruk.

 4. mooie steekjes en deze dame moet ook goed hebben getekend, heel mooi gedaan, Ik was weg van de “wasbok” , en dan daaronder de wasmachine.Het was zo herkenbaar.

 5. De cirkels – elk apart – lijken me de moeite waard om eens goed te bekijken. Het geheel van het borduurwerk vind ik eerlijk gezegd wat warrig, maar dat oordeel is gebaseerd op de niet al te beste opnames in de video’s.
  Haar verhaal lijkt me interessant.
  Het totale idee vind ik erg leuk.

 6. Heel knap om al deze motiefjes in te passen
  in deze cirkels. Kom maar eens op het idee.
  Elma

 7. Geweldig dit borduurwerk. Wat knap gemaakt. Ik heb met verbazing het borduurwerk bekeken. Hoe langer je kijkt, hoe meer je ziet.

 8. Wat een geweldig borduurwerk! Om het beter te kunnen bekijken heb ik het boek besteld bij Amazon.co.uk. het is bij verschillende tweedehands boekhandels te koop voor minder dan een tientje. Ik wacht het in spanning af!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *