David Weidman

De pakjesbezorger belt aan. In een razend snel tempo vlieg ik naar de voordeur en neem met een big smile het pakje in ontvangst. Het blijkt een verlaat verjaardagscadeautje uit Amerika te zijn en wel van Elly Smith. Nieuwsgierig, zoals ik ben, scheur ik het papier kapot en zie een fraai boek tevoorschijn komen:

The Whimsical Works of David Weidman and Also Some Serious Ones.

Een magnifiek hardcover boek dat ik dagelijks even inkijk.

Als je van prachtig design met goede kleuren houdt, bekijk dan het werk van David Weidman. In het boek tref je veel werk uit de jaren 50 en 60. Maar ook werk uit de jaren 70 wordt niet vergeten. Het is de moeite waard om een bezoek te brengen aan de website van David Weidman.

13 gedachten over “David Weidman

 1. Dat was natuurlijk een groot welkom , een boek vol met één groot kleurenfeest !

 2. Je boft hier heel erg mee Berthi!
  Het eerste wat ik dacht toen ik de site zag was: Rosina Wachtmeister. Duidelijke invloeden. Nou weet ik niet wie hier wie beïnvloed heeft maar dat vind ik niet zo belangrijk. Ik vind het heel mooi. Jammer dat de prijs alleen op aanvraag te zien is. Dan durf ik al niet meer!

 3. Wat een aanwinst zo’n kleurrijk cadeau.
  Schitterend. Ook de website is het bekijken waard. De vrolijkheid spat er af.

 4. Uit een recensie van John Ballon van het boek op Amazon:
  David Weidman werkte voor de tekenfilmfirma Hanah-Barbara. Daarna maakte hij zijn zijdeschilderingen. Hij begon een inlijsterij. Daar verkocht hij wél zijn lijsten maar niet zijn schilderijen. Hij deed alles van de hand en ging met keramiek aan de slag. Hij is 88 en zal dankzij de verkoop van dit boek nog van enige roem en erkenning kunnen genieten.

 5. Wat een prachtig kleurrijk werk maakt deze man. Berthi dit is GENIETEN !

 6. Ik kijk naar de schitterende kleuren….en hier komt de zon tevoorschijn!
  (letterlijk)
  Mieke het valt wel mee…
  die prachtige uil op pagina 1 van de prints bv. 12″x15″ voor $130,-
  Maar wat er dan nog bij komt voor shipping en zo weet ik niet.
  Fijne z☼ndag iedereen!!

 7. Heel aantrekkelijk werk vind ik dit en ik zie steeds een kinderboek voor me dat de kinderen hadden waarvan de tekeningen me nu bekend voorkomen. Misschien warten die ook van hem.
  Wat een enig filmpje Berthi in je vorige logje, daar heb ik ook erg van genoten.

 8. Complimenten Berthi,voor deze weblog.Ik ben al geruime tijd een stille volger met plezier.
  Gerrie,(gniffel)ik ben geen hopman ik heet zo van achteren.Graag gedaan wat betreft de link naar de Haagse website.
  Elma,het platteland(het hogeland),borg Verhildersum klinkt erg bekend.Van 1992-1998 heb ik in Ulrum gewoond.Daar heb ik warme en goede herinneringen aan.
  Groet

 9. Mien@ bij het zien van werken van David Weideman moest ik aan je denken, Mien kan het vertalen in een prachtige quilt.
  elma

 10. Leuk dat je dit boek kreeg! De posters en platen die ik zag vond ik erg leuk.Ook herkenbaar van een tijd terug volgens mij. Was het in de 70er jaren ee bekende artist? Of was deze stijl toen in de mode? De naam van de ontwerper zegt me eigenlijk niets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *