2009 – 2010

Ik heb gemerkt dat we dit jaar een nieuwjaarskaart verstuurden die om uitleg vraagt.

Heb je een blauwe plek dan is dat meestal negatief. Toch kun je daar van leren. Met andere woorden: Van een negatieve ervaring in 2009, word je uiteindelijk sterker en belooft 2010 een goed jaar te worden.

Ik wens iedereen een grandioos mooie oudejaarsavond met een stralend begin voor 2010.

Misschien herken je de foto, hij kwam al eens voorbij, namelijk in deze log, bijna twee jaar geleden.

27 gedachten over “2009 – 2010

 1. Lieve Berthi, zoiets had ik er toch al uit opgemaakt en ik kan dit blauwe zitje goed gebruiken en met deze mooie positieve wens erbij ga ik het nieuwe jaar met een open mind en goede moed beginnen.
  Ik wens jou en je gezin heel veel mooie ervaringen toe in het nieuwe jaar en voor vanavond heel veel plezier en gezelligheid!
  Lieve groet van Corrie

 2. Berthi, dat had ik er inderdaad uit begrepen, omdat het zo waar is. Ook het afgelopen jaar heb ik weer enkele blauwe plekken opgelopen, waarvan ik heb geleerd.
  Je kaart komt permanent op mijn “wijze-lessen-prikbord” te hangen. Dank voor je kaart en de vele leeswaardige logs die je ons ook dit jaar weer hebt geschonken!

 3. Berthi bedankt voor je kaart. Ja, we hopen dat de blauwe plek uiteindelijk zal veranderen in een goede plek, zodat we weer verder kunnen met het leven. En in dat leven blijft natuurlijk een plek voor Wim, mijn lieve man die dit jaar helaas stierf.

 4. Precies, deze wijsheid hou ik mijn clienten ook voor vooral in de maand december. Vaak moeilijk om zo naar negatieve ervaringen te kijken maar uiteindelijk heb je er veel meer aan en krijg je juist weer meer grip op je leven.

 5. Berthi bedankt voor je wensen. Helaas sluiten wij dit jaar af met droefenis. Mijn jongste broer verongelukte precies 3 weken geleden tengevolge van een ernstig verkeersongeluk. Maar het leven gaat verder. Mijn gedachten zijn bij allen die het nu moeilijk hebben deze dagen.
  Ik wens jou met je gezin alle goeds toe voor 2010.
  Margriet

 6. ik las um zo…een blauwe plek is meestal niet leuk
  maar deze blauwe plek wel ,die kan nl lekker en gezellig zitten hahahahahah

 7. Wat een geweldige wens Berthi!
  Voor jou en de ‘jouwen’ een heel fijn, gezond, gelukkig, creatief, vrolijk, tevreden en positief jaar 2010 gewenst!

 8. En het bijzondere van blauwe plekken is dat ze bij genezing alle kleuren van de regenboog vertonen…Alle goeds voor iedereen in 2010! Frouke

 9. Met een lach en een traan over de drempel gaan en mij toch gelukkig kunnen voelen omdat er al zoveel moois was om samen te beleven , nu alleen heeft het leven mij dierbare herinneringen gegeven .
  Het valt op deze tijdelijke plek soms niet mee .
  Met geluk om me heen van jonge mensen , aan de ene zijde van een jonggeborene en aan de andere kant een dolverliefde jonge vrouw kan dit mij blij maken om geluk van zo dichtbij te mogen meebeleven . Dat houdt mij jong !
  Mijn eigen mooie herinneringen zet ik in een gouden lijstje !
  En het komen de jaar . . . ?
  Ik ben vol verwachting wat er nog mag
  komen .
  Berthi je kaart met een blauwtje was heel origineel , het plekje kwam mij bekend voor . Ik dacht zaten we hier al eens ?
  We nemen je wijze woorden weer mee in ons rugzakje dat we dit jaar zullen meedragen !
  Aan een ieder natuurlijk de allerbeste wensen voor dit spiksplinternieuwe jaar !
  Probeer er wat van te maken en word een levenskunstenaar , die ook in moeilijke dagen zijn humor niet mag verliezen .
  Groeten van Gerrie

 10. allereerst de beste wensen voor allemaal en die blauwe plekken, och, de meesten lossen zich op (hopen we)De gebruikelijke builen . gauw in positieve gedachten omzetten, Het hept echt.

 11. Allereerst ook de beste wensen in het nieuwe jaar. Ook dit kun je een blauwe plek noemen. Zeer orgineel. Mij is geleerd blauwe plekken oplopen is niet erg mits je maar weet hoe je eraan komt. Dan kun je er ook iets aan doen.

 12. Berthi, je kaart kwam bij mij (lid van de blauwe knoop) aan op een blauwe maandag. Nog vol met blauwe plekken na een bezoek aan de ortho-manueel arts, kon ik er heel hard om lachen. Het was wel toepasselijk, al kon je dat niet weten!
  Een heel gelukkig jaar toegewenst allemaal!

 13. Hallo Berthi en andere lezers,
  Ook vanuit Amstelveen wens ik jou en de andere lezers van dit blog een heel gelukkig en op handwerkgebied een heel vruchtbaar jaar toe. En wat die blauwe plekken betreft, het duurt soms wat lang voor een blauwe plek verdwenen is, maar zoals de Engelsen zeggen: Little by little makes you strong.

 14. Gezeten op mijn blauwe stoel (met kussentje) wens ik alle lezers van berthi.web-log.nl een gezond en leefbaar nieuwjaar.
  Allen die verdriet en zorgen hebben heel veel sterkte toegewenst.
  Ede Staal zong:
  ’t Het nog nooit, nog nooit zo donker west.
  Of ’t wer altied wel weer licht.
  Elma

 15. Voor jou en je gezin ook de beste wensen voor 2010
  En dat het maar een super jaar mag worden op alle fronten.
  Voor iedereen !!
  En reagerend op Elma.
  Ik wens ook allen die verdrieten en zorgen hebben heel veel sterkte toe in het nieuwe jaar ..

 16. Berthi, wederkerig onze allerbeste wensen voor het nieuwe jaar. Geweldig leuke kaart, deze krijgt een prominent plekje!

 17. En ik wenste jouw veel mooi blauw waaronder geen blauwe plekken natuurlijk.
  En natuurlijk herinnerde ik mij dit plekje ook nog, leuk !!;-))
  Nou ja, gewoon een prachtig 2010, dát bedoel ik !!!

 18. Ik vond het een pracht van een foto,
  heel veel gezondheid en geluk voor dit nieuwe jaar.

 19. Berthi, als het alweer twee jaar geleden is dat je in Delft wandelde wordt het dan niet eens tijd om weer eens deze kant op te komen? 😉
  Ik had de boodschap wel begrepen maar ik
  zou het niet zo gauw een “blauwe plek” genoemd hebben. Ik vind het wel een erg mooie metafoor. Ik verbaas me soms dat de ene mens zijn blauwe plek het hele leven meedraagt en dat de ander die weet om te zetten tot een positief kleurenspectrum. Ik ben zelf nogal positief opgevoed en heb pas veel later bedacht wat ’40-45 voor mijn familie betekend heeft. Het werd niet verzwegen maar er was genoeg ruimte voor andere, nieuwe en positievere dingen. Mijn eigen blauwe plek is uiteindelijk ook gewoon overgegaan, wel een ervaring rijker 😉
  Ik wens jou en je gezin een heel mooi 2010 toe, in goede gezondheid en liefst zonder blauwe plekken

 20. @Corrie, dank je voor al je lieve wensen!
  @Saskia, wat een eer dat de kaart op je wijze-lessen-prikbord mag hangen!
  @Bertien, jij hebt erg lieve kinderen die je steunen en je helpen om de blauwe plek te laten veranderen in een goede plek! Het gaat je lukken!
  @Tijm, als persoon straal jij heel veel positiviteit uit.
  @Margriet, vreselijk! Ik wens je heel veel sterkte en voor het allerbeste voor het nieuwe jaar.
  @Hilly, ook goed gelezen! De blauwe plek van dit stoeltje is wel goed!
  Het was dit jaar een kaart met een diepzinnige tekst!
  @Francisca R, dank je wel!
  @Frouke, inderdaad!
  @Gerrie, ik hoop voor je dat je eindelijk terug mag gaan naar je eigen geliefde vertrouwde plekje! Het wordt tijd dat er een einde aan de renovatie komt. Het heeft lang genoeg geduurd!
  @Basje, heerlijk hoe jij dat zo luchtig zegt. En ik weet dat jij de blauwe plekken om kunt zetten in positiviteit, want wat jij al niet voor je kiezen hebt gehad is niet niks!
  @Hilda, grappig, een blauwe plek op een blauwe plek! Wel goede blauwe plekken!
  @Annelies vdB en Ines, ook voor jullie!
  @Mieke S, och jee, dat was wel erg veel blauw voor één dag! Gelukkig kon je er hartelijk om lachen!
  @Marijke, mooie uitspraak!
  @Elma, mooi gezegd!
  @Hilly, wat een toeval, die ‘blauwe maan’! Ik had er nog niet eerder van gehoord. Marian’ne m had er gisteren ook al over.
  @José, jij ook het allerbeste voor 2010!
  @Monica, leuk om te horen!
  @Ine, leuk gedaan met de zonnetjes!
  @Marian’ne m, jij hebt een steengoed geheugen!
  @Elza, dank je!
  @lheurebleue, dat de rest van 2010 stralend mag blijven!
  @marcella, de tijd vliegt. Het verbaasde me zelf dat het alweer twee jaar geleden was dat ik in Delft was. In mijn geheugen leek het veel korter!:-)
  @Nel Tip, voor jou ook!

 21. Dank je voor deze mooie kaart Berthi. En wat een prachtige gedachte erachter. Is er niet een Engels gezegde ‘what doesn’t kill me, makes me stronger’? Zó waar…..
  Een heel goed 2010!
  Carla M

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *