Cal Lane

Lasser en kunstenaar Cal Lane maakt briljante kunstwerken van oud metaal. Van industriƫle gebruiksvoorwerpen zoals autodeuren, olievaten, balken, kruiwagens en spaden maakt zij beeldschone kantwerken. Haar werk wordt internationaal tentoongesteld en ze heeft al verschillende prijzen in ontvangst mogen nemen waaronder de Canada Council Grant en the Socrates Sculpture Park Fellowship. In 2007 wijdde The New York Times een artikel aan haar.18 gedachten over “Cal Lane

 1. RVS kant, wat een vakman(vrouw)schap om deze materialen te bewerken. Van schroothoop tot kunstwerk.
  Elma

 2. De combinatie van hard staal of ijzer en het fijne kantwerk! Mooi.

 3. Geweldig, wat vind ik dit mooi!
  Die kruiwagen….. is echt beeldschoon.
  Het doet me denken aan de hekken van de Eindhovense ontwerpers (design academy) waar jij ook al eens een logje over schreef.
  Kantwerk in metaal!

 4. Dat was ook waar ik als eerste aan zat te denken aan die kanten hekken. Ook ik sluit me bij de bovende reacties aan. Heerlijk om naar te kijken.

 5. Wat vind ik dat “kanten metaalwerk” van Cal Lane mooi. Uit de reakties begrijp ik dat er mooie hekken in Eindhoven zijn en ik zou ze graag willen zien. Ik woon in Londen en mijn kleinkinderen zitten op een school die prachtige hekken heeft: King Alfred School. Ik zal er een foto van maken en proberen op te sturen. De hekken van de Globe Theatre zijn ook prachtig. Ons straathek is trouwens ook speciaal. Het is gemaakt van het hoofdeinde van een bed, wat toepasselijk is want we hebben hier een Bed en Breakfast. Met heel veel kunst, vooral in de tuin waar, als het weer het toestaat, ontbeten wordt. De kruiwagen zou hiet totaal tot z’n recht komen!
  Ik vond deze site heel toevallig en er is nog veel te lezen. Ik bezit zelf enkele rouwsierraden en merklappen. Heerlijk dat ik jullie gevonden heb. Twee vragen dus: Hoe kan ik de eindhovense hekken zien en hoe kan ik een foto sturen?

 6. @Annemarie van der Meer, de hekken zijn gemaakt door ontwerpers die hun opleiding hebben gedaan aan de Design Academy in Eindhoven.
  Hierboven heb ik in een reactie de link geplaatst naar de log die over het gekantkloste hekwerk gaat.
  Je kunt mij eerst een berichtje sturen via het mailformulier dat linksboven op deze blog is te vinden. Ik beantwoord je mail zodat je dan mijn e-mailadres hebt.
  Ik ben benieuwd naar je foto.

 7. Wat mooi!!!
  Jammer dat wij onze olie-ton mee hebben gegeven met het oud ijzer ;-))

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *