Kerst- en nieuwjaarskaartengala

Nu dacht ik op tijd begonnen te zijn met de nieuwjaarskaarten… Foto uitgezocht, tekst erbij en hupsakee bestellen bij de HEMA. Nu wilde ik de foto net iets anders dan anders. Een mooi wit randje rondom leek me aardig. Eenvoudig zou ik zeggen. Afgelopen woensdag haalde ik de foto’s op. Verkeerd gegaan. De drie enveloppen met foto’s gaan retour. Opnieuw afdrukken. Vandaag de foto’s opgehaald. De slimmerikken hebben de foto’s uit slechts één envelop verbeterd. Twee enveloppen zijn vanavond retour gegaan. Als alles goed gaat kan ik dinsdag de overige foto’s ophalen…

Ondertussen vallen de kerst- en nieuwjaarskaarten binnen. Heerlijk om bij een kopje koffie de post te bekijken en te lezen. Allemaal mooie lieve post. Dank je wel! Voor mijn kaart moet je dus geduld hebben. Maar ach, dat ben je van mij inmiddels wel gewend…

Omdat ik mijn kaart nog niet kan laten zien, nam ik vandaag enkele stuks uit de stapel en zette deze op de foto. Op de eerste foto zie je een beschermengel voor 2010, geborduurd door Janny. Mooi motief, fraaie kleurkeuze. Heel stijlvol!

Hierboven zie je het schitterende ontwerp van Han van den Broeke. Hij was een verzamelaar van de Walcherse dracht. Zijn collectie is dit jaar in het bezit gekomen van het Zeeuws Museum.Een zeer actuele kaart.
Een ‘geborduurde’ kaart uit de collectie van Tesselschade-Arbeid Adelt.
‘De Blauwe Grot’ van Riemke. ‘Over de hele wereld worden er duizenden baby’s ’s nachts geboren.’

18 gedachten over “Kerst- en nieuwjaarskaartengala

 1. Wat een mooie kaarten. Zo verschillend in stijl, maar allemaal raken ze!
  Hopelijk komt het goed met je kaarten. Vervelend zeg.

 2. Het lukt mij helemaal niet de kaarten voor kerst . Er zijn veel mensen jarig deze maand en er is een jong geborene in de familie , dat gaat voor . Voor zover het gaat dus veel per e-mail en de telefoon . Helaas bij het ouder worden zijn er leeftijdgenoten die het minder goed maken .
  De kaarten die je hier toont zijn prachtig . Bij mij zijn er ook al heel wat in de brievenbus gegleden . En sommige zijn echt een verrassing . En dat ik niet vergeten wordt !
  Of een envelop gevuld met een krantenknipsel , met verhaal met foto,s van familie die het goed doen in zaken . Dan zie ik zo maar een neef die ik in tijden niet gezien heb . En attent dat mij dit knipsel werd toe gezonden door weer een ander familielid . Ik denk meteen ook aan het jaar dat ze plotseling een zoon / broer verloren die op laaghartige wijze om het leven werd gebracht hier ver vandaan .
  Want al gaan zaken goed , dit leed gaat nooit over .
  Deze maand van het Kerst gebeuren brengt mee om terug te blikken over lang vervlogen tijden die zo snel voorbij gingen .
  Voor vandaag een goede Zondag gewenst !

 3. Elke kerstkaart heeft ook weer een verhaal en je hebt ons een paar prachtige kaarten laten zien.
  Wat een pech Berthi met je foto’s, de fotocentrale heeft nu een topdrukte en er gaat wel eens wat fout.
  Elk jaar neem ik mij voor om op tijd te beginnen met de kerstkaarten. Er gebeurt altijd wat zodat het niet lukt. Printer kapot, op de oude computer waar de adressen staan geen USB poort. Het importeren lukt niet en ga zo maar door. Nu werk ik met een Dymo LabelWriter, wat prima werkt. Alleen alle adressen heb ik opnieuw in moeten voeren.
  Dus volgend jaar moet het prima werken?
  elma

 4. mooie kaarten. Ik verzamel het hele jaar door van alles en zoek dan in de advent een en ander bij elkaar.Jammer dat de foto centrale niet precies werkt, Is toch ook voor hen een schadepost, Fijn voorbereidignsweekend, basje

 5. wow wat een leuk idee jouw kaart!!!!prachtig evenals de anderen die je laat zien

 6. Dit jaar is het de eerste jaar dat ik maar twee kerstkaarten heb gemaakt. Het wilde dit jaar niet lukken. Ook heb ik minder geur/kerstzakjes gemaakt. Volgend jaar beter.Ik krijg toch nog altijd een warm gevoel van binnen met al die kerstkaarten die binnen komen. Omdat ondertussen de meeste ooms en tantes al overleden zijn proberen we via de kerstkaarten met de familie nog contact te houden. Tot nu toe gaat dat goed.

 7. Prachtige kaarten!
  Pech zeg met je fotokaarten. Maar ja, het blijft voor een deel toch mensenwerk.

 8. wat een leuk motief op die kaart van janny!
  ze hebben er wel een boeltje van gemaakt bij de HEMA maar hopelijk is eind goed, al goed!

 9. Wat een pech met je kaarten. Ik zag gisteren in Zutphen een etalage van een modezaak; helemaal behangen met kerstkaarten. En één van de etalagepoppen had zelfs een schitterende jurk aan gemaakt van kerstkaarten!

 10. Mooie symboliek in de kaart van Janny. Als een pluisje….het jaar is al weer om!
  Wat zeggen ze altijd…driemaal is scheepsrecht….dus nou moet het goed gaan met je kaarten.

 11. Wat ontzettend frustrerend Berthi dat de bestelling van je kaarten zo mis ging en je nu in tijdnood komt.
  Je laat prachtige kaarten zien en eigenlijk is het te gek dat we zoveel kaarten versturen, hoe leuk het ook is om te doen en ze ook te ontvangen.
  Wij schreven vandaag ruim 130 kaarten en dan heb ik de bloggers nog niet kunnen schrijven. Ik ga er ook veel te laat mee zijn, het is niet anders. De wensen voor het nieuwe jaar kunnen gelukkig nog lang verzonden worden. Sterkte met jouw kaarten Berthi!

 12. Wat een pech.
  Leuke kaarten.
  De mijne zullen helemaal niet aankomen want ik verstuur ze niet meer.
  Maar vind het toch altijd leuk om ze te ontvangen, das wel dubbel hé.
  Ik stuur al vaak post en in het begin van het nieuwe jaar doe ik daar de beste wensen bij !!;-)

 13. @Tijm, de diversiteit is erg leuk en mooi. Leuk dat iedereen zo zijn eigen stijl heeft.
  Onze kaarten kost dit jaar extra veel tijd die ik snel ben vergeten als het uiteindelijk maar goed komt.
  @Gerrie, een zeer bewogen jaar voor je!
  @Elma, jouw kaart was een verrassing en ik kan meteen aan de slag want het patroon werd erbij geleverd! Mooie compositie vind ik het, maar of ik nu draad en naald meteen tevoorschijn haal om de kerstkaarten te gaan borduren voor volgend jaar… Ik denk het niet!:-) Uiteraard bewaar ik het!
  @basje, op de fotocentrale hadden ze het meteen goed kunnen doen, maar helaas! Uiteindelijk wordt de foto niet zo als ik het had willen hebben. Het zij zo.
  @hilly, er staat nog geen kaart van mij bij! Die komt nog. Jouw kaart ligt gezellig bij de andere.
  @Hilda, post ontvangen is (bijna) altijd leuk!
  @Saskia, jouw kaart is echt super! Eentje die helemaal bij je past. De kaart zal je binnenkort wel op je blog laten zien.
  @Simone, die kaartenjurk had ik best willen zien!
  @ine, mooi, lief, stijlvol, mooie symboliek, is te vinden in de kaart van Janny.
  @marijna, wat heb jij een vouwwerk verricht met je kaarten. Prachtig!
  @Corrie, als we zoveel kaarten versturen houden we de postbodes voorlopig aan het werk!?

 14. @marian’ne m, jij verstuurt al zoveel post en je moet je niet verplicht voelen om kerstkaarten te versturen. Maar… er gaat een kaart richting marian’ne m. Nu hopen dat de postbode je huis niet voorbij loopt!:-)

 15. Mooi hoor al die kaarten en wat hebben we prachtig weer. Ik geniet er in ieder geval van.

 16. Wat een mooie kaarten. Vooral de symboliek van de kaart van Janny. Ik vind deze heel speciaal. Waar kan ik het patroontje van deze engel vinden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *