Van de Kerkhof Passementen

Het is toch geweldig dat in Nederland zo’n leuke winkel als Schwitzner kan bestaan. Toch wordt de spoeling dun. Vandaag moet ik zelfs melden dat er een héél bijzondere winkel na 72 jaar zijn deuren gaat sluiten. Van de Kerkhof Passementen stopt met zijn zaak aan de Wolvenstraat in Amsterdam per 1 februari 2010. Leegverkoop, kortingen 20% tot 50%.
Ze hebben een ongekend aanbod aan passementen: onder meer kwasten, koorden, linten, franjes, galons, embrassen (gordijnophouders), sleutelkwasten, goudgalons, kralenfranjes. Een zaak met een uitgebreide en zeer unieke collectie. In Nederland is deze zaak de enige in zijn soort, maar ook in andere landen is een dergelijk aanbod zeer uitzonderlijk. De klantenkring is divers, van woninginrichters tot het Nationaal Ballet. Paleis het Loo mogen ze eveneens tot hun klanten rekenen. Erg jammer dat dit unieke familiebedrijf ophoudt te bestaan.

18 gedachten over “Van de Kerkhof Passementen

 1. O jee! Wat eeuwig jammer! Vast adres als ik eens in Amsterdam ben. Niet dat ik er zó veel koop, maar alleen al er rondscharrelen is een feest….ja, zo verdwijnt er toch steeds meer,helaas.

 2. Ik heb de kwasten van mijn gordijnen afgehaald hangen er nu onder.
  En worden niet meer op genomen. Ik dacht dat dit uit was ze hangen nu recht. Kan altijd weer eens veranderen. Ik vind het nog steeds mooi ook.

 3. Je krijgt er nooit genoeg van als je in zo,n winkel komt echt allemaal snoepgoed voor naald en draaders .
  In den Haag kwam ik vaak in zo,n snoepwinkel , weet eigenlijk niet of die er nog is . kan even niet op de straatnaam komen , maar zou het zo weten te vinden . Jammer als al die mooie zaken verdwijnen .

 4. Ze verkochten ook allerlei tressen en epauletten voor uniformen !

 5. Eeuwig zonde als zo’n zaak en daarmee de expertise op dit gebied verdwijnt.
  Geen opvolging? Te weinig omzet?
  Zou er voor zulke unieke winkels eigenlijk niet een Monumentenzorgpotje moeten zijn? Of is er geen museum die deze prachtige collectie zou kunnen herbergen? Dan kunnen we allemaal nog eens deze schatten bewonderen.

 6. Jammer dat dit soort winkels verdwijnt.
  Nu zullen wij toch zelf weer aan het werk moeten om de kwasten en franjes te maken.
  Uit de ARIADNE HANDWERK BIBLIOTHEEK “kwasten, koord en franje” van Margit Reij, staan genoeg voorbeelden.
  Het voordeel is dat je dan ook de juiste kleur kunt gebruiken waar je mee gewerkt hebt. Een voorbeeld: Het koordje aan de scharenhanger wordt gedraaaid van de borduurzijde waar je mee gewerkt hebt.
  Elma

 7. En nu maar hopen dat er een ander ‘uniek’ winkeltje voor terugkomt en er daardoor voor zorgt dat ‘de negen straatjes’ hun karakter behouden.

 8. Fijn dat we in utrecht op de Lijnmarkt ook nog eenzelfde winkel hebben ,ik hoop niet dat die ook verdwijnt we houden niets meer over. Lina

 9. o wat vind ik dat jammer dat alles zo verschraalt! gelukkig is er nog de zaak op de lijnmarkt in utrecht maar die hebben een ander assortiment …
  de nrc is gisteren begonnen met een serie over de eenmans-speciaalzaken op de lijnmarkt om in de volgende maanden (?) te bekijken hoe dit soort zaken de crisis overleven …

 10. Zonde, zonde, zonde,
  Alweer zo’n geweldige winkel weg. Waarom verdwijnen al die bijzondere winkeltjes toch uit Nederland. In andere landen in Europa zoals Frankrijk, Engeland, België en ook in Spanje en Portugal zijn ze er nog wel. Hebben ze daar meer bestaansrecht of is het culturele klimaat daar anders? Unieke winkels en ze komen nooit meer terug!
  Anneke SK

 11. Echt héél erg jammer, het is een prachtige zaak waar ik heel regelmatig kocht en omdat er geen opvolger is moet deze heel mooie speciaalzaak helaas sluiten.

 12. Er verdwijnt helaas veel, maar er komen ook weer dingen “terug”.
  VT-Wonen heeft een “ode aan het breien” deze maand. Ik heb het doorgebladerd. breien voor het interieur. Zacht en warm! Poef, lampekap, maar alleen ideeën geen patronen voor zover ik kon zien.

 13. Dat is jammer! Alleen de etalage van de zaak is al een feest om te bekijken. Kan me goed voorstellen dat een balletgezelschap en een paleis er klant zijn. Op de website staat dat vd Kerkhof zijn activiteiten staakt en ook dat de winkel per 1 febr. leeg moet zijn i.v.m. funderingsherstel. Hopelijk komt er na de renovatie een net zo bijzonder bedrijf in…

 14. In Leiden is er nog wel zo’n geweldige zaak op de Lange Mare 116. Je kan er van alles vinden, boven hebben ze ook nog een afdeling.
  Ik hoop dat ze nog lang blijven bestaan

 15. hallo allemaal,
  ik wou jullie even laten weten dat van de kerkhof een doorstart heeft gemaakt
  per 2 juli op de elandsgracht 43 amsterdam
  groetjes manuella

 16. Manufacturenzaak Schwitzner in Amersfoort heeft een doorstart gemaakt. Bestaat trouwens al sinds 1900.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *