Saunaganger…

Paniek! Een man zat bovenop de vriesinstallatie aan de Vijzelgracht in Amsterdam. Hij had slechts een handdoek om en zat middenin de stoom die van de vriesinstallatie af kwam. Naast hem stond een houten emmer met water. Levensecht, dacht men. De politie werd diverse keren gebeld door bezorgde mensen. Uiteindelijk haalde de politie de man van de vriesinstallatie. Het bleek om een paspop te gaan die zich nu bevindt tussen de gevonden voorwerpen op bureau Prinsengracht. Jammer, het was een mooie kunstuiting. Wie de kunstenaar is, is vooralsnog de vraag.

11 gedachten over “Saunaganger…

 1. Heel leuk gevonden.
  Niks zo fijn als in de winter naar de sauna gaan. Bij onze plaatselijke sauna mag je gratis naar binnen als je jarig bent. Dus nu maar duimen dat ik over 2 weken niet weer,net als vorig jaar, ongesteld ben op die dag.

 2. zo jammer dat dit is weggehaald na al die verontruste telefoontjes…het is zoooo leuk verzonnen van de kunstenaar als reactie op die lelijke installatie in de stad ,toch iets leuks doen met die stoom en dan op zoiets komen ,geweldig!!!!!

 3. wat een mooi en poetisch beeld. ik ben dol op zo’n uitingen van ‘de verbeelding aan de macht’ – ze fleuren de alledaagsheid van het leven op.

 4. Geinig!
  Ook geinig de reakties op de link die je toevoegde. Waar mensen zich al niet druk om kunnen maken.
  Als ik hier voorbij zou lopen zou ik lachen en zwaaien.
  Nee ik ga er dan niet bij zitten.

 5. @lheurebleue, het maakt je dag goed, als je deze ‘kunst’ ziet.
  @Ine, net als al die andere mensen zou ik me toch ook een moment afvragen of deze man ‘echt’ zou zijn. Maar ik zou er heerlijk om kunnen lachen en bij mezelf denken ‘wat een briljante vondst’. Kom maar eens op het idee!
  Zou de eigenaar de paspop gaan ophalen op het bureau?

 6. Wat zal de kunstenar genieten, nu zijn saunaganger een nationale bekendheid is geworden!
  Jammer dat hij is weggehaald, zoals Hilly al zei. Maar ik kan me ook wel indenken, dat ze op het politiebureau de meldingen zat werden.
  De klagers zijn trouwens wel slechte waarnemers. In deze houding en dan niet bewegen moet toch een belletje doen rinkelen.

 7. handtekeningenactie bij GOOf>>>>>>>>>>>>>> waarvoor???ga maar kijken>>>>>>>>>>>>>

 8. Heb je eindelijke mensen die heerlijk creatief te werk gaan en waar de maatschappij niet aan mee hoeft te betalen wordt het weg gehaald. Blootje zonde.
  @Ine ook als er een stoeltje erbij staat.
  @Saskia je hebt mensen die zo goed op gaan in hun meditatie dat ze niets voelen van hun omgeving. Ik niet hoor met 10 dikke wollen truien aan heb ik het binnen 5 minuten het gehad.

 9. Pas als er op mijn zwaaien niet gereageerd wordt zou ik merken dat het een pop is/was.
  ;-))
  Met een stoeltje erbij? Maar dan toch niet in m’n blootje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *