Nog een rondje kerst- en nieuwjaarskaarten

Tweede kerstdag zit er bijna op. De tijd van voorbereidingen duurt langer dan de kerst zelf. Voor vandaag stond een bezoek aan het Griekse restaurant Kreta op het programma. Dit restaurant zat al lang in mijn hoofd. Thijmen vond het voor vandaag een mooie gelegenheid om dit restaurant te gaan verkennen. Met zijn viertjes genoten we van de maaltijd – Eline is op wintersportvakantie en de vriendin van Matthijs was op familiebezoek – en nu maar hopen dat de log nog lukt na de Ouzo.

Allereerst wil ik iedereen hartelijk danken voor de mooie wensen die ik ontving via de post, telefoon of e-mail. Ik zou graag alle kaarten willen laten zien, maar dat is geen doen. Zelf gemaakt of gekocht, de tijd en aandacht die iedereen besteed heeft aan zijn kaarten is geweldig! Voor de laatste keer een klein rondje kerst- en nieuwjaarskaarten.

Eva B. koos voor een kaart met een afbeelding van tegels uit de collectie Museum Boijmans Van Beuningen. Engelen in wolkenlucht 1650-1700, Wintertafereel – midden 17e eeuw, Bazuinengel 1600-1650, Driekoningenverhaal 1640-1680, Aanbidding der herders 1750-1800.

Wie altijd het goede nastreeft – verlangt ook naar het mooie – het is hetzelfde verlangen – dat zich op het goede richt – op het mooie en op de vrede, wenst Mariëtte Verheggen. Mariëtte heeft een schitterende collectie antieke merklappen die op afspraak te bezichtigen zijn.

Een briljante vondst van Saskia. Als je haar een beetje kent dan zeg je direct: ‘Een idee dat helemaal bij Saskia past.’ Lees het verhaal achter de MMX op haar blog.

De kaart laat ik dicht, het is zonde om hem open te maken. Door het papier iets te bollen krijg je de tekst ook te lezen.

WAUW, een magnifiek ontwerp en schitterend uitgevoerd. Elly vertelt: ‘De “gouden” papiertjes heb ik meegebracht uit Cambodja, het heeft te maken met wenspapier dat door boeddhisten gebruikt wordt in de tempel. Ik kocht ze op “the Russian market” in Phnom Penh al meteen met het idee dat ze onderdeel zouden worden van m’n nieuwjaarskaart. En dan is het vervolgens zoeken naar de manier van verwerken. En je weet, ik ben een machinemens dus ook de kruissteekjes zijn van Brother.’

Linker foto, Mieke S.: ‘Ik zou graag willen zeggen dat ik deze kaart zelf gemaakt hebt, maar nee… dat is niet het geval. Hij is gekocht in Genk, opbrengst voor de Vrije Leergangen, en gemaakt door ’n leerling van de school.’ Het niveau ligt erg hoog als ik naar de uitvoering van de ster kijk. Op de foto is het niet zo goed te zien, maar middenin is gouddraad verwerkt. Heel fijntjes, heel subtiel, zeer fraai!

Op de rechter foto zie je een mini-merklapje geborduurd in de kerstkleuren door Dorothee. Ook weer zoveel werk en tijd aan besteed!

Digitaal wensen versturen wordt steeds populairder. Loes de Kleuver maakte het ontwerp van deze sfeervolle en toepasselijke afbeelding, alhoewel de meeste sneeuwpoppen verdwenen zullen zijn.

Ook Pelin Tezer koos voor een digitale wens!

Tenslotte wil ik deze log eindigen met de mooie woorden van Marie-Louise:

Omhels je geschiedenis

Heb zorg voor de toekomst

En LEEF in het NU

12 gedachten over “Nog een rondje kerst- en nieuwjaarskaarten

 1. Weer een fraai rijtje kaarten.
  Wat zijn je lezers toch creatief, mooi !!
  En als afsluiter een mooi spreuk om mee te nemen in het nieuwe jaar !!;-))

 2. @marian’ne m, niet alleen de lezers zijn creatief, ook de bloghouders waar jij ook toebehoort.
  Mooi hè, de woorden van Marie-Louise! Die laten we in 2010 nog eens terugkomen!:-)

 3. Wat weer een mooie collectie kaarten en wensen. Eva is al helemaal in het blauw, de kleur van 2010. Ook de manier om je wens digitaal te versturen is een prima idee.
  Al erg veel mailtjes heb ik ontvangen, zodat mijn mailadressen weer compleet worden. Die het nog niet niet gelezen heeft, al mijn mailadressen verdwenen door een computerprobleem. Dus die mijn mailadres hebben graag een mailtje en je krijgt antwoord.
  Hebben jullie bij het zien van al deze mooie wensen ook al een idee wat je in MMXI (Saskia) verstuur. Elk jaar begin ik met goede voornemens wat betreft de kerstkaarten. De praktijk is, dat door wat voor een probleem ook ik altijd weer in tijdnood kom.
  Ondanks alles een heel gelukkig, gezond en creatief MMX.
  Elma

 4. Er gaat weinig boven grieks eten, al zei mijn toenmalige schoonzoon (turk) dat het meeste niet grieks maar turks is. Hoe het ook zij, het smaakt hè Berthi.
  Mooie kaarten!

 5. dankjewel voor de eervolle vermelding van mijn kaart in jouw blog Berthi, groet Elly

 6. MOOIE KAARTEN, FIJNE WENSEN EN LEKKER GEGETEN, WAT EEN FIJNE KERSTDAGEN , HIER WAS HET OOK HEEL KNUS ,

 7. De derde kerstdag vandaag voor vele onder ons nog een heerlijke feestdag. Toch helaas hebben sommige mensen ook een slecht nieuws gehad. Een schoonzoon of een zusje overleden. Ook bij ons kwam er een bericht binnen. Een zeer dierbare vriend is nu zeer ernstig ziek. Na een strijd van vier jaar zal hij het op moeten geven. Dankbaar ben ik dat we de herinneringen mogen houden.

 8. Na een dagje Utrecht aten wij bij de (Turkse) Griek. Het welkomstdrankje Ouzo kon ongemerkt in de gracht verdwijnen, wij zaten aan het water te eten. Van de rest van de maaltijd is heerlijk gesmuld.
  Elma

 9. Ik ben helemaal vereerd dat mijn kaart in deze prachtige selectie mag staan, Berthi!
  En Elma, de ideeën voor MMXI dwarrelen nu al mijn hoofd binnen!

 10. (((Hilda)))
  Elma zo herkenbaar wat je schrijft. De goede voornemens én de tijdnood 😉
  Schoonmoeder zegt vaak: “In het verleden ligt het heden, in het nu wat worden zal”
  Maar de woorden van Marie-Louise komen ook in mijn boekje.

 11. Lieve Berthi en alle andere lieve mensen die ik hier ken .
  Ik ben af en toe stilletjes langs geweest , er waren zoveel plannen en zoals zo vaak kon ik menig plan niet tijdig uitvoeren .
  Behalve dat ik oververmoeid was en toch heel gelukkig met een wel niet erg aangepast huis maar wel verwarmd er was water en licht , alle apparaten werkten en er was voldoende eten . De rust heb ik genomen of eigenlijk kwam het over mij heen door op ongewone tijdstippen maar weg te dommelen .
  Evengoed heb ik van veel Kerstvieringen enorm genoten , die ik op TV heel selectief liet binnen komen in mijn huis .
  Ik heb de laatste dagen veel gezongen , emotievolle liederen .
  De zangochtenden van de EO vanuit verschillende kerken waren prachtig .
  Van kerken uit de Veluwe waren er koren met vrouwen in klederdracht zoals mijn Oma vroeger ook gekleed ging . Er waren Knip en Plooimutsen . Al ging Oma natuurlijk altijd ter kerke getooid in de muts met de lange strook . Zo door mijn oogharen gekeken was ik helemaal in vroeger en het gaf zoveel emoties dat te zien , wanneer mijn ogen weer even gericht waren op een dierbare foto dichterbij , dacht ik tussen het beeldscherm en die foto ligt een heel leven .
  Op TV Oost werd een kerkdienst uitgezonden in het dialect , ook de liederen waren in eigen sproake , prachtig .
  Het meeste was wel in het Twents en verder Sallands .
  Er is zoveel verschil in allerlei plaatsen in zo,n provincie van uitspraak en woordgebruik .
  Het was een Eucumenische dienst uit Vroomshoop , een mannenkoor uit Markelo zongen veel bekende liederen .
  De dominee en pastoor deden samen de dienst . De Dominee preekte en aan het eind hoor je , kloar !
  De zegen bede aan het eind van de dienst werd zo mooi gedaan door de beide voorgangers , naast elkaar , samen de zegenbede uitsprekend de een met linkerhand en de andere met rechterhand . Dat was nog eens echte eucumene .
  Ik heb de dienst drie keer bekeken !
  Zo heb ik de Kerst in blijdschshap mogen beleven en vaak denkend aan velen die het moeilijk hebben .
  Hier op internet te lezen hoe er nu droefheid is in gezinnen van mensen die we vaak tegen komen , bij enkelen mag het gelukkig weer wat beter gaan . Op sommige logjes is er meer over te lezen , kijk eens bij Marian’ne m en laten wij niemand vergeten en aan hen denken !
  Berthi de Kerstkaarten die je ons laat zien zijn prachtig met veel creativiteit .
  Een kaart die ik kreeg van familie die elk jaar een fotokaart sturen .
  Vaak passend gemaakt op een van hun verre reizen en tegenwoordig meer uit landen dichterbij .
  Dit jaar genomen bij een oud kasteel , waar ze voor een opening als een boog staan en er door willen gaan er is nog iets als een gesleten drempel , nu staat er op die kaart : Samen over de drempel .
  Het kon niet mooier uitgebeeld worden .
  De spreuk die hier geschreven staat , ik kan zeggen , daar ben ik elke dag meebezig !
  Zoals vanochtend gezongen werd door Elly
  en Rikkert .
  HOEVEEL MIJLEN HEB IK NOG TE GAAN ?
  Nou ik weet het niet en ga gewoon stap voor stap verder , gelukkig dat ik een rugzakje bij me heb .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *