18 gedachten over “Paasbest

 1. Prachtige foto’s Berthi! Dank je wel!Op zulke momenten mis ik mn gigantische (vogel)tuin in Drenthe, maar kan ik me troosten met de gedachten aan H. waar de grijze roodstaartjes steeds tammer worden, de nachtegaal zingt, de wielewaal écht dudeljoho roept….en de zwaluwen rondbuitelen straks. Heerlijk!

 2. @Frouke, Oooooo heerlijk, jij hebt de vogeltuin verplaatst naar Hongarije!
  Het is zo mooi om de vogels druk bezig te zien en te horen. Het is voorjaar, druk, druk, druk voor de dieren. In de achtertuin is een merel bezig om het nestje te bouwen in de buxus. De hele dag vliegt hij aan en af.
  In de voortuin heb ik de hele week al gezelschap van roodborstjes, koolmeesjes en merels.
  Vanmiddag waren enkele mussen zo heftig bezig dat er eentje tegen de ruit aanvloog. Nadat hij bijgekomen was, vloog het musje gelukkig weer vrolijk verder. Het blessureleed viel dus mee.

 3. Op de bovenste foto kijkt het roodborstje mij vragend aan!:-) In de trant van: ‘Wat ben jij aan het doen?’

 4. Vandaag zal ik zingen : Klein vogelein in Berthi,s tuin . . . . .

 5. In mijn tuins zijn de vogels ook druk bezig. De roodborstje wipt achter mij aan als ik in de tuin bezig ben. Je weet maar nooit wat er te halen valt. De salamanders en de kikkers zijn nog traag voor hen moet het water eerst nog warmer worden. De knoppen van de hortensie zie je per dag groter worden. De lente begint nu echt.

 6. De krokussen zijn al uitgebloeid, de eerste kievitsbloem is bijna open, de narcissen op z’n mooist en de tulpen laten hun kopjes al zien.
  En vanmiddag krijg ik de uitslag van de MRI. Hopen jullie met mij dat er eindelijk iets gevonden wordt waar iets aan te doen is…..

 7. Wat een mooie foto’s. Het roodborstje nu als lentesymbool! Meestal zie je deze kleine vogels vooral op kerstkaarten en kerstpatronen.
  Mieke we duimen voor je!!

 8. allereerst Mieke S veel succes Ik zal aan je denken vanmiddag en dan die tuin van Berthi, Zulke hulpkrachten zijn zo leuk. Ik vermaak met met de “nesten van de vogelbescherming. OOk leuk Fijne Paasdagen allemaal basje

 9. Berthi, wat knap om deze vogeltjes zo mooi op de foto te zetten. Mutsjes blijven staan, maar vogeltjes vliegen weg.
  In onze vijver ligt al erg veel kikkerdril, nog een paar dagen en het krioelt van de kleine zwarte dikkopjes.
  Maar van in de tuin werken komt vandaag niet veel, verslagen schrijven van mijn reizen en vanmorgen lag al vroeg de nieuwe HZG in de bus met daarin een erg mooi artikel over de wikkeldoeken uit de collectie van “onze” Frouke, die deze zomer tentoongesteld worden in het Texil Múzeum in Budapest.
  Wat is het toch prachtig dat HZG is blijven verschijnen, wij kunnen daar allemaal aan meewerken dat HZG bestaan blijft, door abonnee te worden of door losse nummers te kopen.
  Elma

 10. Ha! Dank Elma, voor je vermelding van de wikkeldoeken. Is echt een geweldig grappig avontuur dat een “hollandse” de grootste verzameling van die doeken heeft in heel Hongarije…ook zo leuk om mee te maken en eraan mee te werken hoe dan zo’n catalogus tot stand komt!Overigens geheel tweetalig: in het hongaars en duits Uiteindelijk zal de hele tentoonstelling waarschijnlijk ook nog naar Ulm in Duitsland gaan, naar het prachtige Donau-schwabisches Museum! Een hele eer..alleen moet ik dan mn doeken wel erg lang missen, snif..Eerst maar op 29 april naar Budapest voor de feestelijke opening,enig!

 11. Snel even naar de brievenbus….maar nee geen HzG…dus moet nog geduld hebben.

 12. Ik hou niet erg van het werken in de tuin, maar het geritsel van de vogels rond me heen maakt altijd veel goed.
  Mooie foto’s.

 13. @mieke s, we duimen met z’n allen voor je. Ik hoop dat de oorzaak van de ondraaglijke pijnen gevonden is zodat de juiste behandeling kan starten. Veel sterkte!
  @ine, in de winter zie ik ze ook in de tuin, maar de afgelopen week was het zo leuk om twee roodborstjes steeds om me heen te hebben. Had ik net een stukje tuin schoongemaakt, prompt zaten ze op die plek.
  @basje, jij ook heel fijne paasdagen.
  @elma, leuk, leuk! Ik ben benieuwd naar het artikel over de wikkeldoeken. Ik moet nog boodschappen doen en ga dan meteen langs bij de Readshop voor de nieuwe HZG.
  @Frouke, ik ga de nieuwe HZG zometeen halen zodat ik vanavond je artikel kan lezen!
  Super dat de tentoonstelling waarschijnlijk ook naar Duitsland zal gaan! Je hebt echt eer van je vele werk, Frouke!

 14. Gerrie@ ben je nog steeds aan het zingen? Mij schoten ook twee liedjes te binnen.
  Vogeltje wat zing je vroeg,
  is de dag niet lang genoeg.
  Roodborstje tikt tegen het raam.
  Elma

 15. Prachtige foto wat een mooi roodborstje.
  Bij ons durven ze niet te komen vanwege onze 2 poeskes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *