Guirlande anders

Met z’n allen zijn we druk met de voorbereidingen voor de kerst. Kerstboom in huis halen en aankleden, op zoek naar kerstkaarten, kerstmenu samenstellen, sopje door het huis halen… we komen tijd tekort of je bent op tijd begonnen net als Martha B. Zij wilde dit jaar eens wat anders dan de traditionele guirlande van dennenappels. Het moest goedkoop en snel uit te voeren zijn. Zij pakte drie oude boeken, scheurde de bladzijden eruit, vouwde ze losjes dubbel en haalde er bloemistendraad door. Magnifiek idee!

29 gedachten over “Guirlande anders

 1. mmmmm….tja, bladzijden uit boeken scheuren….ik ben een vreselijke boekenwurm en zal dat toch niet gauw doen…er is vast wel ander papier te bedenken om dit op zich leuke idee mee uit te voeren. Ik denk nu zelf plots aan dat mooie ribbelpapier dat je tegenwoordig kunt krijgen. Zou ik liever nemen dan. sorry voor dit kritische reactietje, maar boeken….

 2. Boeken!!!
  Nee dat kan ik niet. Dan pak ik wel iets anders. Lege theedoosjes of zo.

 3. Ik doe niks aan versiering , maar als ik zo,n slinger zou bedenken dan nam ik lege kartonnen verpakkingen van bijv soep maizena en noem maar op dan is het ook nog eens kleurig en fleurig .
  En wat te zeggen van gewoon krantenpapier misschien op een andere wijze gevouwen .
  Er is zoveel te bedenken .
  Het hele jaar hangen hier enkele kleine ornamentjes aan de wand , die ik zelf gemaakt heb van kerststofjes .
  Na de feestagen zal ik ze opbergen en dan begint er misschien heeeel langzaam een fase van niet meer te hoeven kamperen .
  Alles bij elkaar kan het nog wel een driekwart jaar duren . Nou ja ik ga maar stap voor stap door het leven , zien hoe het zal gaan .

 4. @Gerrie, wat fijn dat er nu eindelijk het eind in zicht komt van de renovatie. Ik kan me voorstellen dat je het ‘kamperen’ zat bent!

 5. origineel idee.
  Ook ik zo geen boek kunnen verscheuren.
  We kunnen ook dé blauwe enveloppen daarvoor gebruiken 😉

 6. Als je wilt kun je voor een habbekras wel aan boeken komen. Ik vind de slinger een orginele idee. Doet me denken aan Charles Dickenson. Waarom weet ik niet. Gisteren op de fiets naar “het Goed” het was ook zulk mooi weer. Daar nog handwerkboeken gekocht en een klein borduurring van hout. In de map van haken uitgave van atlas staan prachtige haakmotieven die je eventueel ook kunt borduren. Ik vermaak me wel de eerste dagen.

 7. he gelukkig je bent weer in beeld …gisteren laadde hij niet op en zag ik alleen je links hier aan de linkerkant,zoals het er soms uitziet als iemand is gestopt ,dus ik schrok me rot!!!hahahhahah
  maar nee gelukkig niet…en dan nog wel zo’n leuke boekenguirlande, erg origineel Martha!!

 8. Ik wist niet eens dat een guirlande van dennenappels traditioneel was, laat staan een van boekenpagina’s. Toch geen gek idee! Er zijn behoorlijk wat waardeloze boeken die daarvoor geschikt zijn.

 9. Een tip! Ga tussen Kerstmis en Nieuwjaar even kijken bij de Bijenkorf – als je er een in de buurt hebt. Uitverkoop kerstkaarten op grote schaal! Dan hoef je volgend jaar niet te zoeken in alle hoeken…

 10. Leuk idee! Je hoeft er natuurlijk geen boeken voor te gebruiken. Telefoonboeken doen het ook, zoals je al zei. En voor meer kleur kun je ook catalogussen, Sinterklaasfolders en Allerhandes nemen.

 11. Ha! gelukkig alternatieven genoeg…en dan is het een leuk idee en inderdaad, je kunt met papier prachtige dingen doen, omdat het zich zo wonderbaarlijk gedraagt als je het vouwt. Het wordt dan vaak ontzettend sterk. Fascinerend toch?

 12. eva dan moet ik je teleurstellen er is geen uitverkoop van kerstkaarten hoor bij de bijenkorf,die gaan gewoon retour leverancier ,net als vorig jaar….
  hooguit worden de kalenders afgeprijsd….

 13. Hilly, vorig jaar was er deze tijd die ik aangaf volop te koop in de Bijenkorf in Amsterdam en daar hebben we dus vlijtig gebruik van gemaakt.

 14. Leuk idee! is ook prachtig met bladmuziek! (of blanco papier om zelf bladmuziek te schrijven, als je je oude pianoboeken niet wilt verscheuren) En anders print je bladmuziek uit en maakt het “oud” met een gebruikt senseopadje of theezakje (gewoon mee stempelen)

 15. oh wat raar joh ,nou ja fijn voor jullie dan in elk geval ,maar kom niet naar rotjeknor ,want daar is t niet….

 16. Heerlijk om te merken dat er nog liefhebbers van boeken zijn.
  Dat idee met Muziekbladen copieren en dan oud maken spreekt me meer aan.
  Ja …je moet begrijpen ik kan geen boek wegdoen…weet zeker dat als ik iets weg doe er spijt van krijg of me later suf zoek om dat ik dan denk “dat had ik toch in de boekenkast staan””
  Vandaag bracht de post het Standaardwerk van Jan Houtman heerlijk net nog voor de Kerst ! Je moet er toch niet aan denken dat zoiets later verscheurd wordt !!! groetjes en fijne dagen LIES

 17. Het doet me denken aan wat wij op de kleuterschool een muizentrapje vouwen noemden. Maar als ik goed kijk is het toch anders.

 18. Over boeken gesproken, ik las het ook al bij Lies, het boek over Jan Houtman heb ik vanmiddag binnen gekregen. O, wat is het mooi geworden. Boven het verwachte. Petje af voor de makers. Hier zal Jan zelf ook trots op zijn geweest.

 19. Vandaag doe ik niet mee, geen boeken of tijdschriften vouwen tot een kerstversiering.
  Voor elk raam lichtjes geeft een mooie sfeer in deze donkere dagen.
  Inmiddels is het hier een wit wereldje en er zal nog veel meer komen.
  elma

 20. @Martha B, leuk om hier een reactie van je te lezen. Deze guirlande is helemaal te gek. Een geweldig idee van je.
  Je hebt een mooie site!
  @Hilda, jij komt de kerstperiode goed door!
  @Hilly, gezellig dat je er weer bent!
  @Mieke S,… en het is ook nog eens snel te maken!
  @Frouke, met papier is zoveel te doen en het resultaat kan zeer verrassend zijn!
  @Simone, ideetjes genoeg! Iedereen kan snel aan de slag!
  @Lies Huizer, volgens mij zijn er heel veel boekenliefhebbers.
  Mooie post voor je vandaag! Dat wordt heerlijk genieten met de kerst.
  @Tineke, muizentrapjes heb ik veel gemaakt. Als kind vond ik ze enig!
  @Hilda, goed om te horen dat het boek over Jan Houtman zeer geslaagd is.
  @elma, in het zuiden ligt een dun vliesje sneeuw. Zal er morgen meer bijkomen…

 21. @Elma volgens mij wilde jij iets anders als kerstversiering gebruiken. Was dat niet iets wat op rollen zit en wat de meeste mensen in hun kleine huisje gebruiken.

 22. Ook hier kwam het boek over Jan Houtman vandaag binnen.
  Schitterend!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *