L’Aiguille en Fête I

Van 11 tot 14 februari wordt in Porte de Pantin in Parijs de handwerkbeurs L’Aiguille en Fête gehouden. In Grande Halle de la Villette zal ook dit jaar veel mooi handwerk te zien zijn. Zoals: borduurwerk, patchwork, tapisserie, Hardanger en breiwerk. The Dutch Knitters zijn inmiddels vertrouwde gasten op deze handwerkbeurs. Voor Joke Visser is deze beurs nieuw. Zij zal pronkrollen uit haar collectie laten zien, en als er nog plaats over is ook verschillende merklappen. Joke is elke dag aanwezig om toelichting te geven.

Hierbij enkele foto’s van de pronkrol van Anna van Vollenhoven, uit de collectie van Joke Visser. Anna is lid van dezelfde familie als Pieter van Vollenhoven, de man van prinses Margriet.

24 gedachten over “L’Aiguille en Fête I

 1. Ik had er al over gelezen. Dáár zou ik wel eens een kijkje willen gaan nemen.
  Maar Zwolle is er volgende maand ook weer ;-))
  Marienthal, ik vond een klooster in de Rheingau. Je zou verwachten dat er dan Erinnerung an zou staan.
  Maar prachtige staaltjes van handwerken heeft Anna nagelaten.

 2. Berthi
  Enkele malen heb ik deze handwerkbeurs bezocht, en hij is in een woord indrukwekkend

 3. ik was er ook eens en het smaakte beslist naar meer. Ik kan er dit jaar niet heen en voor wie wel pronkrollen wil zien maar minder ver wil reizen heb ik in hetzelfde weekend nog wel een uitgaanstip 😉
  In april is er nog zo’n schitterende beurs in Frankrijk,in Nantes dit keer
  http://www.pour-l-amour-du-fil.com/
  ook daar zou ik graag heen gaan maar dan “breken” we onze tentoonstelling net af. Voor wie wel naar een van beide beurzen gaat: heel veel plezier gewenst en ik hoop op mooie verhalen en foto’s na thuiskomst.
  Leuk dat Joke in Parijs staat met haar pronkrollen. Het is een erg mooie beurs waar haar werk zeer goed tot zijn recht zal komen.
  Succes, Joke!

 4. Petra en Nel , de dames waarvoor ik werk, gaan er met twee stands naar toe. Ik “bewaak” de winkel in Amsterdam. Het schijnt een prachtige beurs te zijn.

 5. Ik wens Joke veel succes in Parijs. Prachtige pronkrollen. Het is voor mij te ver om te gaan maar ik denk dat het een indrukwekkende beurs is.

 6. Net als Marcella hoop ik op veel blogs en fototjes van Parijs. Dan maar dichterbij naar de Lier en roef roef nog even naar Nantes, dat zit er dan niet meer in. en ik zou zo graag ………………

 7. denk nu niet dat ik me verveel hoor Ik kan er echt goed mee omgaan dat de actieradius zo klien geworden is.

 8. De Parijse beurs staat al lang op mijn verlanglijst. Nu er échte pronkrollen aan toegevoegd worden stijgt de plaats op de lijst met stip! Wie weet volgend jaar. Eerst naar de rol van Marcella.

 9. Wat mooi zijn die pronkrollen he, en vooral geweldig dat ze zo goed bewaard zijn gebleven, jammer dat ik niet in de gelegenheid ben om dat weekend naar parijs te gaan. Joke heel veel succes op de beurs, dat geldt natuurlijk ook voor Petra en Nel

 10. Prachtige foto’s van de ‘rol’ van Anna.
  Wat een activiteiten allemaal in februari, als wij zouden kunnen en willen ieder weekend een handwerk’feest’. Parijs trekt mij heel erg, het bezoek van september ligt nog vers in mijn geheugen, maar ja een mens kan niet alles hebben. Gelukkig is in de Lier dat weekend ook iet heel moois te bewonderen.

 11. Het is elke keer weer genieten als wij weer een stukje pronkrol zien. Opvallend dat ook weer de rose stof als ondergrond is gebruikt.
  Deze stof zit ook aan de twee pronkrollen van de zusjes Kramer, die hebben deze rol gemaakt in 1917-19 in het internaat “Annemarie” in Doesburg.
  Dinsdag is er ook weer een naam toegevoegd aan de pronkrolsters, Ineke heel veel succes met je rol en de gestikte rode stof ligt al voor je klaar.
  Elma

 12. Een beurs die beslist de moeite waard is. Ik zal er dit jaar niet komen. Wie weet een ander keertje… Er is heel veel te zien en te beleven op handwerkgebied, en daar zijn wij erg blij mee, maar we moeten keuzes maken. Een expositie dichter bij huis is natuurlijk die van Marcella en Trijnie in De Lier:
  http://nuttigenfraai.web-log.nl/nuttigenfraai/2009/12/timmerwerf-de-l.html
  En dan hebben we de handwerkbeurs in februari:
  http://www.handwerkbeurs.nl/
  @Elma, geweldig dat de groep pronkrolsters alsmaar groeit.

 13. Prachtig handwerk en mooi dat het naar de beurs gaat.
  Ik niet !!;-)
  Is dat dé Joke Visser !!?
  Dat we er hier maar veel over mogen horen en zien.

 14. Van zwaan kleef aan en langzaam gaan en nog veel meer kwam al voorbij .
  Omdat de daagse film hier thuis nogal traag draait ben ik soms wat afwezig .
  Ben ook zelf een beetje ontdooit en ging weer eens op stap om mijn haar te laten fatsoeneren . Echt toen kwam het ontdooi gevoel helemaal weer een beetje opgang .
  Soms zit ik voor of (achter?) mijn computer en reis ik af naar een ver verleden .
  Het komt soms zomaar op mijn pad en dan nog wat stapjes verder terug en kom je op ontroerende momenten .
  Terug gaan in de tijd neemt ook nogal wat tijd en als de film erg traag gaat draaien . . . nou ja kun je het nog volgen . . . ?
  Vandaag hier een grote verrassing weer zo,n mooie rol . Wat een prachtige patroontjes en technieken .
  Het zachtkleurige bloemen stukje vind ik heel mooi en wat zie ik enkele Tenerife kantrondjes , zo vaak kom je ze niet tegen .
  Ik had al zitten dromen , wat zou het mooi zijn als we vleugeltjes om konden doen , want om er nu dagelijks mee rond te lopen . En dan maar fladderen van de ene tentoonstelling naar de ander .
  Even goed je vleugeltes vast zetten en daar ga je . Moet je ook wel goed weer hebben .
  Maar dan kom je nog eens ergens en is het wat gemakkelijker .
  Kom ik ga weer met beide benen op de grond en dan helaas je snapt het al ik blijf maar thuis en wacht af de verhalen en kiekjes die voorbij mogen komen zijn ook zeer welkom .

 15. Mooie werkstukken zeg , oh die stoplap om te smullen!
  Zou ik ook weleens willen proberen , maar….
  Marlies

 16. @Marian’ne m, ja, dit is dé Joke Visser!
  @Gerrie, fijn dat je na alle sneeuw weer lekker naar buiten kon gaan. Hier hoor ik overdag al veel vogels hun zegje doen waardoor ik al een klein beetje het lentegevoel begin te krijgen.
  @Marlies, gewoon doen!

 17. Vorig jaar zijn we met Tammy van der Stel naar de Beurs in Parijs geweest..totaal 3 dagen Geweldig echt aan te bevelen..je moet eigenlijk 2 dagen naar de Beurs in de Hallen gaan om alles goed te kunnen zien…er was toen op de boven verdieping een schitterende lap tentoongesteld…op dezelfde manier als de Zeeuwse lap …maar dan was het HET EVANGELIE VAN JOHANNES met allemaal geborduurde Iconen en afbeeldingen erbij….. Heel Bijzonder ..ik heb nog een tijdschrift meegenomen met een artikel en afbeelding erin. Normaal hangt hij in Eygalieres in de Provence…geloof ik.
  We zijn toen ook in het museum van Toile de Joye geweest ook bijzonder…helaas was het winkeltje in een dorpje daar in de buurt gesloten op Maandag…dus we moeten echt nog eens terug. Het adres van het Kasteeltje wat ik laatst noemde (info@meridon.com) van de Frans Nederlandse vereniging zou dan een prachtig logeeradres zijn…niet ver van Parijs en goede verbinding…gelijk een goede gelegenheid om Versailles te bezoeken.

 18. @Lies Huizer, ik herinner me jouw enthousiaste verhaal over de reis naar Parijs, en de handwerkbeurs nog heel goed. Het museum Toile de Jouy lijkt me zeer de moeite waard.

 19. Berthi ik hb juist een artikel geschreven over mijn pronklappen op mijn blog
  Groetjes Berthi
  Gigi

 20. @Gigi, een prachtig collectie heb je van 45 stuks. Geweldig om zo’n mooie verzameling bij elkaar te krijgen. En een pronkrol van meer dan 14 meter is echt helemaal te gek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *