Weekmakervrij plastic

Naar aanleiding van de pronkboeken die op de les bij Elma worden gemaakt, kwam het onderwerp weekmakervrij insteekhoezen ter sprake. Weekmakervrij is erg belangrijk voor het behoud van het handwerk. In het verleden heb ik bij de HEMA deze insteekhoezen kunnen kopen. Ik gaf deze tip in een reactie, maar van een aantal lezers hoorde ik dat ze zonder resultaat terugkwamen na hun bezoek aan de HEMA. Vorige week zocht ik opnieuw naar deze kwalitatief sterke hoezen. En ik vond ze. Voor twintig foto insteekhoezen die geschikt zijn voor 2-, 4- en 23-rings ringband betaalde ik € 1,95. Tevens is er zuurvrij fotokarton te koop, dat geschikt is voor 2-, 4- en 23-rings ringband. Zelf bewaar ik oude patroonboekjes in deze weekmakervrij insteekhoezen.

7 gedachten over “Weekmakervrij plastic

 1. Toch maar weer eens terug naar de Hema dan.
  Toen ik het daar vroeg keken ze me aan alsof ik een nieuwe ziekte verzonnen had:
  ‘weekmakers????”.
  Dat zelfde geldt trouwens voor het kopen van dozen van zuurvrij karton met een wat grotere maat. Bij mij in de buurt nog nergens kunnen vinden.

 2. hihi josefien : vind ik niet gek hoor als verkoopster krijg je niet bij ieder artikel tekst en uitleg ,als er veel vraag is mbt een bep. produkt ,ga je eens kijken of er info te achterhalen is…je wilt niet weten wat er een hele dag geraagd wordt , zinnig en onzinnig hoor…..

 3. De laatste keer dat ik in de Hema was kon ik eigenlijk niet meer ergens rondkijken .
  Ik heb gewoon mijn familie , die mee ging , opdracht gegeven even mijn inkopen te doen . Lekker grote witte herenzakdoeken en nog een babycadeautje . Heel goed geslaagd en ik kon een beetje uitrusten .
  En hier in de buurt kom ik bij Bruna een winkel zo vol . . .
  Daar kocht ik onlangs weer veel verzamelspullen , showmappen , ook insteekmappen voor ringbanden en insteekomslagen
  Zo kan ik weer veel sorteren en goed op bergen , het meeste uitgeprinte patronen .
  Daar gebruik ik ook wel de plastic hoesjes voor , waar tegenwoordig de tijdschriften in verstuurd worden .
  Sommige moet je wel wegdoen , soms vallen ze open in de naad . Ja , ja ik ben zunig !
  Berthi ik zal niet zo gauw meer een A-4tje versturen in zo,n zakje !
  Dat is een beetje teveel zunigheid . . .
  Wat hebben we ook een wereld vol plastic .
  Toen we aan het eind van de oorlog de laatste dag in de kelder doorbrachten moest ik zo nodig mijn mooie breiwerkje meenemen , als we eens zouden vluchten . . .
  Ik rolde alles in een grote servet . Mijn moeder liet me rustig gaan gelukkig en bracht mij niet op een ander plan .
  Wat heb ik lopen sjouwen met dekens en matrassen voor ons viertjes en nog een evacueetje .
  Het heeft maar een nacht geduurd en was er echt vrijheid . Daana gingen we opweg naar nieuwe stoffen , nijlon voor bloesjes . Het mocht zomaar een beetje doorzichtig zijn .
  Natuurlijk een net onderjurkje eronder !
  De nijlonkousen , daar werden vrouwen en jonge deerns helemaal gek van .
  Het is van alle tijden dat vrouwen graag met hun benen showen !
  Toen kwam de smokkel op gang van kousen uit Belgie halen .
  Het eerste plastic voor verpakkingen kan ik mij eigenlijk niet zo goed meer herinneren .
  Nu komen we er een beetje in om , daarom toch goed om het op de juiste manier te gebruiken en hergebruiken zolang tot het uit elkaar valt .

 4. Gerrie@ ook ik kom zelden in de Hema, maar ik winkel regelmatig bij de Hema-online. Mijn platic tijdschriftmappen bestel ik er ook altijd. Netjes thuisbezorgd in een grote doos. Als je in de winkel bent hebben ze er vaak niet genoeg in de schap staan.
  Elma

 5. Toevallig heb ik deze week ook online bij de HEMA gewinkeld. 14 dikke badhanddoeken (in de aanbieding), zo’n pakket waarmee ik echt niet door de stad ga sjouwen. Heerlijk aan huis bezorgd voor € 4,95 extra.
  Ik wist niet dat ze zuurvrije showtassen hebben. Toch eens gaan kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *