Kerstmis 2009

Deze engel is te vinden in Streekmuseum De Acht Zaligheden. Voor de iets ouderen onder ons een nostalgisch beeldje. Vroeger stond in katholieke gezinnen een vergelijkbare engel op het dressoir. Zo ook bij mijn moeder thuis. De meisjes van het gezin wilden altijd graag hinkelen, maar er was geen stoepkrijt. Een oplossing werd bedacht. ‘Per ongeluk’ viel de engel in stukken op de grond!

Van Maja ontving ik gisteren een schattig klein bundeltje met gedichtjes. Het is haar 25e boekje. Ze omschrijft de kerstsfeer in korte verhalende gedichtjes. Eén van de gedichtjes is getiteld:

DE ENGEL


blies het licht

een song!

de tonen rolden van

zijn tong en

overal klonk die muziek.

Daardoor werden de

herders kwiek

en riepen schaapjes

al bijeen: kòm

we gaan er samen héén!


VROLIJK KERSTFEEST

16 gedachten over “Kerstmis 2009

 1. Stoepkrijt!!!!!
  En nu moet je naar Eersel om zo’n zelfde engel weer te vereeuwigen ☺

 2. Hoi Berthi!
  Ik wens jou en je gezin nog een vrolijke voortzetting van het kerstfeest. Hopelijk heb je ze allemaal om je heen…

 3. @Balsemien, Eline is met haar vriend op wintersportvakantie in Frankrijk (zij komt zondag weer thuis) en Matthijs is naar de ouders van zijn vriendin. Thijmen is gezellig thuis. We zijn vanmiddag naar oma geweest en hebben daarna thuis heerijk gegeten met z’n drietjes. Thijmen mocht het menu samenstellen. Een lekker lichte maaltijd.

 4. mooie engel en gedichtje. Las in de commentaren dat je fijn rustig hebt gevierd. Is toch eigenlijk een heel fijne Kerst zo lekker in je eigen huis en dan een zoon die voor je kookt, Geniet ervan

 5. mooie engel en gedichtje. Las in de commentaren dat je fijn rustig hebt gevierd. Is toch eigenlijk een heel fijne Kerst zo lekker in je eigen huis en dan een zoon die voor je kookt, Geniet ervan

 6. Lieve engel en mooi gedicht.
  Ik wens jou ook hele fijne feestdagen toe Berthi.
  Groetjes
  Ines

 7. Gisteravond samen met de bewoners “stille nacht heilige nacht” en “de herdertjes lagen bij nachten” gezongen. Een heerlijke afsluiting na het avondeten. Voor sommige bewoners zeer emotioneel omdat het hun laatste kerst zal zijn. Toen de bewoners naar bed gingen werden we bedankt voor de gezellige avond. Dat is toch een mooi geschenk.

 8. Koningin Beatrix kent duidelijk jouw (en andere) blogs niet Berthi, anders had ze gister toch enigszins andere accenten gelegd! En nu ga ik de log van vandaag lezen.

 9. Wie is opgegroeid met een beeldje van een engel op het dressoir kent de verhalen uit de bijbel van Jozef en Maria, het kindje Jezus en de engelen.
  Wie deze verhalen niet kent vraagt: Oma, zijn engelen net als elfjes uit een sprookje?
  Berthi wat een toeval dat je dat beeldje uit je jeugd weer tegen moest komen.
  Elma

 10. @Hilda, heel fijn dat jij een bijdrage hebt geleverd aan een heel mooie kerst voor deze mensen. Ze zijn je dankbaar!
  @Mieke S, meerdere mensen verbaasde de uitspraak van koningin Beatrix.
  @Elma, het was een jeugdherinnering van mijn moeder. Het stond bij mijn moeder thuis op het dressoir. Voor mij was deze engel nieuw. Ik ben niet opgevoed met de verhalen uit de bijbel.

 11. Hallo Berthi!
  Zojuist jouw “bericht”gelezen en web-log!
  Wat leuk om jouw beeld en mijn gedichtje van de ENGEL samen te zien!
  Straks ga ik kijken bij “Zelf een web-log maken want ik moet weer aan het leren op de computer!!
  Weet je nog van Arcen in het kasteel? Mijn dochters Noortje en Kiki vragen bij het zien van jouw originele kerstkaart: “Mam, is Berthi niet die mevrouw die….” en ja, ze weten het ook nog terwijl ze allebei drie kleine “engeltjes” om zich heen hebben èn allebei een deeltijdbaan; Noortje (Leunen) in de verzorging geest. gehand. bejaarden en Kiki in het onderwijs (Eindhoven).Berthi,we hebben kranen van kinderen, dat moge duidelijk zijn! Maja!

 12. Hallo Maja,
  Ik zie je dochters zo voor me in het kasteel in Arcen. Prachtig was het!
  Dat je dochters mij nog herinneren na zo’n lange tijd. Ik voel me zeer vereerd!
  Heel fijn om te horen dat het goed met Noortje en Kiki gaat. Een druk bestaan hebben ze, een deeltijdbaan en drie kleine engeltjes! Doe je ze de hartelijke groeten van mij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *