Met Duel gratis op stap

Jij wilt vast weten hoe druk het vandaag was in de trein in verband met het vrij reizen, mits je het Boekenweekgeschenk bij je had. Het viel reuze mee, kan ik je vertellen. Dan heb ik het over het traject Venlo – Den Haag. Twee musea bezocht ik vandaag. Daarvoor moest ik vroeg uit de veren. De allereerste trein nam ik, en dat was om 07.19 uur. En een rust dat het was, ‘iedereen’ lag nog op één oor.
Vanavond komt als eerste het Gemeentemuseum Den Haag aan de beurt. Het andere museum bespreek ik in de loop van de week.

Tot en met 24 mei 2010 heeft het Gemeentemuseum Den Haag zijn openingstijden aangepast. In verband met de grote belangstelling voor de tentoonstellingen Voici Paris! Haute Couture en Kandinsky en Der Blaue Reiter gaat het museum in plaats van het normale tijdstip 11.00 uur, nu om 10.00 uur open. Stipt deze tijd stond ik in de rij. Gelukkig niet zo lang. Na een wachttijd van circa 10 minuten was ik binnen. Dit was heel anders toen ik om 13.00 uur wegging. De rij was vele malen langer. Ik schat dat je zeker een half uur moest wachten om naar binnen te kunnen.
Ik bezocht de expositie Voici Paris! Haute Couture. En ik kan je zeggen dat het museum wederom erin geslaagd is om een bijzondere tentoonstelling samen te stellen. Aan het begin van de expositie val je al direct met je neus in de boter. Zeer fraaie ontwerpen uit de zomercollectie 2009 van Chanel staan te schitteren in de tentoonstellingszaal. En zo ga je van de ene prachtige zaal over in de andere. Vanavond wil ik enkele sfeerfoto’s laten zien, later zal ik detailfoto’s plaatsen.

23 gedachten over “Met Duel gratis op stap

 1. Mijn plan was eerst ook Den Haag, maar dacht dat het daar heel druk zou zijn ivm de tentoonstelling van de schrijver !!?
  Voor jou een pracht van een tentoonstelling, mooie foto’s !!
  brrrr, wel vroeg ;-))

 2. Zo is “Duel” aardig op stap geweest.
  Hoe krijg je Nederland in beweging, geef ze een gratis treinkaartje.
  En ze hebben het pad tussen de benen (een uitspraak van een oom uit Wijhe)
  Berthi heeft mooie jurken gezien en vast wat uitgezocht voor haar nieuwe zomercollectie.
  Elma

 3. Leuk Berthi je was weer bij mij in de buurt , en dan het Statenkwartier , wat een herinneringen .
  Ha Elma , dat is een gezegde dat ik ook ken !
  Het Gemeente Museum is prachtig , ik zou er graag nog eens heen gaan .
  Ik weet van de mooie mode collectie die ze hebben . En als ik je foto,s zie is er weer veel en goed werk verricht om deze tentoonstelling tot stand te brengen .
  Eigenlijk heb ik nog vragen over hun mode afdeling .
  Toen nog niet zolang geleden de vorige directeur zou vertrekken , was er mogelijkheid om vragen aan hem te stellen . Ik stond bij wijze van spreken al in de rij wachtenden . Ik zou je nog hierover berichten , misschien wilde je ook wel iets vragen . Tenslotte is mode textiel .
  Helaas de rij was voor mij te lang .
  Niet alleen dat ik soms hier een woordje meespreek , er is nog meer . Wat is nu echt de oorzaak ik kan gewoon mijn mond niet houden . . . .
  En dit jaar is een jaar van vele herdenkingen de oorlogs herinneringen op de 4e Mei en 15 Augustus .
  Mijn persoonlijke herinneringen , het breidt zich steeds meer uit .
  Bekenden van heel lang geleden zijn weer op mijn pad gekomen en ik wil graag hun berichten beantwoorden .
  Berthi je foto,s laten weer veel charme zien van prachtige Haute couture , de rijke neervloeiende lijnen in kunstige draperieen , alles om nog meer een vrouwenlijf te bekoren !

 4. Prachtige jurken laat je zien. Ik zou willen dat ik een groot bal had en zo’n jurk dan kunt dragen. Natuurlijk moet ik dan mijn buikje wel inhouden.

 5. wat ben jij een energiek persoon. en zo vroeg uit de veren!!! maar dank zij jouw daadkracht hoeven wij de deur niet uit en kunnen vanuit de luie stoel naar al dat moois kijken!

 6. Op 4 maart bezochten een vriendin en ik het Gemeentemuseum in Den Haag en genoten op ons gemak van alle nu lopende tentoonstellingen daar: Haute Couture, Kandinsky & der blaue Reiter,prachtige Tsjechische optische glaskunst enz.
  Met je foto’s laat je heel mooi zien hoe bijzonder de ‘Haute Couture’is ten toon gesteld.Heb je ook een foto van de ‘hoogspannigskabels’???

 7. De acteur Cruys Voorbergh heeft aan de basis gestaan van de kostuumcollectie van het Gemeentemuseum. Als meisje bezocht ik al het Kostuummuseum op de Lange Vijverberg in Den Haag. Mijn vader werkte ook op de Lange Vijverberg bij een van de vele banken die zich daar gevestigd hadden. (In het pre bonus tijdperk). Na de dood van Cruys Voorbergh is zijn privemuseum gesloten en is de collectie naar het Gemeentemuseum gegaan.
  Op een stille dag, die zijn er wel, ga ik ook eens kijken.
  Je maakt me heel benieuwd naar het andere Haagse museum dat je hebt bezocht.
  Anneke SK

 8. ..ik hoop het verbouwde letterkundig museum anneke/berthi….vlakbij t station ,dus zou een mogelijkheid geweest zijn….

 9. Berthi je hebt het prima waargenomen, ik zag er geen kans voor…Zaterdag smorgens met Fie en Lina naar de Lier en daarna smiddags hier in de Oudheidkamer naar de tentoonstelling van de KantKRing.
  Leuke dag gehad. Maar ja dan moet je weer eens een dagje thuis zijn toch ? het treinkaartje ligt nu als bladwijzer in het boekje..We sparen onze krachten voor Textielfestival Leiden. groetjes LIES
  Jij bedankt voor je mooie foto’s van het Museum.

 10. @marian’ne m, tentoonstelling van de schrijver? Geen idee! Het was op een gegeven moment wel druk i.v.m. City pier City. Enne… ’s midddags was het druk in het Gemeentemuseum.
  @Elma, op nu.nl las ik dat ruim 210.000 mensen gebruik hadden gemaakt van de mogelijkheid om gratis te reizen met het Boekenweekgeschenk. Vooral de treinen naar en vanaf Amsterdam en op langere trajecten zoals naar en vanaf Maastricht en Groningen waren populair. Vandaar dat mijn trein naar Den Haag niet bomvol zat, althans op mijn reistijd.
  Grappige uitspraak die ik nog niet kende!
  Haha, voor mijn zomercollectie zoek ik toch iets anders!
  @Gerrie, jij hebt een druk leven, en we moeten allemaal keuzes maken.
  @Hilda, (*_*) (*_*)
  @lheurebleue, nou, jij bent anders ook een bezige bij!
  @Lous, ’s ochtends viel het reuze mee.’s Middags was het behoorlijk druk, maar ik had geen last van de City pier City. Trouwens, via Volkskrant magazine kwam ik er in de trein achter dat deze happening op het programma stond.
  @Mien B, daar heb ik een foto van. Die laat ik zien in combinatie met andere foto’s!:-)
  @Saskia, verrassing!:-) Ik weet het zelf nog niet!:-)
  @Anneke SK, Cruys Voorbergh is een zeer bekende naam. Iedereen die belangstelling heeft voor kostuums kent zijn naam.
  Ik was in een andere plaats naar een museum!:-) Waar? Dat lees je snel.
  @Hilly, ik moet echt eens naar het Letterkundig Museum. Dat lukte gisteren niet meer.
  @Elza, zo is het!
  @Lies Huizer, wat een drukke dag had je zaterdag. Voor de tweede keer reisde je af naar de Lier en dan ’s middags nog naar de Oudheidkamer. Ik kan me goed voorstellen dat je zondag graag thuis van de rust wilde genieten. Wellicht met een mooi boek!

 11. In Den Haag zijn er maar weinigen die dat weten. Maar in textielkringen is dat heel anders, dat merk ik nu steeds weer. Het boek van Cruys Voorbergh “Erfenis van Eeuwen”, dat ik laatst op een beurs kocht voor het reusachtige bedrag van 0,20 cent, kennen jullie dan natuurlijk ook.
  Het is wennen hoor dat er in Nederland zo veel kennis is over handwerken en alles wat erbij hoort. Dat leert internet mij nu. Ik had tot voor kort het idee dat er vrijwel niemand meer in geïnteresseerd was. Dus de toespraak van Beatrix dat de moderne communicatiemiddelen menselijk contact verhinderen gaat voor mij absoluut niet op. Door weblogs zoals die van jou is er een wereld voor mij opengegaan. Dank je wel daarvoor.
  Anneke SK

 12. Wat Anneke zegt ben ik het helemaal mee eens, door Berthi’s web-log heb ik in het hele land mensen leren kennen. Niet alleen op beeldscherm, maar ook al heel wat mensen persoonlijk leren kennen. Wat enorm veel vreugde geeft.
  Elma

 13. Volgend jaar moeten wij met het boekenweekgeschenk op zak maar een trein afspreken en rijden wij door het hele land en ontmoeten elkaar in de trein.
  Elma

 14. Dat is een leuk idee Elma. Ergens in het midden van het land(Openluchtmuseum Arnhem of zo) een greet and meet met gratis NS vervoer met het boekenweekgeschenk. Je ziet m’n fantasie slaat meteen op hol. Misschien zie ik je nog in Leiden volgende week of is dat te ver voor jou?
  Groetjes,
  Anneke SK

 15. @marian’ne m, OOOOO, wat erg! Is er zoveel over kunst gesproken tijdens zijn lezing en dit museum is helemaal niet aan de orde gekomen.
  @Anneke SK, dat boek heb ik al jaren in huis. Ik denk dat heel veel mensen die belangstelling hebben voor handwerken/textiel/kostuums dit boek in de boekenkast hebben staan.
  Heel fijn dat jij door de blogs zoveel nieuwe kennis op doet en mensen leert kennen. Hetzelfde geldt voor mij en vele anderen. Het is één grote familie, en elke dag leer ik bij, en soms vergeet ik ook weer eens iets!:-)
  @Elma, we nemen een trein voor onszelf in beslag!:-) Iedereen heeft een handwerkje bij zich en af en toe wisselen we van plaats. Ik zie dat wel zittten! Onthouden!

 16. @Anneke SK, ha leuk, jij reageert ook al zo enthousiast. We gaan volgend jaar iets organiseren! Hartstikke leuk!

 17. Anneke@ naar Leiden zal ik niet gaan, valt samen met mijn reis naar de Internationale Vakbeurs Handarbeit & Hobby in Keulen. Dit jaar zullen 220 exposanten uit 25 landen hun laatste collecties, producten en trends voor breien, haken, naaien, borduren en hobby laten zien.
  Elma

 18. Elma O wat leuk. Wat is er toch een hoop te doen en te zien. Neem je wandelschoenen vooral mee want die hallen in Keulen zijn GROOOOOTTT. Rob en ik hebben voor zijn werk een tijdje in Keulen gewoond en bezochten daar dus ook beurzen. Tjonge, jonge wat is dat een groot gebouw.
  Heel veel plezier en vertel je ons wat je daar allemaal voor moois ziet.
  Groetjes,
  Anneke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *