Met gevleugelde voeten

Tot 13 maart 2010 exposeren Marion Bauhuis, Simone de Groot en Astrid Polman in Galerie help u zelven. Marion Bauhuis toont er Photoshopcollages op doek, Astrid Polman toont potloodtekeningen met borduursel en Simone de Groot laat textiele beelden zien.

Uit de openingstoespraak van Carla Aalbers:
‘We bevinden ons in de wereld van de mystiek en spiritualiteit waarin we de stilte, schoonheid en verwondering ervaren. Ik vind het een mooi gegeven dat jullie alle drie stevige realistische vrouwen zijn met de aarde als basis maar in het werk jullie gevoelens omzetten in een symboliek die verwijst naar bescherming, kwetsbaarheid en devotie. Moeders, kinderen, de natuur en het paradijs met de engelen. Zij allen stellen jullie in de gelegenheid je gevoel op de geëigende manier vorm te geven.’

Galerie help u zelven viert in mei het tienjarig bestaan, en dat wordt groots aangepakt. Twee uitgebreide exposities, in de galerie met 50 kunstenaars rond het thema ‘genieten’ en in de Tricot een expositie waar een belangrijke rol voor textielkunst is weggelegd. Ruim 50 kunstenaars maken vanuit een kartonnen doosje een kunstwerk waarvan het uitgangspunt het liedje van Annie M.G. Schmidt is: ‘Ik zou je het liefste in een doosje willen doen.’ Bij deze tentoonstelling verschijnt een uitgebreide catalogus. In de Tricot is werk te zien van 10 kunstenaars met groter en monumentaal werk, onder andere van Iris van Herpen, Marian Bijlenga en Simone van Bakel.

14 gedachten over “Met gevleugelde voeten

 1. Winterswijk is volgens de NS-reisplanner zo’n 4 uur reizen van hieruit. Niet voor mij weggelegd dus deze interessante galerie.
  Gelukkig heb ik internet en Berthi, zodat ik toch een kijkje kan nemen in het werk van deze kunstenaars.

 2. Geen reactie op de inhoud vandaag maar op de vorm: Berthi, bij mij zijn jouw kolommen verdwenen, alles staat onder elkaar i.p.v. in drie kolommen naast elkaar. Heb ik weer eens onbewust op een verkeerde knoppencombinatie gedrukt of heb je je site veranderd?

 3. Mieke s Heb hetzelfde probleem,Heb Elma al gemaild,of zij ook het zelfde beeld heeft.
  Kwam er nu erachter dat het onder elkaar staat.Wie helpt ons.

 4. Vanmorgen eerst alles BLAUW…later kwam het beeld toch te voorschijn ook allemaal links onder elkaar….ik dacht Berthi is zeker alles aan het verkassen.

 5. Gisteren was het ook allemaal linksonder en rechts allemaal blauw en vanmorgen weer,maar nu kijk ik weer en ja hoor weer als vanouds.

 6. Hallo Mieke en andere dames , ik was hier ook al helemaal in verwarring en nu net is alles weer bij het oude !

 7. Vanmorgen ging Berthi op in een grijze massa, nu is alles weer normaal. Was de site misschien overbelast?????????
  Er is wat aan toegevoegd. SLIM SPAREN TEGEN DE HOOGSTE SPAARRENTE???????????????????????
  Het werk van Simone de Groot met al die veelvlakjes, waar de schaduw ook meespeelt vond ik erg mooi en kijk er met plezier naar.
  Elma

 8. Na het sneeuwruimen, de computer aangezet, en gelukkig is alles weer oké met mijn blog! Ik moet er niet aan denken dat alles weg zou zijn, en mijn inspanningen en die van anderen voor niets waren geweest!
  Gisteren had ik praktisch de hele dag problemen. De kolommen waren naar beneden geschoven. Ik heb niets gedaan. Ik heb het vermoeden dat ze bij weblogbeheer bezig zijn.

 9. Ik kon gisteren en van morgen ook niet op de website komen. Midden colom bleef blauw. Bij meerdere websites kwam ik het euvel tegen. Marianne M lag er niet uit. Maar gelukkig Berthi is er weer wat hadden we anders allemaal met onze tijd moeten doen. Leuke tentoonstelling lijkt me.

 10. Gelukkig maar Berthi. Je hebt toch zeker kopieën van alles, net zoals iedere verstandige pc-gebruiker ;-))))

 11. ook hier was alles in de war., maar nu weer oke. Leuke galerie in Winterswijk

 12. OO gelukkig alles weer op z’n plek in je huisje, het leek wel een voorjaarsschoonmaak !!;-)))
  Ik heb pas daaaagen een rare extra reklame balk gehad, dus ze zijn waarschijnlijk aan het rommelen ergens.

 13. Fijn dat je er weer bent Berthi! Ik ben er dus ook weer…in NL dan wel te verstaan. Maar dat maakt voor het lezen van jouw blog natuurlijk niet uit.Alleen het was zo raar, twee dagen de computer in de tas en wèg was Berthi..Dacht dat het dus aan mijn gereis lag….maar toch: zoals mieke s schrijft: alles op een externe harde schijf backuppen (om even een afgrijselijk modern ‘nederlands’ woord te gebruiken een mens moet met zn tijd mee…), ik hoop dat je dat doet!!

 14. @marian’ne m, het is geen weer om de voorjaarsschoonmaak te houden!:-))))
  @frouke, jaja, er wordt altijd een back-up gemaakt, maar gaat dat goed? Computers kunnen soms rare kuren krijgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *