10 gedachten over “Viltgalerie Lopsen

 1. @Anje, net op tijd kwam ik deze galerie binnen. Het zou erg jammer zijn geweest als ik al dit moois had gemist. Maar ja, ik heb natuurlijk heel moois niet kunnen zien door tijdgebrek. Laten we hopen dat het volgende Textielfestival wat dichter bij huis is zodat ik er vaker naar toe kan gaan!:-)

 2. Prachtig werk….vooral dat van Eljen Osse. Precies zoals ik het graag zie: eenvoudig, zonder toestanden.
  Anje…ben jij broddeltje?
  Berthi, dan heb je nog een link om links in de lange kolom erbij te plaatsen!

 3. Helemaal met je eens, Berthi. Ik hoop ook dat het de volgende keer dichter bij huis is. Pfff, veel te veel moois gemist deze keer, oa dit viltwerk.

 4. Wat fijn dat deze dames met de uitgetrokken jas van het schaap weer zulke mooi creaties kunnen maken. Alles komt weer terug en het werken met wol en vilt is weer helemaal in. Schitterende creaties, of ze draagbaar zijn weet ik niet.
  Elma

 5. oh wat prachtig zeg, ik heb een keer een cursus kleding vilten gedaan wist je dat alles 2 keer zo groot is als je begint? Maar het is een prachtig gegegeven dat je met leg richtinge en rollen vorm kan geven aan wol.
  Heel erg mooi
  En ook draagbaar in de meeste gevallen is het maar 1 a 2 laagjes wol met daartussen een stof

 6. mooie viltwerken ,nou ja de een spreekt me meer aan dan de ander natuurlijk ;))

 7. Wat een mooie dingen! Op dit moment ben ik helemaal in vilt…ik ben bezig met een ongewoon onderwerp in vilt, de dubbele fietstassen voor mijn paarse omafiets. Lekker zoet in roze. Super om te maken en veel werk. Inderdaad maat x 2. Heel herkenbaar. Over een weekje of wat kan ik beginnen aan de afwerking van tas nr. 1. Ik kijk er echt naar uit en heb het eindresultaat helemaal voor me. Gevilte tassen, ook los graagbaar, met borduursel, glaskralen en uitbundig fleurige gevilte en gehaakte bloemen.
  Jammer dat ik dit festival heb gemist, maar misschien ook wel goed. Deze foto´s leveren al zoveel inspiratie op dat een heel festival mijn Project Fietstassen in gevaar zou brengen!
  Dank je voor de mooie foto´s en de beschrijvingen!

 8. Van 13 tor met 16 mei 2015 vindt voor de tweede keer het Textielfestival in Leiden plaats! De hele stad zal opnieuw in het teken van textiel komen te staan. In Viltgalerie Lopsen is dan weer veel ambachtelijk- en kunstzinnig viltwerk te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *