Voici Paris! Haute Couture I

We borduren verder op de log van gisteren en gaan het hebben over de expositie Voici Paris! Haute Couture die vanaf vandaag te zien is in het Gemeentemuseum Den Haag. Exclusieve creaties van topontwerpers, ontwerptekeningen, accessoires, films en foto’s tonen de geschiedenis van de Parijse couture. Maar ook het Nederlandse verhaal komt aan bod. Van de kopieën die werden gemaakt naar Parijse voorbeelden, tot de grote Nederlandse couturiers als Frans Molenaar, Frank Govers, Fong-Leng en aanstormend talent Jan Taminiau. Madelief Hohé werkte anderhalf jaar aan de expositie. ‘Het merendeel is afkomstig uit ons eigen depot, maar er is ook veel opgevraagd bij andere Nederlandse en buitenlandse musea. En sommige stukken hebben we geleend bij de Parijse couturehuizen zelf. Want nog altijd zijn alle ogen op Parijs gericht als het over mode gaat’, zegt Madelief in een interview met Elegance. Zo hangt er in de speciale Dior-zaal een jurk van John Galliano uit de voorjaarscollectie van 2009, geïnspireerd op de New Look uit 1947 van Dior. Madelief: ‘Het leuke is dat nu ook degenen die normaliter nooit bij een modeshow in Parijs aanwezig zijn toch die beroemde kleding van dichtbij kunnen zien.’

Voici Paris! Haute Couture is te zien tot en met 6 juni 2010 in het Gemeentemuseum Den Haag. Bij de expositie verschijnt onder dezelfde titel een publicatie, uitgegeven door Waanders Het artikel uit Elegance is hier te lezen.

Foto: De roze jurk van Givenchy die Audrey Hepburn droeg in Breakfast at Tiffany’s.

11 gedachten over “Voici Paris! Haute Couture I

 1. We krijgen het druk. Wordt nu nodig tijd dat ik een voordeelpas gan aanvragen bij de ns. Wanneer je deze creatie ziet denk je direct aan Audrey en aan de zomer. Zie haar zo weer op de scooter zitten.

 2. die roze jas op de foto zal wel mooi gestaan hebben bij audrey hepburn. bij ‘gewone’ vrouwen zou hij er eerder als een schort uitzien …

 3. Ik vond hem bij Audrey H al schorterig! Maar de tentoonstelling staat genoteerd.

 4. De jurk stond Audrey beter 😉
  Zoveel moois te zien, je zou er full-time museumbezoekster van willen worden.

 5. Bij al deze mooie kledingstukken,zie ik verlangend uit naar het voorjaar.De dikke truien in de kast en het dunnere spul weer te voorschijn halen.

 6. Het museum zelf is al zo de moeite waard om te bezoeken, dus met deze expositie zal het weer een feestje zijn.

 7. mooi mooi mooi,. Ik heb Audrey Heb°pburn niet gezien in deze creaties.maar wie weet nu in het museum fijne zondag

 8. besef nu dat die zondag al bijna op de heft is……..niet goed wakker????

 9. oh Berthi ik ben al veel te lang niet op je weblog komen kijken, wat een prachtige logjes laat je me zien.
  Het is dat ik ging kamperen 6 februari anmders was ik graag naar Amsterdam gegaan. En de knalgele onderbroeken heb ik ook al bewonderd. Het Permin kwartetspel heb ik ook (van mijn moeder gekregen) en het merkgaten met het alfabet….
  Ik kwam van de week mijn hartenlap tegen, dit jaar wil ik hem afronden. Er zit veel kracht en vertrouwen in verweven, mooi om weer even aan het mooie moment in Utrecht terug te denken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *