Kerstpakket 2009

Het kerstpakket 2009 zal voor velen anders zijn dan andere jaren. Misschien is het kerstcadeau achterwege gelaten vanwege de crisis óf koos het bedrijf voor een kleinigheidje om je op deze manier te bedanken voor je inzet van het afgelopen jaar óf het gaat juist erg goed met de zaak en pakken ze groot uit. Bij het bedrijf waar Peter werkt was enkele maanden geleden besloten om het kerstpakket te laten vervallen. Bezuinigingen! Des te groter was de verrassing afgelopen dinsdagmorgen toen Peter bij de poort van zijn werkplek een blank houten kistje, met daarin een fles wijn, kreeg aangeboden.

Eline werkt naast haar studie bedrijfskunde één dag in de week in een ziekenhuis in Nijmegen. Voor het kerstpakket mocht zij kiezen uit één van de vier kernwoorden: betrokken, professioneel, gedreven en grensverleggend. Bij Eline past ‘betrokken’ en het speciale cadeau van het Wereld Natuur Fonds symboliseert bij uitstek dit thema. Eline adopteert een orang-oetan. Een bijzonder cadeau voor de toekomst voor de natuur. De orang-oetan staat symbool voor ál die kwetsbare dieren en natuurgebieden op aarde. Het kerstpakket hield nog meer in. Als spelletjesfanaat kreeg Eline het DVD bordspel Jungle Life van National Geographic.

17 gedachten over “Kerstpakket 2009

 1. Fijn dat Peter toch nog een kistje kreeg, pas maar op dat hij niet TEUT wordt.
  Eline kan nu haar aap knuffelen, of is het een standaard pakket zonder knuffel?
  Wat er allemaal geen acties bedacht worden voor het goede doel.
  elma

 2. tich nog een blijk vab waardering voor allemaal en wat krijgt de “huidvrouw”, of i s onze beloning een tafel met tevreden smikkelende mensen in kerstsfeer, fijne week, basje

 3. Het schijnt typisch nederlands te zijn, die kerstpaketten. Ik gun ieder het zijne maar van mij hoeft het niet. In de jaren dat we ze nog kregen belandde het meeste bij anderen of in de vuilnisbak. Uiteindelijk koos men ervoor om de werknemers te laten kiezen uit diverse soorten cadeaubonnen of een gift aan een goed doel. Iedereen tevreden.

 4. Er wordt veel bedacht om zo mogelijk op veel plaatsen in de wereld wat hulp te kunnen bieden voor een beter leven voor mens en dier . En zo brengen ze een deel van de kerstpakketten eigenlijk de wijde wereld in of wat dichterbij .
  Is het pakketten gebeuren ook niet een beetje te ver gegroeid . Een aardigheid is goed maar hoe kun je mensen blij maken met soms dingen die ze nooit zullen gebruiken .
  Het flesje wijn zal wel opraken denk ik en dan heb je nog een opbergkistje over , is ook nooit weg !
  Samen aan een wijntje kunnen jullie denken aan de Orang -Oetan die nu geholpen zal worden . Na een Kerstdag beleven kan de dag besloten worden met een spel om je samen even in de jungle te voelen .
  Ik moet nu denken aan kinderen die mee doen aan het project schoenendoos .
  Op een provinciale uitzending zag ik er een verslag over . Kinderen vertelden hoe ze het gedaan hadden en toen er aan een meisje gevraagd werd , waar gaat jou schoenendoos heen , was haar antwoord naar malaria .

 5. Er zijn tegenwoordig zoveel mensen die een gat in de lucht zouden springen als ze een kerstpakket zouden mogen ontvangen. Ideetje?

 6. Heel origineel !!
  Aa ben weg van apen en zeker de melancholische oerang oetang.
  Hier zijn al veel pakketten gepasserd door de jaren heen met 5 jongeren met allerlei bijbaantjes.
  Veelal wordt er een groot deel niet van gebruikt. Er was ook een tijd dat in ons gezin, toen we het niet zo breed hadden, we er erg naar uitkeken.
  Het vreemdste dat ik eens kreeg was een hele dikke vette, wel verse, paling in mijn geboorte dorp, een visserdorp.
  DD heeft keuze bonnen gekregen en koos dit jaar de DVD serie earth planet, erg mooi.

 7. Op de prachtige huisjes Quilt van Mien zag ik ons huis waar ik ben opgegroeid .
  Vandaag is het de dag dat er in 1937 in dat huis een meisje geboren werd .
  Er kwamen veel cadeautjes ter ere van de jonggeborene .
  Vaders collega was een man die zeer origineel iets te bedenken .
  Er kwam een echte krentewegge en daarbij gevoegd een eigen getekende landkaart van Nederland met een rondvliegende ooievaar heel voorzichtig met een babytje meedragend in zijn bek .
  De ooievaar maakte heel precies een landing bij de plek van ons huis en zo kwam het kindje binnen .
  Bij de landings baan stond geschreven HET KERSTKINDJE IS GELAND !
  Heel wat jaren later toen dat kindje al volwassen was is zij naar een ver land vertrokken en verblijft er nog steeds .
  Straks zal ik een mooie E-mail sturen zodat het op tijd mag arriveren , want nu ligt ze wellicht nog te dromen . Wat later hier en voor daar ver niet al te vroeg hoop ik de telefoon te nemen en zal er nog eens een lang gesprek volgen met zeker veel over vroeger .

 8. Leuke dingen en wel goed dat je nog iets krijgt het is wel een waardering voor je werk.

 9. Mijn kerstpakket is binnen en de schenker ben ik zelf. Deze week was mijn plan om naar Amsterdam te gaan naar de tentoonstelling “Aan het Russche Hof” in de Hermitage. Ik voelde een beetje bronchitus opkomen (volgens Ton ligt dat aan de weersberichten) en besloot de reis niet te maken. Om mij zelf te troosten bestelde ik het boek van Jan Houtman, wat zeker een aanrader is, prachtig. Het is Uniek dat een dergelijk prachtig boek door 1 persoon bij elkaar is geborduurd, Theo Spaan mag er trots op zijn dat hij dit gedaan heeft en ons allemaal mee laat genieten.
  Bij Naald & Draad in Roermond heb ik het boek besteld, wat na twee dagen al binnen kwam. Supersnel van Sabine. Jullie weten dat je nu voor al je handwerkboeken bij Naald en Draad terecht kunt nu zij de boeken van Handwerkwereld heeft over genomen. Je kunt dan op één plaats je materiaal en boeken kopen.
  elma

 10. Dit jaar kregen we voor het eerst weer een oudewetse kerstpakket. Geen kledingstukken met een firma-naam erop. In het pakket zaten alleen voedingsmiddelen in wat in elk normaal huishouding wordt gebruikt. DH krijgt nooit een kerstpakket van zijn werk. Vroeger kreeg mijn vader altijd een rollade en een kerstkrans van zijn fabriek. Dat was dan ook de enige keer per jaar dat we rollade aten. Karbonade werd de tweede kerstdag gegeten. Ook karbonade’s kwamen alleen met de feestdagen op tafel. Als toetje werd vaak uitgelekte yoghurt met coctailvruchtjes gegeten. Helaas kregen we daarop klop-klop in plaats van echte slagroom. De uitgelekte yoghurt maak ik nog wel eens voor een bijzonder gelegenheid. Heeft toch wel wat als je de emmer ziet met een theedoek er over gespannen. Een stukje nostalgie.

 11. dit jaar staan er enkele pakketten onder de boom, het doet me niet zoveel. Het grootste kerstgeschenk dat ik nu heb is dat Milan mijn zoon weer thuis is na twee weken ziekenhuis. Dankbaar dat hij na een zwaar scooterongeval nog bij ons is en er goed herstel mogelijk is.

 12. Elma, ik wilde morgen(zondag) naar de Hermitage met mijn moeder, maar de weersvooruitzichten zijn zo slecht dat we er helaas vanaf zien. Hopen dat het lukt om voor half januari nog te gaan.

 13. Noor@ net heb ik je site bezocht en geschrokken van het ongeluk van Milan.
  Wij wensen jullie erg veel sterkte met het herstel. Niet alleen lichamelijk maar geestelijk krijg je ook een klap te verwerken. Gelukkig dat jullie hem nu weer thuis hebben en er voor hem zijn.
  elma

 14. Gerrie@ Bij het lezen van de reacties las ik dat je verweg zusje vandaag jarig is. Van harte gefeliciteerd. gelukkig is er telefoon en kunnen jullie met elkaar bellen en over vroeger praten.
  Praten jullie samen ook het Sallands dialect?
  elma

 15. Elma , nog maar net heb ik een heel lang verhaal aan haar verzonden . Het gaat over de dag van haar geboorte en nog vele gebeurtenissen daarna .
  Er kwam steeds meer naar boven , dus ik bleef maar schrijven en ondertussen een hapje eten en een soepje erbij .
  Er wordt wel Hollands gesproken , maar natuurlijk heel vaak in dialect en zij schrijft ook vaak in dialect . Dat is best moeilijk , proatn geet better in plat .
  En door de telefoon kunnen we lachen dat de lijn er van trilt , het schalmt over Oceanen !
  Wel bedankt voor je felicitatie !

 16. @mieke s, de kerstpakketten uit het verleden bestonden vaak uit dingen die niet altijd werden gebruikt. Etenswaren kwamen in de kast terecht na een jaar verdween er alsnog het een en ander in de vuilnisbak. Jammer. De laatste tijd werd er zelfs bij Peter op het werk volledige kerstpakketten te koop aangeboden.
  @Gerrie, ik ben het helemaal met je eens. Ik vind een flesje wijn meer dan voldoende en die wordt zeker opgedronken! We zorgen ervoor dat we niet teut worden!:-)
  @Marian’ne m, een paling zou niet aan mij besteed zijn en aan de rest van het gezin ook niet. Ik denk dat die paling op een verkeerde plaats terecht zou komen.
  Prachtig cadeau heeft DD gekozen!
  @Gerrie, van harte gefeliciteerd met de verjaardag van je zusje! Heerlijk dat er telefoon en e-mail bestaat.
  @Elma, wat jammer dat de reis naar Amsterdam niet door kon gaan!
  Ik hoop dat je de tentoonstelling voor het einde nog kunt gaan bekijken. Hij is zo mooi!
  @Hilda, een nuttig kerstpakket! Heel goed!
  Uitgelekte yoghurt… ik kan me daarnog niet zoveel bij voorstellen. Mmmmmmmm, ik weet niet of dat mij zal smaken!:-)
  @Noor, ik schrik van je bericht! Vreselijk wat er gebeurd is met Milan. Heel fijn dat hij nu thuis komt. Heel veel beterschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *