Weefwerk van Cathrien

De kleding van mijn opoe
Uit haar erfenis verkregen

Nu in reepjes geknipt en
verweven.

Cathrien de Leeuw van Weenen-Geuze weeft stoffen van natuurlijke materialen zoals: wol, zijde, katoen en linnen. Van de geweven lappen worden meestal kledingstukken gemaakt. Ook worden voorstellingen op ramen geweven.

Cathrien woont in Wemeldinge en je kunt altijd een afspraak maken als je interesse hebt in haar werk. Kijk hier naar de foto’s van de modeshow om een indruk van haar kleding te krijgen.

15 gedachten over “Weefwerk van Cathrien

 1. Berthi, geweldig ..weer een super=log !!
  zou Hare Majesteit hier ook nog iets van te zien krijgen als ze met haar verjaardagsfeest Wemeldinge bezoekt ??
  Je begrijpt wel dat ik hier helemaal weg van ben m’n Moeder kwam van Wemeldinge en zodoende kwam ik er ook nog wel eens…heb nog een boekje met versjes van Mevr. v.d. Berge die Sluiswachteres was daar komt de familie Cijsouw ook nog in voor.
  Nu is er bij het kanaal een prachtige camping en jachthaven gekomen.
  In Kapelle Biezelinge wat er heel dicht bij is heb je het Fruitmuseum daar komen ook iedere maand Borduursters bij elkaar.
  Ik hoop er nog eens een kijkje te nemen.
  Lies Huizer

 2. Ziet er erg leuk uit allemaal De kleding van hergebruikte stoffen lijkt me wel wat. Wij deden tijdens en vlak na de oorlog niet anders.

 3. Prachtig ook haar site fijn dat je ons mee laat genieten vr groet Henny

 4. Berthi, die Kunstroute is denk ik vorig jaar al geweest…want nu ik in mn agenda die open dag in Dordrecht wil noteren zie ik dat dat op een Zondag is, dus dat klopt niet…jammer…misschien dit jaar iets anders ?? k’ga het vragen .
  Lies Huizer

 5. Beste Berthi
  Omdat ik jouw e ailadres niet heb zou ik je op deze manier iets willen vragen. Ik doe de PR voor Museum de Kantfabriek in Horst.Ik hoorde dat je daar ook al ‘ns geweest bent.Handwerktijdschriften blijken het goede publiek te bereiken en in Nederland werkt dat ook al prima. Ik zou graag ook op die manier het duitse publiek bereiken. Iemand vertelde mij dat jij misschien in die wereld wat beter thuis bent dan wij allemaal samen.
  Als je voor mij de namen van veel gelezen duitse handwerktijdschriften hebt zou ik heel blij zijn. E mailadressen van de redacties is nog fijner natuurlijk maar die kan ik wellicht achterhalen als ik de namen heb. Als je er geen tijd voor hebt of mij niet kunt helpen even goede vrienden natuurlijk. Ik wacht rustig af
  Hartelijke groeten,
  Ans Tacken

 6. @Ans, ik ben niet zo thuis in de Duitse bladen. Burda en Anna zijn bladen die ik gisteren bij de Readshop talrijk uitgestald zag liggen. Ik meen dat ze oorspronkelijk uit Duitsland komen. Verder kan je het beste via Google gaan zoeken op woorden als: Deutsche Zeitungen, tijdschriften Duitsland, Handarbeit & Hobby, Handarbeit Zeitung, Sticken und Stricken, om een paar voorbeelden te noemen. Veel succes!

 7. @Ans, of… ga een keertje naar een boekhandel in Duitsland. Er zal toch vast een boekhandel net over de grens te vinden zijn die tijdschriften verkoopt? Zij kunnen je het beste advies geven.

 8. Het komt door die foto, kan er ook niks aan doen 😉
  Actief Weefke schiet me ineens te binnen.
  Een weefke wordt hier gezegd tegen een vrouw(tje).
  Met die foto van een vrouwenfiguur krijgt het ineens een dubbele betekenis!

 9. @ine, grappig! Ik heb toch jaren in Brabant gewoond, maar nooit het woord weefke gehoord. Zo zie je maar weer hoe plaatselijk woorden kunnen zijn. Wel erg leuk!
  Ken jij het woord snotlap voor zakdoek?

 10. Ja ken ik!
  Terwijl hier mijn schoonmoeder het altijd heeft over een “tesnuzzik”
  Een nuzzik is dan weer een omslagdoek. Zo’n grote zwarte.
  Nuzzik, daar herken ik “neus” in. En een tes is je (broek)zak.
  Maar ik droeg altijd een katoenen onderjurkje, ook met een tes!!

 11. @ine, nuzzik ken ik alleen als omslagdoek.
  Ja, tes is mij ook bekend. Haal je handen uit je tessen, een zin die nu nog doorklinkt in mijn oren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *