Arme voeten

Lies Huizer houdt ogen en oren goed open. Er ontgaat haar niets. En het fijne is dat Lies alle vergaarde informatie deelt met anderen.

Kijk en huiver mee!

Wie wil deze schoenen aan haar voeten? Als het meezit kun je recht blijven staan, laat staan lopen. Wie verzint een dergelijk ontwerp? Een man? Dit roept associaties op met de lotusschoentjes! Het is toch niet de bedoeling dat we terug naar af gaan?Een paar leuke rode laarzen aan je voeten… Wie houdt je vast als je aan de wandel wilt? Deze laarzen doen me denken aan de Manchu schoenen. De Manchu vrouwen wilden de Chinese vrouwen imiteren die lotusschoentjes droegen. Dit deden ze door schoenen op een stelt te dragen. De Manchu schoenen komen uit mijn verzameling.

20 gedachten over “Arme voeten

 1. Mijn dochter vond ook meteen dat ze op lotusschoentjes lijken. Zelf vind ik ze ook wat weg hebben van balletschoentjes met een steuntje.
  Die schoenen uit je verzameling lijken me ook niet erg stabiel. Heb je zelf al eens zoiets uitgeprobeerd?

 2. Spitzen daar dacht ik direct aan. Ik zie vaak zulke prachtige schoenen. Maar hoe lopen ze. Ik heb twee verschillende schoenen nl. zitschoenen en loopschoenen helaas gaan ze vaak niet samen.

 3. Ik kan me niet voorstellen, dat vrouwen hier vrijwillig op/in zouden willen lopen. Of zijn er nog steeds mode-masochisten???
  De overeenkomsten met de Chinese schoenen zijn frappant!

 4. Ik kijk naar beneden en zie 2 makkelijke schoenen. Niet direct modieus maar de mode houdt op bij de knie nietwaar? Trekt een man schoenen aan als op de foto’s? Nou dan. Vrouwenvoeten verdienen aandacht ja, maar zulke?
  Wat een vraagtekens op de vroege morgen.

 5. De rode laarzen doen mij denken aan flamingo’s:lange poten en snavels……
  Krijg je bij dit schoeisel een instructieboekje hoe je er mee kunt lopen ??????

 6. Echte kunstvoorwerpen, maar ik hou het toch liever bij een draagbare, comfortabele schoen. Ik ben zuinig op mijn voeten.

 7. ja, aan spitzen doen ze me denken die eerste paren en dan grom ik: onze dochter heeft danstalent (danste eerder dan dat ze normaal liep) en kreeg haar kansen volop. door een ambitieuze danslerares veel te jong op spitzen gezet en nu…houdt voor haar inderdaad de mode op onder de knie: voeten voorgoed voorzien van oudedamesknobbels. ze danst nog steeds, maar haar beroep werd yogalerares, omdat haar constitutie dankzij dit soort aanpak niet meer geschikt bleek om dans als vak te beoefenen. we zij trots dat ze haar draai toch vond en de manier waarop zij yoga doet is nog altijd dansend, dus prachtig om te zien, maar spitzen??? wij wisten het niet, maar laat iedere moeder van jonge dochtertjes ermee oppassen en deze prachtige produkten wil ik geen schoeisel noemen, hoe mooi ook!

 8. leuk verzonnen ,maar verder gruwelijk om op te lopen ,ziet er mooi uit. dikke punt.
  ach frouke wat een verhaal…

 9. Misschien is mijn reactie wat heftig, maar ik vind het walgelijk om in deze tijd zulk schoeisel te bedenken, zelfs als grap zou het nog te ver gaan.
  Naast mijn ergernis is er ook een hartelijke felicitatie voor Matthijs die enkele dagen geleden 25 werd!

 10. Belachelijke schoenen, wat moet een mens daarme. Ik moet soms lachen als ik die stelthakken, Ik zie zoiets onder een spijkerbroek vol rafels, Je moet het maar raagbaar vinden en de orthopeden lachen , die zien de patienten komene.

 11. Lieve help!!!!!!!!!!!!!
  Nou één ding dan…ze kleuren mooi bij je onderwerp van gisteren ☺
  dat mij veel meer aanspreekt.

 12. Door het borduurwerk vind ik jouw voorbeelden weer wel leuk. Maar alleen door het borduurwerk!!

 13. Ik moet er niet teveel naar kijken , bij het zien doen mijn eigen voeten merakels veel pijn .
  Op Tv zag ik jongens blootvoets in een boom klimmen dat kan ik niet zien . . . !!!
  Het lieve kind van gisteren dat zo lief naar mij kijkt vanuit haar slendang !
  Alles van gisteren ook heel kleurig en wat een pracht gewoon gemaakt door eenvoudige mensen met veel geduld !

 14. Van zulke schoenproblemen heb ik geen last, in mijn snow-boats is genoeg ruimte.
  Vanmorgen om kwart over vijf vertrokken in een flinke laag sneeuw. Vanaf Groningen ging alles prima. Het voordeel is dat de trein in Groningen begint en mij geinstalleerd op een lekker plaatsje bij het raam, waar ik de hele reis heb zitten breien. De terugreis zat ik in een overvolle trein, op een klein klapstoeltje ingeklemd tussen twee heren. Maar dat was beter dan de hele reis staan. Na Zwolle kwam er wat meer ruimte. Wat ik vandaag heb gedaan, daar zullen jullie t.z.t de resultaten wel van zien.
  Elma

 15. @elma, petje af hoor, om zo vroeg je bed uit te moeten om vervolgens door de sneeuw te ‘banjeren’. Het verbaast me wel dat er in het hoge noorden nog sneeuw ligt. Hier is alles weg. Het was zelfs heerlijk aangenaam weer vandaag, eigenlijk ‘warm’ ten opzichte van de afgelopen weken.
  Je maakt ons wel nieuwsgierig!!!

 16. Mijn eerste reactie bij je eerste schoenen was ‘oefenschoenen voor ballerina’s’. Op deze manier kunnen ballerina’s oefenen in op hun tenen/spitzen te staan of lopen. In de echte wereld nog met een steuntje er bij. Anders ziet het ook zo vreemd uit, iemand die de hele dag op de tenen loopt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *