Nederland bedolven onder dik pak sneeuw

Vanmorgen schoof ik de gordijnen open en zag ik de sneeuwvlokjes naar beneden dwarrelen, en niet zomaar een beetje. Het bleef tot zeer laat in de middag sneeuwen waardoor ik nu een pak sneeuw van zeker 10 cm zie liggen. Schitterend beeld geeft dit, maar het zorgt wel voor overlast voor het verkeer. Gelukkig kwam ik vanmiddag tijdens mijn sneeuwwandeling slechts een enkele automobilist tegen. De meeste mensen zullen hun afspraak hebben afgezegd en namen de benenwagen om te genieten van een mooie wandeltocht. Ik liet mijn bezoek aan een tentoonstelling voorbij gaan, ook al was het niet zo ver.

Voor de vogels wordt goed gezorgd. In mijn tuin zijn de vetbolletjes in een mum van tijd op. De hele dag waren de vogels druk met eten. Het viel dan ook niet mee om er eentje te vangen voor de lens!

De kinderen hebben de grootste pret in de sneeuw. Tijd om te sleeën. Je weet tenslotte nooit hoe lang je weer moet wachten op een nieuwe kans.

Weer of geen weer, de hond wil naar buiten en het baasje moet mee.

Het grote schaap in het park trekt zich niets aan van de sneeuw. Het is gemaakt door kunstenaar Jules Baltussen uit Westerbeek. Het kunstwerk is in september geplaatst op de natuurspeelplek in het park.

Twee weken geleden is voor de derde keer een fiets van Eline gestolen. Even dacht ik haar fiets gevonden te hebben.

16 gedachten over “Nederland bedolven onder dik pak sneeuw

 1. Mooie foto’s !!
  Dus ook al een hele laag bij jullie, hier 15 cm.
  Oei weer een fiets, hier ook van de week, de zoveelste, gewoon uit de tuin gehaald.

 2. @marian’ne m, vreselijk als er weer een fiets verdwijnt. In totaal zijn er hier al vier fietsen gestolen!
  Een fiets uit de tuin halen is wel erg brutaal.

 3. I dreaming of a white Chistmas, zingt Bing Crosby zo mooi. Nu de sneeuw er eenmaal ligt brengt het wel erg veel problemen met zich mee.
  Mooie foto’s maken op zondag is een prima ideé om dit vast te leggen. In Venlo hebben ze geen lapjeskat maar een lapjesschaap.
  Iedereen die vandaag naar zijn werk moet heel veel sterke toegewenst.
  Als je de deur niet uit hoeft, blijf lekker thuis.
  Misschien ligt er nog wel een handwerkje?
  elma

 4. Voor mij is het wittekerst gevoel al compleet.
  We zaten woensdagavond met SnB te breien in het café, toen het zomaar begon te sneeuwen en met hele dikke vlokken. Binnen een uur lag er 7 cm en toen moesten we er doorheen. Zo mooi.
  En vandaag beginnen we aan dag 5 van de sneeuw. Hier in het noorden kwam er elke dag nog meer bij en ging er niks af, want het dooit niet.
  Balen van de zoveelste geestolen fiets. Kan ik me altijd zo boos om maken, maar dat lost niks op.

 5. Berthi@ Wat betreft de kerstkaarten, maak je er niet druk om. Plaats 1 kaart op je log en je bereikt bijna heel Nederland en wij nemen je het niet kwalijk. Bewaar ze maar mooi voor volgend jaar. Of zijn je jaargericht (2010)?
  elma

 6. Je durft tegenwoordig bijna geen nieuwe fiets meer te kopen ze worden. Ze worden overal gestolen. Zeer vervelend als het je overkomt. Er is weer een paar cm sneeuw bij gekomen. Gisteravond hebben we alvast kerstfeest gevierd samen met de vriendinnen van de zonen. Zeer gezellig. Straks moet ik aan het werk. Vanuit de woning zie ik dat de wegen nog zeer slecht zijn, dat wordt ws lopen naar het werk.

 7. We hebben hier (Sittard) nu eindelijk ook een dik pak sneeuw! Of het met de kerst zo blijft? Het nederlandse weerbericht denkt misschien van wel, het duitse zei gister: waarschijnlijk niet (kans van 30%). We wachten af! De stille rust van eerste kerstdag hebben we in ieder geval gister al gehad. En nu gaan we sneeuwruimen.

 8. we hopen allemaal op een witte kerst, maar……… Hier lag alle openbaar vervoer eruit, en dat was best heftig voor een stad. Fietsen verdwijnen aan de lopende band hier, dwz van de kleinkinderen, en dan maar weer naar de google om iets betaalbaars te vinden. Mooie mees en vrolijke plaatjes .

 9. Vandaag is het ook de begindag van veel geitenleed . Een rood of groenkruis op het lijf van de dieren , en dat is dan de beslissing hoe het met ze af zal lopen .
  Veel leed voor die dieren en natuurlijk voor de boeren met zo,n bedrijf .
  Toch vraag ik mij ernstig af moet dit zo door gaan , grote massa.s dieren fokken alleen voor het bekkie van wat mens heet .

 10. Ook ik heb vanmorgen plaatjes geschoten. Met een stralend zonnetje is het móói!!
  Maar ik ben wel blij dat ik thuis kan blijven. Hoorde 2 sirenes tegelijk vanmorgen. Dus dat is minder leuk.
  Ook hier is een keer een fiets gestolen.In die tijd had ik er 2, een in Eindhoven voor kamer/werk en eentje thuis.
  Na ruim een jaar kreeg m’n moeder een telefoontje van de politie. (Ik was ondertussen al getrouwd en het huis uit) Wat ik toen weer op kon halen op het bureau….nee daar kon ik niet meer op fietsen.
  Gerrie je hebt gelijk. Wij waren maar kleine boeren met onze 50 koeien. Maar we konden er de kost mee verdienen en we waren tevreden. Als we nu zouden beginnen kon dat niet. Dan moest het ook groter zodat er genoeg geld verdiend kon worden voor alle kosten en zelf ook leven.

 11. Wat een ellende, al die gestolen fietsen, bedoel ik. Ik vraag me wel altijd af waar blijven toch al die gestolen fietsen? Wie koopt die toch?
  Het winterse weer is prachtig. Maar o al die arme mensen die erop uit moeten. Het is geen pretje kleumen op een perron of uren in de file. Mijn zoon heeft vrijdag anderhalf uur over 800 meter gedaan. Dan is de sneeuw niet leuk meer. Hier in Den Haag reed gisteren geen openbaar vervoer. Het gaf een beetje het autoloze zondag effect uit de jaren van Den Uyl. Wie kan zich dat nog herinneren. Er staan hier metershoge sneeuwpoppen in de straat. Dat kan zo zonder verkeer.
  Anneke SK

 12. Gisteren heb ik nog genoten van een mooie dieren verzorging .Ik was helemaal in Borneo bij de Orang-Oetan,s , zo maar een half uurtje geheel onverwachts .
  De TV zou ik uit zetten en soms ga ik nog wel eens even verder rond snuffelen , of er toch nog iets is van belang .
  Zo zag ik hoe prachtig ze bezig zijn met deze dieren , wat een zorg .
  Het begon zo grappig een groep jonge mensen met manden op hun rug , waar jonge Orang-oetan,s in zaten , sommige droegen zo nog enkele apen die hun lange armen om de hals van de verzorgers vast hadden .
  Bij een eerste aanblik was het alsof ze een enorme bruine pluizige massa meedroegen .
  Ze kwamen uit een huis en ik wist even niet wat ik zag . Waar gingen ze heen , wel ja naar de apenbaby creche . Op een plek buiten samen met de verzorgers werden ze er bezig gehouden en kregen hun voeding .
  Er is opvang van oudere dieren en ze worden met liefde verzorgd totdat ze weer de jungle in kunnen .
  Wel even iets anders dan al de sneeuw hier , maar het uitzicht naar het park is prachtig . Gisterochtend was het overal urenlang stil en in de middag kwamen mensen meer naar buiten en kinderen die in de sneeuw rolden .
  Soms met hulp van een ouder werd er een sneeuwpop gemaakt . Het moet ook een beetje geleerd worden alsmaar rollen totdat er een begin van een dikbuiksneeuwman ontstaat .
  Aan de overkant zag ik een heel jong stel met een kinderwagen naar buiten komen .
  Ze hadden heel wat moeite om de wagen voort te duwen in de sneeuw . En wat ging er gebeuren de kinderwagen werd ergens langs de stoep geparkeerd en Pa en Ma vermaakten zich in de sneeuw elkaar met sneeuwballen bekogelen . Af en toe even naar de kinderwagen een beetje met de wagen schommelen en stonden de twee samen erg lief te doen . Ik stond hier binnen maar zorg voor je kind , houd je kind in de gaten . Soms holden ze echt een heel eind verder . Nou ja ik was bezorgd en zou bijna naar beneden gaan .
  Maar ik kom nu de deur helemaal niet uit en de galerij was spiegelglad .
  Vrijdag moest ik moeite doen om iemand te vinden die de post even van beneden kon halen .
  Ik ging de buren bellen , ik kreeg geen gehoor . Nog een paar keer geprobeerd .
  Toen dacht ik even in de deuropening wachten of er iemand langs komt .
  Een Meneer die ik wel vaker zie , woont aan de andere kant van de lift , groette ik en vroeg hem of hij erge haast had . Hoe zo , nou ik durfde echt niet over de drempel . Hij vond dat het best kon en schuurde wat met zijn voet over de gallerijvloer . Vlak langs de muur en het hek vasthouden dan zal het best gaan .
  Mijn antwoord , nou ik durf het niet en deed de deur weer dicht . Zo ik voelde voor het eerst dat ik mijn neus erg had gestoten zoveel mensen staan klaar om me te helpen omdat de deur naar het trappenhuis een erge dranger heeft .
  Maar ik wist nog een aardige meneer die ergens lager woont en zijn telefoon nr had ik . Hij was er binnen een paar tellen .
  Zaterdag heb ik het maar gelaten en vanmorgen kwam er een jonge vrouw van de kerk om mij de kerstgroet te brengen, altijd in de vorm van een plantje of bloemen .
  Ze vroeg direct kunt U zich wel redden met dit weer als u er niet uit kunt . Ze ging voor mij de post halen .
  Dus ik kan nog een paar kranten doorwerken .
  Ik heb liever niet dat de brievenbus te vol is . Boodschappen is geen probleem , dat laat ik bezorgen en zo kan ik de winter wel door komen . Ik ben tevreden als de verwarming het doet en er is water en licht en genoeg eten in huis . Er zijn mensen die het slechter hebben .
  Nu nog even wat drinken maken en naar een programma kijken over beter slapen , misschien hebben ze nog een goede tip voor me .
  Vergeet bijna te zeggen dat ik de foto,s van Berthi prachtig vind .
  Je hebt weer mooie plaatjes gevangen .
  Minder mooi het verhaal van de verdwijnende fietsen . Wat een ergenis eigenlijk , waar gaat dat heen , niks is er meer veilig .
  Daar heb ik nu weer geen zorgen over een fiets is al jaren afgeschaft en geen auto meer voor de deur .
  Ben benieuwd wat iedereen vandaag bezig hield op deze witte Maandag .
  Doe het allemaal rustig aan en voorzichtig buiten !

 13. @elma, ik heb je raad opgevolgd en ben thuisgebleven. Wel heb ik veel sneeuw geruimd.
  Het jaartal 2010 staat op de foto! de kaarten gaan dus dit jaar op de bus en het is toch leuk om een kaartje op de deurmat te vinden?
  Ik moet wel zeggen dat geen traditionele nieuwjaarskaart is. Zeker niet geslaagd voor iedereen.
  Afgelopen zaterdag kocht ik adresstickers. Handig, dan kan ik de adressen printen. Laat ik nu de verkeerde genomen hebben. Dus, vandaag alle enveloppen geschreven. Peter bracht vandaag nieuw wit papier mee waar de foto opgeplakt wordt. Morgen naar de Hema en hopen dat de foto’s nu goed zijn.
  Het gaat dit jaar niet van leien dakje.
  @Tijm, heerlijk als je binnen met een breiwerkje bezig bent en buiten sneeuwt het. Mooi! Het moet alleen niet van die vieze troep gaan worden want dan is de aardigheid er snel af.
  @Hilda, met dit weer kun je beter lopen dan fietsen of autorijden.
  Het is niet te hopen dat we morgen ijzel krijgen. Op dit moment regent het hier.
  @Mieke S, door het weer van gisteren had je inderdaad de stilte van een kerstdag.
  @Basje, de bussen reden hier vandaag weer.
  Heel naar dat overal zoveel fietsen worden gestolen.
  @Gerrie, heel goed dat je zelf er niet op uit gaat. Je moet er toch niet aan denken om een val te maken. Gelukkig heb jij veel lieve mensen om je heen die je een handje willen helpen.
  Nu heb je het over dierenleed. Vanochtend werden wij geconfronteerd met klein dierenleed. Wat gebeurde er? Een koolmeesje vloog tegen de ruit. Pardoes viel hij met zijn kopje en lijfje in de sneeuw. Je zag alleen zijn staart nog. Was hij dood? Thijmen zag hem voorzichtig bewegen. Wat moesten we doen? Naar buiten gaan en hem pakken? Op zo’n moment ben ik een held op sokken. Maar… het bleek een sterk vogeltje te zijn. Enkele minuten later lukte het hem om uit de sneeuw overeind te komen en vloog hij weg.

 14. Berthi, als hier zoiets gebeurt moet ik snel zijn want de katten kennen dat geluid ook. En ze weten vaak óók waar te zoeken. Ik zet zo’n vogeltje dan hoog weg en zorg dan voor afleiding door wat kattenbrokjes te geven. Dat werkt eigenlijk altijd!

 15. Berthi in tegenstelling tot de foto van de washangende dame in je laatste logje krijg ik het van deze foto’s helemaal warm…van genoegen! Maar wat vreselijk van Eline’s fietsen die steeds gestolen worden.

 16. wat is het mooi buiten! de hele wereld is in een tragere versnelling gekomen en er heerst een soort solidariteit tussen de mensen. men lacht naar elkaar en maakt praatjes met vreemden … een echte kerststemming!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *