Hoogspanningsmasten

Je staat in de file. Wat doe je dan? Je kunt een boek uit je tas halen en ontspannen gaan lezen, óf je pakt een handwerkje, óf je zoekt je fototoestel op. Dat laatste deed ik, keek om me heen en de hoogspanningsmasten zagen er voor mij ineens anders uit dan normaal. En laat ik nu een week later de hoogspanningmasten aantreffen op de expositie Voici Paris! Haute Couture.

Twee ontwerpen van Fong Leng uit 1974. Op de voorgrond Velaszquez, daarachter Phoenix.

8 gedachten over “Hoogspanningsmasten

 1. Wel een hoge waslijn. Maar als je er oog voor hebt een prachtig lijnenspel.
  Elma

 2. Geestig!En vooral met jouw eigen foto erbij erg goed, Berthi! Mooi heb je het perspectief erin gebracht, letterlijk en figuurlijk. En Fong Leng blijft schitterend, heeft voor mij dezelfde waarde als kunstwerken die door de eeuwen heen mensen kunnen blijven doen genieten (haha dat zijn 4 werkwoorden op een rijtje, mooi is anders, maar het klopt grammaticaal wel….) Zoiets heet, geloof ik, tijdloze schoonheid (en dat is dus kort maar krachtiger gezegd).

 3. Een van de prachtige presentaties van de Haute couture:schitterend lijnenspel !

 4. De combinatie van lijnen: vloeiend van Fong Leng, bedoeld om mooi te zijn en de lijnen van de hoogspanningsmasten: strak, functioneel.
  Goed idee: een fototoestel in de auto.

 5. @Elma, iets te hoge waslijn voor mij!:-)
  @Frouke, de combinatie van deze twee foto’s vind ik zo grappig. Ik had toch echt niet kunnen bedenken dat ik een week later opnieuw de hoogspanningsmasten tegen zou komen in het Haags Gemeentemuseum.
  Ik maakte de eerste foto vanwege het schitterende lijnenspel. We stonden op de juiste plek in de file stil met de auto!
  Waar een file al niet goed voor is!:-)
  @lheurebleue, een foto die bij jou past, naar mijn idee.
  @Mien B, een prachtige vondst voor de expositie.
  Kijk om je heen en de inspiratie komt naar je toe.
  @mieke s, tegenwoordig ga ik niet meer zonder fototoestel de deur uit! Je weet maar nooit!:-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *