Statten

Velen zijn vrij tussen kerst en nieuwjaar. Menigeen zal een dagje gaan statten om te profiteren van de winteruitverkoop die in alle hevigheid losbarst. Ben je toevallig in Amersfoort loop dan even binnen bij Schwitzner. Een winkel met stofjes, lintjes en bandjes in allerlei kleuren.

Hierna heb je vast nog tijd voor een bezoekje aan Mur.

19 gedachten over “Statten

 1. Oh Schwitzer, GEWELDIG. Onder de winkel zijn ook eindeloze kelders volgestouwd met een heleboel oude spullen. En de knopenafdeling!!!! Voor mijn poppenhuis brei ik met naaizijde (geen katoen, maar echte oude naaiZIJDE van Gütermann). Bij Schwitzer hebben ze laden en laden vol met de meest prachtige oude kleuren. Volgens de eigenaar werken alleen de nonnen er nog mee. Tja en ik heb toch echt een man en kinderen.
  Anneke SK

 2. Ik kom regelmatig bij de MUR, maar laat ik de andere zaak nog steeds niet gevonden hebben.
  Nét iets té ver om te lopen voor mij.
  Was jij hier/daar vandaag !!?;-))

 3. @marian’ne m, nee, nee, niet vandaag. Op dezelfde dag dat ik deze foto maakte
  http://berthi.web-log.nl/berthi/2009/09/dgekroonde-el.html
  ging ik ook langs Mur en Schwitzner. Dus alweer een paar maanden geleden. De foto’s had ik aldoor bewaard op het fotokaartje.
  Echt een winkel voor jou.
  @Anneke Schooneberg Kegel, jammer dat ik de kelders heb gemist, lijkt me heerlijk om daar rond te snuffelen.

 4. Toevallig ben ik deze zomer ook bij MUR geweest, het is een beetje ver weg voor mij.
  De lintjes zien er wel erg leuk uit .

 5. Berthi,
  De kelders zijn niet open voor publiek. Omdat wij zo enthousiast waren over de winkel, nodigde de eigenaar ons uit om een kijkje downstairs te nemen. Vandaar. Maar er zullen vast wel mensen zijn die het een enorme bende vinden. Ik ben dol op die oude, ongerestaureerde winkeltjes, zoals er in Nederland, helaas, nog maar weinig zijn.
  Anneke SK

 6. Dit zal ik onthouden voor ooit!! Wat zijn dit toch heerlijke winkeltjes voor ons.
  Leuk dat je hier geweest bent Berthi.
  Volgens mij kom jij overal wel een keertje. Heerlijk !!!

 7. Leuk om te weten, maar dames als wij een t-shirt kopen zitten er vaak lintjes aan om op te hangen.
  Gooi deze niet weg.
  Is goed bruikbaar om een bloemetje van Lint borduren van te maken.

 8. Een paar maanden geleden naar Utrecht geweest daar zit ook zo’n winkel. Je kunt je helemaal verlekkeren aan de lintjes e knopen. Gisteren heb ik me verlekkerd en gezorgd dat Elma wat ruimte in haar huis krijgt. Boeken en stramien bij haar gekocht. Eerst het huis aan de kant maken daarna als beloning mag ik me heerlijk nestelen op de bank en de boeken in alle rust doornemen.

 9. Niet alleen Hilda had de reis haar het noorden ondernomen, ook haar man was er. Na mij eerst op afstand geholpen te hebben met de computer ,was hij nu zelf aanwezig met zijn computerkennis. Ik liep heen en weer tussen de handwerkboeken en de computer. De computer is weer als nieuw, helaas hij kon de mailadressen ook niet tevoorschijn toveren. Dus nog graag een mailtje, zodat ik jullie weer een mail kan sturen. Het is meteen een mooie test of jullie elke dag Berthi wel lezen.
  Elma

 10. psstt een reageerster bij jou had t goed hoor, nu zijn de kerstkaarten ook in rotjeknor afgeprijsd, evenals de kalenders..

 11. @Annelies vdB, ik weet van het bestaan, maar had geen tijd meer om naar die winkel te gaan. De volgende keer!
  @lheurebleue, een fantastische stad is Amersfoort!
  @Anneke Schoonenberg Kegel, juist daar kun je dan nog de leukste verrassingen tegenkomen.
  @José, nou dat valt best mee hoor! Ik ben op zoveel plaatsen nog niet geweest!
  @Annemieke, dank je voor de tip.
  @Hilda, dat is puur genieten! Boeken heb je nooit genoeg!!!
  @Elma, ha, dat was een goede reden voor Hilda om gelijk enige boeken aan te schaffen!:-)
  @Hilly, mooi! Eva b. plaatste de reactie!

 12. Simone, ja dat had ik gehoord.
  Volgens mij ben ik een straatje té ver doorgelopen !!;-))
  Bedankt voor je reactie, ik ga het nóg eens proberen :-))

 13. Wat een leuke winkeltjes toch allemaal. Hoewel…als je het volgende blog van je lees, dan sluit er ook weer zo’n winkel.

 14. Geweldige winkeltjes allebei. Ik bof dat ik er zo dichtbij woon – daardoor kan ik er op rustige momenten naartoe. Want vooral Schwitzner is zelfs zonder klanten al propvol!

 15. Ja inderdaad twee hele leuke winkeltjes. De eigenaren zijn ook helemaal met hun winkels vergroeid. Gelukkig woon ik in amersfoort en kan er af en toe binnenlopen. Vooral bij Schwitzner kijk je je ogen uit. En als je knopen zoekt kun je het daar zeker vinden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *