Poëzielappen

Al heel wat jaartjes geleden origaniseerde ik een open dag bij mij thuis voor de vereniging Merkwaardig. Willy Peeters was één van de bezoekers. In mijn linnenkast zag zij op de bovenste plank een rijtje poëziealbums staan. Deze albums bracht haar op een idee. Zij wilde vrouwen benoemen die belangrijk in haar leven waren en zijn. Daar rolde de poëzielap uit voort. Inmiddels heeft ze 14 rollen, variërend in lengte. De totale lengte van alle rollen bij elkaar is al 31 m. De eerste rollen zijn ontstaan via vriendschapsronden. De banden waarop het gedichtje wordt geborduurd zijn circa 17 cm breed, in de kleuren blauw, groen, rood, geel en wit. Wil je de poëzielappen graag bij haar thuis zien, dan kan dat. Stuur mij een e-mail via het mailformulier dat linksboven op mijn blog is te vinden.

Trouwens, Willy Peeters heeft het ontwerp van de merklap voor Merkwaardig gemaakt dat hun logo is geworden. Het patroon van deze lap is hier te vinden.18 gedachten over “Poëzielappen

 1. Ik val om van de slaap ,maar oooo, wat een leuk en mooi idee! Geweldig! Alle respect, en geluk gewenst met zo een bezit!

 2. Prachtig idee en mooi uitgevoerd deze kruising tussen een poëziealbum en vriendschapslap!
  Voer voor historici over enkele eeuwen 😉

 3. Schitterend dit zou echt iets voor mij zijn, wat een leuk idee. Misschien een project voor in de toekomst.

 4. Iedere morgen lees ik je log. Meestal met plezier, soms met een frons, een heel enkele keer met een gevoel van ‘wat moet ik hier nou mee’.
  Dit is nou zo’n log waarbij ik nu zit met een glimlach op mijn gezicht en een traan in de ogen.
  Wat vind ik dit een geweldig en mooi uitgewerkt idee!
  Willy, wat een mooi werkstuk om te koesteren en Berthi weer bedankt dat je ons hiervan laat genieten.

 5. Prachtig , prachtig , prachtig !
  Er zijn vele wegen die naar dierbare herinneringen leiden .

 6. DAT IS NOU ECHT FIJN DAT ER WEER EENS AANDACHT IS VOOR WILLY’S VELE WERK.
  BERTHI JE KAN NOG VEEL LOGJES VULLEN MET
  HAAR IDEEN.
  IDEEN HEBBEN WE ALLEMAAL…MAAR WILLY MAAKT ZE WAAR EN AF.
  HAAR “” KIJK EN KLETS”” LAPPEN DIE ZE IEDER JAAR MAAKTE VOOR DE BIJEENKOMSTEN BIJ HAAR THUIS ZIJN OOK ZO LEUK…IK HEB ER VERSCHILLENDE FOTO’S VAN…IEDER JAAR WEER EEN VERRASSING WAT ER NU WEER VERZONNEN WAS !!

 7. @Saskia, het is de bedoeling dat Willy een logboek gaat maken. Bij elk gedichtje en afbeelding hoort een verhaal. Het zou jammer zijn als die verhalen verloren gaan.
  @Hilda,… of een project voor tussendoor?
  @mieke s, je weet nooit of er iets boeiends, interessants verschijnt op deze bladzijde van het internet. Het blijft verrassend.
  Gelukkig staat er elke dag een nieuwe log!:-)
  @Jeanny, jaja, Willy borduurt, net als jij, heel wat af.
  @Gerrie, dit is een heel boeiend project voor jou, denk ik. Maar ja, jij hebt voorlopig nog veel andere dingen aan je hoofd. Misschien voor ooit eens…

 8. @Lies Huizer, fijn dat jij Willy extra in het zonnetje zet. Ze verdient het.
  En vergeet al die jaarlappen voor Merkwaardig niet die zij heeft gemaakt. Petje af!

 9. Wat zijn er toch veel mensen met erg mooie ideeën. Willy wat is dit prachtig, een pronkrol in de poëzie.
  Elma

 10. prachtig al die rollen van Willy, ik heb ze al meerdere malen in het echt mogen aanschouwen, en mijn naam staat er ook op geborduurd!!
  Willy is een zeer creatieve vrouw, die geweldig mooi kan borduren.
  Groetjes van Joke.

 11. Ik heb verschillende poeziëlappen van haar gezien schitterend, mijn naam staat er ook op ,en haar open dagen waren op zich een feest,
  haar huis hangt vol met merklappen en dan
  heeft ze laden vol met geborduurd werk liggen overal mag je kijken en aankomen, haar toilet hangt vol met geborduurde spreuken daar zit je voor je lol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *