Leeshoek van Hilly

Vandaag neem ik je mee naar de leeshoek van Hilly. Zoals je weet is zij altijd op de hoogte van de nieuwste boekenuitgaven en dat deelt ze ook nog eens heel graag met ons. Elke vrije minuut wordt besteed aan lezen, en als ze niet aan het lezen is, dan heeft ze een handwerkje onder handen. Kijk met me mee!

Hilly’s leeshoek in de serre voor de metamorfose.

Het resultaat na de metamorfose. Het kapstok idee is geïnspireerd op de keukeninrichting van Goof. De merklap is een ontwerp van Jan Houtman.

29 gedachten over “Leeshoek van Hilly

 1. sorry voor ik kon corrigeren was het al weg, ………het is bedtijd voor kleine mensjes

 2. hahah leuk om te zien berthi!!
  jammer dat mijn foto niet zo scherp is , de lampekap van Ikea is geborduurd wit op wit en oh zo leuk, missschien kennen jullie hem wel.
  rechts hangen 2 lavendelfuseau’s, daarboven de vertellingen van 1001 nacht
  in t midden het prachtige boek van etty hillesum en andere joodse boeken , links kaartendoosjes en bovenop de beer ,die mijn schoonmoeder maakte..naast een beplakte craquele doos..
  ik zit hier graag en veel in de late zon naast mijn boekenmolen ;))))soms te staren naar t mooie Mariabeeld
  het gordijn over de tweezitter hing bij mijn oma, die zelf altijd aan het werk was en nooit rust had om te zitten (behalve voor een spelletje met mij of om een verhaal te vertellen)
  ♥een heerlijke plek in ons huis!!♥

 3. Dat is gezellig bij Hilly op bezoek.
  Hilly onze wandelende boekenkast,
  met altijd de nieuwste uitgaven.
  Een goed idee, binnenkijken bij?
  Elma

 4. Hilly wat leuk dat we bij jou binnen mochten kijken. Elk voorwerp heeft zijn eigen verhaal. Een persoonlijk plekje voor een bijzondere vrouw. Dank je wel.

 5. sfeervolle leeshoek, leuk dat we eventjes op bezoek mochten komen.

 6. Een warm en knus en stil leeshoekje .
  Ik houd erg van leeshoekjes , maar tegenwoordig beschik ik alleen over een leefeiland en daar blijf ik het dan nog maar even mee doen .
  Ik droom heel veel over een leeshoekje en wat ook wel een beetje leefeiland zal worden . Een huis vol boeken is een heerlijk huis .
  Boeken om te lezen , boeken die al gelezen zijn en de boeken die er nog niet zijn maar graag nog eens je huis mogen vullen .
  Hillie met veel aandacht heb jij je leeshoekje ingericht . Wanneer je weer iets boekerigs hebt mee te delen aan ons zien wij je helemaal zitten .
  Leuk dat je ons hebt meegenomen naar een belangrijk plekje in je huis !
  En Berthi die haar eigen meubilair wat opzij geschoven heeft om er jouw plekje in te passen .
  Lees nu maar rustig verder !

 7. Mooie leeshoek! Val je niet boven een boek in slaap als de zon erop schijnt? Ik wel, daarom lees ik in de donkerste hoek van de kamer. En nu op zoek naar een ‘boek van de grote boze wolf’. Dit op verzoek van een kleinzoon voor zijn derde verjaardag de zevende februari.
  Leuk idee Elma: even binnenkijken bij….

 8. Heerlijk hoekje Hilly, daar zou ik ook zo neer kunnen ploffen. Mooi met de Jan Houtman op de achtergrond. Leuk konijn!

 9. Helemaal mijn smaak.Vooral de combinatie die doen het bij mij.Helaas kan het niet samengaan.Ik heb wel eens gedacht om luisterboeken te nemen,dan kan het handwerken doorgaan.Nu lees ik een uurtje voor het slapengaan.Hilly geniet van je sfeervol hoekje met een boekje.

 10. Wat is het al druk, vanmorgen bij Hilly 🙂 iedereen wil even de warme gezellige sfeer komen proeven. Ik heb een pot thee gezet, wie heeft er zin?
  De boeken van Etty, die heb ik al een hele tijd niet meer in mn handen gehad. Toch weer eens lezen.
  De late zon….dus het westen. Over een paar uurtjes komt ze binnenschijnen. Door de warmte komt de geur van de lavendel “los” heerlijk genieten dan!

 11. Hilly,wat een gezellig leeshoekje !Leuk dat je ons even laat binnen kijken .

 12. Heerlijk… even binnenkijken bij…
  Wie doet dat nu niet graag?:-)
  Ik kan je verklappen dat ik niet zo’n fijne leeshoek heb! Geen plek voor!:-) Misschien dat het nog eens gaat veranderen als ik orde kan scheppen. Overal in huis liggen stapels boeken. Eerst ga ik op zoek naar zo’n grote fraaie oude bibliotheekkast, met glazen deurtjes ervoor! Dat zie ik helemaal zitten. De kunst is om zo’n kast op de kop te kunnen tikken!
  Mmmmmmm, misschien kan ik mijn antieke houten architectenkast inruilen voor een bibliotheekkast…

 13. hahahah gezellig al die reacties over onze houten aanbouw/serre….achter mijn ‘leeshoekje”bevindt zich de keuken..
  zal ik dan maar wat leestips geven??
  tsukiyama-straat van de duizend bloesems
  ps buck-vrouwenpaviljoen (tip van corrie en hij is prachtig!!)
  amirrezvani-dochter van isfahan(sterke vrouw, prachtig verhalend over kleurkeuze en tapijtknopen)oa
  en ik ben nu bezig in het boek
  wat is de wat – eggers (aanrader van paul de leeuw en geloof me ,hij zou een boekenprogramma moeten beginnen ,zijn tips zijn altijd mooie ontroerende boeken!!!)
  groetjes…enne ik kom graag bij jullie binnen neuzen ,leeshoek of niet ;))))))

 14. oh ja ook niet te missen ‘kleine bij” van cleave…wordt misschien verfilmd over een asielzekster in engeland……….wat een bijzonder boek ,blijft je lang bij
  en voor wie van surrealistisch houdt:
  opwindvogelkronieken van murakami, ik was een week niet aanspreekbaar/bereikbaar…..kafka op het strand is dunner en iets minder bizar!!!

 15. Oh wat leuk om je metamorfose te zien Hilly! Schattig wandrekje en erg leuk opgevuld. Ik zie je o zo lieve fluwelen ABC konijntje ook helemaal tevreden zijn.
  Heerlijk hoekje!

 16. @Hilly, dank je voor de link naar de uitvoering van de lavendelfuseau. Weet je dat ik al circa 25 jaar twee stuks in huis heb liggen? En nog steeds ruiken ze heerlijk. Ik heb dat zo goed onthouden omdat Matthijs a.s. zondag 25 jaar wordt!:-)
  Geweldig je boekentips! Ik ben er altijd heel blij mee! Maar… dat weet je inmiddels wel!:-)
  Gelukkig heb ik een schrift waar ik alles in noteer, zo ook de boekentips!

 17. Hilly bedankt voor de boekentips,heb ze ook genoteerd.Als je het weer over een mooi boek hebt,zien wij je nu zitten in je mooie leeshoek met dat boek in je handen.

 18. Wat een heerlijk hoekje, Hilly, ik zie daar bekende boeken, ja lezen is ook fantastisch. Ik ben helemaal in de Martin Bril periode, lees alle boeken nog eens en geniet steeds weer van zijn verhalen! Fijn dat wij even in jouw leeshoekje mochten kijken

 19. Voor het eerst op je blog terechtgekomen, na een tip op afgelopen ontmoetingsdag.(prima dag, trouwens). Zag net het leeshoekje van Hilly en vraag me af of zij/jij me kunt vertellen hoe ik aan patroontjes van Joodse voorwerpen kan komen. Ook het Hebreewse alfabet zou ik graag in een lap willen verwerken. Ik hoop dat iemeand me een tip kan geven.
  Nu ga ik verder genieten van wat er te lezen valt.
  Met vriendelijke groet, Sara Bolt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *