Adventskrans en sneeuwhuisjes

Sommigen zijn laat met hun kerstvoorbereidingen, zoals ik bijvoorbeeld, anderen hebben een perfecte planning zodat zij nu al kunnen genieten van de kerstsfeer. Mien B. is er op tijd bij. De adventskrans hangt ze op de eerste zondag van de advent op. Dit is het begin van de kerstvoorbereiding. Het werkstuk is ongeveer 60 x 65 cm. Patchwork machinaal, het quilten met de hand met goudgaren. In 1994 maakte Mien B. de adventskrans.

De sneeuwhuisjes maakte Mien B. in 1998. Het werkstuk is 75 x 75 cm. Patchwork machinaal, sterren gequilt met de hand. Voor het ‘sneeuweffect’ gebruikte Mien B. dunne badstof.

19 gedachten over “Adventskrans en sneeuwhuisjes

 1. Weer schitterend werk van je Mien B. De kleuren zijn heel mooi in balans. De sneeuwhuisjes zijn erg charmant mede door het grappige sneeuweffect dat je hebt gemaakt. Mooie tinten blauw heb je gekozen en de gequilte sterren zijn stijlvol!

 2. Twee hele gezellige quilts Mien.
  Het voordeel van Kerst is dat het ieder jaar weer terugkomt,dus ook met een slechte planning heb je later nog iets aan je kersthandwerk.

 3. Mien wat prachtige kerstmotieven. En het past precies bij het weer van vandaag. Een laagje sneeuw maakt alles zo helder en schoon. Ook het laagje sneeuw op jouw quilt maakt het beeld af.

 4. De quiltjes van Mien hang je elk jaar weer met plezier op. In mijn gedachten is het nog maar net geleden dat de kerstballen weer opgeruimd zijn. Wat gaat een jaar toch snel voorbij. In het noorden is alles ontregeld door de sneeuwval.
  elma

 5. Ik kan daar ook zo van genieten: de kerstquilts uithalen en overal weer ophangen. Alleen jammer dat ik geen tijd heb om ieder jaar een nieuwe te maken! Ik vind vooral de huisjes leuk, die kun je ook langer laten hangen!

 6. De postbode blijft zijn werk toch doen en brengt mij net een aantal kerstkaarten en de nieuwe ANNA 1 januari 2010, dus lekker lezen. Mijn sneeuwruimers zijn al druk bezig en voor mijn raam verschijnt een sneeuwpop, gemaakt door kleinzoon die niet naar school kan door de sneeuw. Er zijn nog heel wat mensen onderweg die al uren vast zitten in hun auto en gedacht hebben het valt wel mee. Wij hebben hier al eerder ingesneeuwd gezeten, toen waren er nog geen mobieltjes en internet. Zolang er maar stroom blijft houden wij contact met de wereld.
  elma

 7. Dennis@ vrijdag 2 april ga ik naar je op zoek, op de bloemenmarkt in de stad Groningen.
  Je hebt dan vast wel mooie bloemen voor mij te koop.
  Leuk dat je bij Berthi een reactie geeft, gelijk de site bezocht.
  groeten vanuit een besneeuwd Groningen.
  P.S. de sneeuwpop is een Iglo geworden waar opa en kleinzoon druk mee bezig zijn.
  elma

 8. heerlijk, die sneeuwhuisjes.
  ik ben er altijd erg laat mee. misschien lukt het om morgen een boom te kopen …
  de sneeuw werkt wel mee om kerstsfeer op te roepen …

 9. @elma, op nu.nl was te lezen dat de jeugd in het noorden van het land niet naar school kon. Sneeuwvrij dus. Weer wat anders dan ijsvrij!:-)
  Hier is nauwelijks sneeuw gevallen. De sneeuwgrens lag ergens ter hoogte van Nijmegen.

 10. Gisteravond tegen 19.00 uur werd ik gebeld of ik nog kon werken. De griep grijpt duidelijk om zich heen. Tijdens de rit op mijn fiets begon ik steeds meer op een sneeuwpop te lijken. Op de afdeling werd onthaald met drie dikke zoenen van mijn collega. De dik pak sneeuw ligt hier nog.

 11. Wat leuk het patchwork van Mien hier te zien, die huisjes zien er erg leuk uit! Echt kerstsfeer met sneeuw op de achtergrond, net echt als ik naar buiten kijk!

 12. Mien , je brengt hier al helemaal een Kerstsfeer !
  Ik was hier al menig keer langs gehold , het was een bar druk weekje .
  Nu zie ik steeds meer op het prachtige quiltwerk van Mien !
  De krans zo mooi doorgequilt en in de hoeken die piepkleine blokjes met aan de krans ook nog eens van die kleine blokjes in goud of zilver , dat heeft de foto even wat minder duidelijk vertaald .
  De huisjes quilt helemaal van vandaag met de besneeuwde daken !
  Ik kan geen enkel huis hetzelfde vinden , allemaal verschillend .
  Ik kan er ons huis in vinden waar ik ben opgegroeid en een twentse boerderij , je blijft kijken
  Het sneeuw effect is prachtig .
  Alles is zo mooi gecombineerd met de gequilte sterren in de rand , alle hoeken zo keurig recht .
  Mien ik strooi nu met kerstpluimen voor je prachtig werk . Dank dat je het ons getoond hebt !
  Berthi dank dat je een plekje aan de muur vrij maakte voor de kleden van Mien !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *